"واكسن ایرانی كرونا" اردیبهشت یا خرداد به بازار می‌‌آید .

عضو كمیته علمی تحقیقات واكسن ایرانی كرونا با بیان این‌‌كه ممنوعیت واردات واكسن كرونا از امریكا و انگلیس در راستای حفظ عزت ملی است، گفت: واكسن ایرانی كرونا اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه به بازار می‌آید.

1399/10/22
|
11:42

دكتر داوود پیام طبرسی با اشاره به اینكه تصمیم استفاده از واكسن ایرانی در راستای حفظ عزت ملی ایران گرفته شد، اظهار كرد: كشوری كه ما را تحریم دارویی كرده می‌خواهد به ما كه تولیدكننده واكسن هستیم 15 هزار دوز واكسن بدهد.

عضو كمیته علمی تحقیقات واكسن ایرانی كرونا درباره اینكه چرا ترجیح داده شد كه واكسن آمریكایی و انگلیسی خریداری نشود، بیان كرد: در بیانات مقام معظم رهبری دو نكته مهم وجود داشت یكی اینكه ایشان واكسن را تأیید كردند یعنی برخلاف آنچه كه یك گروهی مدام ضد واكسن صحبت و تبلیغات می‌كردند ولی ایشان واكسن را تأیید كرده و از واكسن ایرانی تقدیر كردند و همچنین اعلام كردند اگر از كشورهای دیگری غیر از این دو كشور واكسن خریداری شود در این خصوص مشكلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: حدسی كه می‌زنم این است كه این كار به دلیل حفظ عزت ملی ایران است، چون وقتی كه واكسن آمریكایی تولید شد صحبتی از این كه به ما بدهند وجود نداشت، حتی برای انتقال پول آن مشكل داشتیم اما به محض اینكه واكسن ایرانی رونمایی شد و قرار شد كه ایران از كشوری مثل چین واكسن بخرد اعلام كردند كه یك سری خیّر می‌خواهند 15 هزار دوز واكسن به ایران هدیه كنند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی عنوان كرد: یعنی فكر كنید كه به كشوری كه واكسن تولید می‌‌كند اعلام می‌شود كه می‌خواهیم 15 هزار دوز واكسن اهدا كنیم، این به نظر من عزت ملی ما را به مخاطره می‌اندازد كه كشوری بخواهد به ملت ایران اعانه بدهد ملت ایران نیازی به اعانه ندارد خودش درست می‌كند و بهترین آن هم را درست می‌كند و ممكن است از كشورهایی غیر از این كشورها هم خریداری كند.

طبرسی با اشاره به اینكه در بحث دارو همین كشورها با ما خیلی بد برخورد كردند، افزود: در خصوص همه داروها این مشكل وجود دارد، حالا اگر می‌خواهند به ما 15 هزار دوز اهدا كنند این در شأن ملت ما نیست و مقام معظم رهبری هم بر اساس همین اصل و در راستای حفظ عزت ایرانی این تصمیم را اتخاذ كردند.

عضو هیئت علمی دانگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با تأكید بر اینكه مشكل بزرگی هم در این زمینه نخواهیم داشت، گفت: می‌توان واكسن را از كشورهای دیگر وارد كرد، الان هند، چین، روسیه واكسن تولید كرده و تا سه، چهار ماه آینده واكسن ایرانی هم خواهد آمد و مشكلی در این خصوص نخواهد بود.

وی در خصوص عوارض واكسن های فایزر و مدرنا توضیح داد: این واكسن‌ها در اثربخشی خوب بوده‌‌اند اما چون واكسن‌های نوع جدید است، عوارض طولانی‌مدت آن مشخص نیست كما اینكه در فرانسه اعلام كردند نباید استفاده شود چون ممكن است ایجاد سرطان كند، در همان كشورها هم عده بسیاری ترجیح دادند كه آن را نزنند.

طبرسی تصریح كرد: واكسن تولید شده ایرانی از نوع شناخته شده و مكانیسم آن از ویروس كشته شده است، حال افرادی كه به آنها تزریق شده در زمان حاضر خوب است، انشاالله اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه به بازار می‌آید، تنها یك نوع هم نیست و انستیتو پاستور، مؤسسه رازی و چند شركت دیگر هم روی آن كار می‌كنند كه به مرور وارد بازار خواهد شد ضمن اینكه واكسن چینی هم واكسن خوبی است و در حال حاضر امارات و تركیه از آن استفاده می‌كنند و در چین هم تعداد زیادی آن را تزریق كردند و ما برای اولویت‌ داشتن تزریق به گروه‌های پرخطر حتما واكسن را از این كشورها هم می‌‌توانیم خریداری ‌كنیم.

دسترسی سریع