وضعیت دسترسی به واكسن كرونا

خرید 2.6 میلیون دوز واكسن چینی و روسی

1399/10/29
|
07:37

علیرضا رئیسی در ارتباط با بازگشایی‌ها، گفت: ویروس كرونا هنوز وجود دارد و در حال جهش و قوی‌تر شدن است و نمونه‌هایی از این جهش را می‌توان در انگلیس، برزیل و آفریقا مشاهده كرد.

وی افزود: موج‌های بیماری كرونا كه تا به حال در كشور ما مشاهده شده حاصل جهش ویروس نبوده بلكه متأثر از رفتارهای اشتباه خودمان است. رعایت نكردن پروتكل‌های بهداشتی سبب از دست دادن هموطنانمان بود، هر زمان میزان رعایت پروتكل‌ها كاهش می‌یابد بیماری كرونا اوج می‌گیرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا ادامه داد: در شرایطی كه آمریكا، آلمان و انگلیس در تعداد مبتلایان كرونایی، ركورد شكنی می‌كنند با همدلی مسئولین و همكاری مردم ما توانستیم با اجرای طرح شهید سلیمانی پروتكل‌های بهداشتی به خوبی رعایت شود و به آرامش نسبی برسیم. وضعیت استان تهران و البرز به گونه‌ای بود كه باید زرد اعلام می‌شد ولی این اعلام به معنای آن نیست كه ویروس از بین رفته باشد، وضعیت زرد تهران و البرز بدان معنا است كه مشاغلی كه 11 ماه تعطیل بودند می‌توانند به فعالیت خود بازگردند.

وی تصریح كرد: مردم باید با تغییر سبك زندگی بپذیرند كه حتماً نباید با اعمال جریمه از سفر و ترددشان جلوگیری شود. حضور دانش آموزان در مدارس به هیچ وجه اجباری نیست. پایه‌های اول و دوم در مناطق زرد و آبی در صورت تمایل خانواده‌ها، دانش آموزان می‌توانند دو روز در هفته آن هم دو ساعت در روز به مدرسه بروند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا در خصوص حضور كادر و مدیران مدارس در مدارس گفت: وزیر آموزش و پرورش درباره حضور كادر آموزشی در مدارس تصمیم گیری خواهد كرد اما تا این لحظه به منظور مدیریت مدرسه و ارتباط با والدین دانش آموزان تصمیم بر حضور داشتن كاركنان و كادر آموزش است.

رئیسی با اشاره به نگاه علمی و درست وزیر آموزش و پرورش در خصوص بازگشایی مدارس پایه اول و دوم تصریح كرد: گرچه نگاه وزیر آموزش و پرورش در مورد بازگشایی‌ها درست است اما در شرایط كرونایی فعلی، حضور در مدارس به هیچ وجه اجباری نیست.

وی در خصوص اعمال نكردن ممنوعیت سفر به استان‌های جنوبی و شمالی كشور عنوان كرد: درست است كه برای وضعیت زرد در كشور اعمال محدودیت تعریف نكرده ایم اما همین 40 هزار نفری كه امروز وارد قشم شده اند از آن دسته افرادی هستند كه به هر بهانه اقدام به هنجارشكنی كرده و مهمانی و دورهمی راه می‌اندازند اینجاست كه باید طبق تجربه باید از زور و فشار برای اعمال محدودیت‌ها استفاده كنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا با بیان اینكه ایجاد هر موج بیماری مساوی با 10 هزار نفر مرگ بیشتر است، افزود: به این منظور از وزارت كشور خواسته ایم تا دوباره اعمال محدودیت‌های شدیدتر برقرار گردد. در حال حاضر وضعیت 253 شهر در كشور متعادل شده اما اگر پروتكل‌ها رعایت نشود احتمال شروع موج چهارم بیماری وجود خواهد داشت از سویی با خستگی فراوان كادر درمان، موج چهارم بیماری خبر بسیار بدی برای ما محسوب می‌شود.

رئیسی در خصوص برخورد با ناقضان پروتكل‌های بهداشتی گفت: با اینكه میزان رعایت پروتكل‌ها در كشور به 83 درصد رسیده اما در برخی اماكن و شهرها عده‌ای پروتكل‌ها را زیر سوال می‌برند از این رو وقتی حدود 10 شهر استان مازندران در وضعیت قرمز هستند باز هم شاهد صف كشیدن مردم برای ورود به این استان هستیم. با رصد به موقع و بی وقفه تعداد پلمب ها و ثبت تخلفات، با ناقضان پروتكل‌ها برخورد خواهد شد.

وی از در دسترس قرار گرفتن 4 واكسن جدید تولید ایرانی تا تابستان سال آینده خبر داد و افزود: هدف اصلی ما این است كه اول برای گروه پر خطر (كادر درمان، سالمندان پر خطر و جانبازان شیمیایی) بتوانیم قبل از سال جدید تهیه واكسن را انجام دهیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا از همكاری و ایجاد مسیر جدید تهیه و تولید واكسن میان ایران و كوبا خبر داد و افزود: واكسنی كه تهیه آن با انعقاد قراردادی میان ایران و كوبا به تولید رسیده، فاز اول انسانی خود را در كوبا طی نموده بنابراین و طبق قرارداد فی مابین، تكنولوژی این واكسن از كوبایی‌ها است ولی این واكسن ایرانی محسوب می‌شود از این رو می‌توانیم فاز 3 این واكسن را تا پایان سال جاری در كشور خودمان شروع كنیم.

رئیسی در خصوص تزریق‌های صورت گرفته واكسن كرونا بر روی مسئولین كشورهای همسایه یادآور شد: بسیاری از این واكسن‌ها در مرحله 2 و 3 قرار دارند این در حالی است كه اصرار ما بر این است كه واكسن ایرانی و تولید داخلی به مردم كشورمان تزریق شود.

وی با اشاره به پرداخت 52 میلیون دلار برای خرید واكسن كواكس، افزود: با پرداخت این مبلغ حدوداً 16 میلیون و 800 هزار دوز برای 8 میلیون و 400 هزار نفر واكسن خریداری شده كه البته به رغم كارشكنی‌های بسیار از سوی آمریكا این مبلغ انتقال و در حساب نشست و در حال حاضر در انتظار دریافت 16 میلیون و 800 هزار دوز واكسن تا 2 ماه آینده هستیم. این میزان دوز به ما كمك می‌كند تا قبل از تولید میزان مورد نیاز واكسن داخلی، پاسخگوی شبكه درمان كشورمان باشیم.

رئیسی همچنین از احتمال ورود 2 میلیون و 600 هزار دوز واكسن از روسیه و چین خبر داد و ابراز داشت: تهیه و دریافت این میزان دوز این امكان را فراهم می‌كند تا قبل از پایان سال جاری، واكسیناسیون را در كشورمان آغاز كنیم.

دسترسی سریع