زدن پنج ماسك هم تاثیری در كاهش اكسیژن و عملكرد مغز ندارد

یك فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب، در واكنش به برخی ادعاها مبنی بر كاهش سطح اكسیژن با استفاده از ماسك، گفت: حتی زدن پنج ماسك هم تاثیری ندارد.

1399/10/16
|
08:26

رضا جلیلی خشنود، با اشاره به اینكه یكی از شاخه‌های اصلی و با تكنولوژی بالا در جراحی مغز و اعصاب، تحریك‌های الكتریكی مغز است، افزود: در حال حاضر این تكنولوژی با تحریك الكتریكی مغز به كمك بیماران آماده و در تمام زمینه‌ها از جمله تشنج‌هایی كه با دارو درمان و كنترل نمی‌شود، مشكلات ادراری و یا افرادی كه مشكلات كمر، پا، لگن داشته و یا دردهای شدیدی دارند و یا تصادف‌های شدید كردند و بیماری پاركینسون می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این روش با گذاشتن الكترود در داخل هسته‌های مغز روند زندگی و كیفیت زندگی این افراد به حالت طبیعی نزدیك می‌شود، در حال حاضر این روش بر روی گروه‌هایی انجام می‌شود كه سازمان‌های بهداشت جهانی آن را تأیید كرده باشند و این گروه‌ها شامل بیماری‌های وسواس شدید، لرزش شدید دست جوانان، كسانی كه حركات غیر نرمال بدن، پاركینسون و همچنین تشنج دارند و افرادی كه قبلاً به آن اشاره كردم می‌شود.

جلیلی خشنود همچنین تصریح كرد: روش كار به این شكل است كه ابتدا با بررسی فركانس‌های مغزی محل دقیق كار گذاشتن الكترود مشخص شده و طی عمل جراحی قطعه در داخل مغز كار گذاشته شده و سیم آن از زیر پوست رد شده و به یك باتری متصل می‌شود، زمان عمل جراحی طولانی و حدوداً بالای 10 ساعت است و در طول جراحی بیمار هوشیار بوده و باید با پزشك همكاری داشته باشد.

وی با اشاره به اینكه معمولاً افراد تا سن 75 سال كاندید این عمل هستند، عنوان كرد: در طول دوره درمان جراح مغز و اعصاب و پزشك مغز و اعصاب باید به صورت تیمی با یكدیگر همكاری داشته باشند، ضمن اینكه بیمار پس از جراحی نیاز به فیزیوتراپی نیز خواهد داشت، در اغلب عمل‌ها اگر پس از جراحی داروها نیز به صورت مرتب استفاده شود شرایط فرد به حالت طبیعی برمی‌گردد.

فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب تأكید كرد: این دستگاه آخرین تكنولوژی در این حوزه است و در حال حاضر دو مركز در تهران و یك مركز در شیراز است مجهز به آن هستند كه یكی از آنها بیمارستان شهدای تجریش است. این جراحی تحت پوشش بیمه بوده و هزینه آن حدوداً 25 تا 30 میلیون تومان است.

وی در ادامه در خصوص روش اس ان اس و تحریكات الكترونیكی مثانه نیز گفت: برای درمان بی‌اختیاری‌ها نیز در واقع با گذاشتن این الكترودها كاركرد ریشه‌های عصبی كه به مثانه می‌رود تنظیم می‌شود، البته اگر بی‌اختیاری بر اثر آسیب نخاعی باشد و یا در افرادی كه قطع نخاع شدند این روش كاركرد ندارد.

رئیس بیمارستان شهدای تجریش، به روش‌های درمانی جدید برای افراد دچار آسیب‌های نخاعی اشاره و تصریح كرد: در حال حاضر دو مسیر خوب در حال پیگیری و بررسی است، یكی تزریق سلول‌های بنیادی و یكی دیگر از مسیر تكنولوژی كه در این روش گیرنده‌هایی روی عضلات می‌گذارند، چون در بیماران مغز فعال است، لذا اعصاب یا پیام رسانانی كه آسیب‌دیده میان‌بر می‌زنند و عضلات فرمان را از طریق بلوتوث از مغز دریافت كرده و فعال می‌شوند، همین‌طور این روش كمك می‌كند كسانی كه مشكل بینایی دارند بدون اعصاب بتوانند لااقل بینایی حداقلی داشته باشند.

جلیلی در پایان در پاسخ به این سوال كه آیا زدن ماسك باعث عوارض بعدی به ویژه در كودكان خواهد شد، گفت: ما در خیلی از مراكز بارها این مسئله را با دستگاه آزمایش و اعلام كردیم كه حتی زدن پنج ماسك روی هم نیز تأثیری بر سطح اكسیژن خون و كاهش عملكرد مغز ندارد.

دسترسی سریع