دو ماده مغذی مفید در پیشگیری از خطر ابتلا به پاركینسون

نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد افرادی كه مقادیر بالایی از ویتامین C و E مصرف می كنند، ممكن است خطر ابتلا به بیماری پاركینسون در خود را حدود یك سوم كاهش دهند.

1399/10/20
|
07:06

خوراكیهای سرشار از ویتامین C شامل پرتقال، توت فرنگی، كلم بروكلی و خوراكی های غنی از ویتامین E همچون اسفناج، كدو حلوایی و مغزهایی مانند بادام و بادام زمینی می توانند خطر ابتلا به پاركینسون را كاهش دهند.

به گفته محققان اروپایی، ویتامین های C و E آنتی اكسیدان هایی هستند كه می توانند از آسیب سلول ناشی از پاركینسون جلوگیری كنند. آنتی اكسیدان ها ممكن است به مقابله با مولكول های ناپایدار و استرس اكسیداتیو كه می تواند منجر به از بین رفتن ماده شیمیایی مغز موسوم به دوپامین كه مشخصه بارز بیماری است كمك كند.

محققان تاكید كردند: اثر محافظتی ویتامین ها در جلوگیری از بروز بیماری پاركینسون ممكن است به ویتامین های خاص مانند ویتامین های E و C محدود شود. بنابراین، مصرف غذاهای غنی سرشار از این ویتامینها ممكن است به جلوگیری از پیشرفت بیماری پاركینسون كمك كند.

به گفته محققان اروپایی، این مطالعه نمی تواند اثبات كند كه ویتامین های E و C از بروز پاركینسون جلوگیری می كنند، تنها مصرف مقادیر بالایی از این ویتامین ها با كاهش خطر ابتلا به این بیماری مرتبط است و ضرورت دارد تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا انجام شود.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیسن نت، پاركینسون اختلال حركتی است كه به تدریج باعث كاهش دوپامین- ماده شیمیایی موجود در مغز- شده و بر گفتار، راه رفتن و تعادل فرد تاثیر می گذارد. علت بروز این بیماری مشخص نیست و تاكنون درمانی برای آن یافت نشده است.

دسترسی سریع