رییس بیمارستان امام حسین(ع) گفت: مزمن شدن روند اپیدمی كووید 19 چرخه ارائه خدمات به بیماران غیركرونایی را در بیمارستان امام حسین(ع) متوقف نكرده است.
دكتر منافی ضمن مقایسه زلزله دلخراش بم با بحران كرونا اظهار كرد: هر چند كه آن زمان حجم بیماران ارجاع شده به بیمارستان امام حسین(ع) كم نبود ولی مشكل جسمی زلزله دیدگان در بازه زمانی كوتاه مدتی برطرف شد و بیمارستان به حالت عادی ارائه خدمت برگشت، در بحران كووید 19 نزدیك به یكسال است كه كادر درمان و بهداشت در خط مقدم مقابله با كرونا برای كاهش آلام و درمان بیماران شب و روز ندارند.
وی ادامه داد: تا به امروز شروع و خاتمه تمام بحرانها دربازه زمانی محدودی ایجاد شده ولی تفاوت اصلی كرونا با سایر بحرانهای پزشكی زمان طولانی و مزمن شدن این بیماری است.
منافی با بیان این كه كادر درمان به دلیل حجم بالای مبتلایان و طولانی شدن كرونا دچار خستگی و فرسودگی شدهاند، توجه بیش از پیش مردم به رعایت توصیهها و هشدارها با هدف ریشهكنی كرونا را خواستار شد.
رییس بیمارستان امام حسین(ع) با اشاره به ارائه خدمات تخصصی بیمارستان امام حسین(ع) به عنوان بیمارستانی جامع گفت: این بیمارستان در شرایطی كه ارائه خدمت به بیماران غیركرونایی را در تخصصهای مختلف متوقف نكرد، بار عظیمی از درمان مبتلایان به كووید 19 را نیز به دوش كشید.
وی در ادامه به روایت تلخترین خاطره خود در دوران شیوع كرونا پرداخت و گفت: به طوركلی سختترین لحظات برای كادر درمان زمانی است كه با تمام توان تلاش میكنند، از هر راهی برای درمان وارد میشوند ولی نمیتوانند بیماران را از بحران نجات دهند. یكی از تلخ ترین خاطراتم مربوط به یكی از دستیاران طب اورژانس بود، دستیاری فداكار كه شبانه روز پای كار بود و از هیچ كوششی برای خدمت به بیماران مبتلا به كووید دریغ نمیكرد. متاسفانه به كرونا مبتلا شد و با توجه به بیماری زمینهای كه با آن درگیر بودند فاز سخت كرونا را تجربه كرد، علیرغم این كه بر كرونا چیره شد ولی متاسفانه یكی از چشمهایشان درگیر عفونت ناشی از كرونا و مجبور به تخلیه چشم این همكار جوانمان شدیم.
دكتر منافی ادامه داد: زنده ماندن این دستیار ایثارگر و شكست كرونا روی شیرین این خاطره است ولی در عین حال از دست دادن عضوی از بدنشان نیز باعث تاثر فراوان شد.
رییس بیمارستان امام حسین(ع) ضمن یادآوری روزهای سخت كرونایی، از دست دادن هموطنانی كه متاسفانه در بین آنها جوانترها، مادران باردار و یا حتی نوزادانی كه هنوز چشم به جهان نگشودهاند، دیده میشود، تلخی روزهای كاری كادر درمان و مدافعان سلامت را در كنار حجم بالای ارائه خدمت گوشزد كرد.
وی بهبودی بیماران خصوصا افرادیكه دوره سخت كرونا را تجربه میكنند را شیرینترین خاطره كادر درمان از كرونا دانست و گفت: بیمارانی را هم داشتیم كه وارد فاز سخت كرونا شده بودند و همه از این بیماران قطع امید كرده بودند، بازگشت این بیماران به زندگی زیباترین و دلچسبترین لحظات كاری كادر درمان است.
دكتر منافی با اشاره به این كه بیمارستان امام حسین(ع) ارائه خدمت به 11 هزار بیمار بستری كرونا را در كارنامه درخشان كاری خود ثبت كرده، تاكید كرد: این بیمارستان علاوه بر درمان سایر بیماران غیركرونایی ظرفیت بالایی برای پذیرش بیماران مبتلا به كووید را دارد.
وی افزایش همدلی مردم و مسئولان را یكی از مواردی دانست كه در سایه تلخ كرونا ایجاد شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این كه هیچ دولتی در بحرانها نمیتواند ادعا كند كه تمام تصمیمات اتخاذ شده به طور كلی درست و كاربردی بوده است، كرونا را مشكل و بحرانی جهانی توصیف كرد و تلاش جمعی مردم و مسئولان را برای ریشه كنی این پاندمی مطلوب دانست.
دكتر منافی با اشاره به این كه حتی كشورهای پیشرفته نیز در مقایسه با ایران در كنترل كرونا موفق تر نبودهاند، تاكید كرد: طبیعتا تجارب مبارزه با اپیدمی كرونا باعث حساسیت زایی بیشتر مسئولان و سیاستگذاران شده و در ادامه تقویت زیرساختهای بهداشتی و درمانی را نیز به دنبال دارد.
وی در ادامه با بیان این كه كرونا باعث شده تا بیشتر قدر داشتههای معمول زندگی را بدانیم خاطرنشان كرد: ویروس كووید 19 دلیلی شد تا حتی قدر یك دورهمی و یا مسافرت خانوادگی را بهتر درك كنیم.
رییس بیمارستان امام حسین(ع) در ادامه یكی از مهمترین نگرانیهای كادر درمان خصوصا پرستاران را استرس ناشی از ابتلا به كرونا دانست و افزود: شاید اگر پای صحبت كادر بهداشت و درمان بنشینیم بتوانیم راجع به هر فردی و مشكلاتی كه در این دوران با آن دست و پنجه نرم كرده، یك كتاب بنویسیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، دكتر منافی با بیان این كه خوشبختانه بار اپیدمی كرونا كاهش یافته است اظهار امیدواری كرد كه زمستان 99 همچنان با كاهش بار بیماری سپری شود و نوروز را با شرایط عادی آغاز كنیم.