مردم خاطرشان از بابت توانمندی كافی برای تولید واكسن در كشور جمع باشد و تحریم ها در این زمینه عملا بی اثر است.
دكتر محمدرضا شانهساز در نشست خبری ویدیوكنفرانسی با خبرنگاران، گفت: سازمان غذا و دارو به عنوان حوزه نظارتی وزارت بهداشت در امر سلامت غذا، دارو، تجهیزات پزشكی و سایر كالاهای سلامت محور، همیشه سعی كرده كه در جهت ایجاد كیفیت و كمیت مناسب برنامه ریزی كند. در عین حال در جهت تحقق شعار جهش تولید این نوید را می دهم كه میزان واردات دارو در سال 1397، 30 درصد بازار دارویی از نظر ریالی بوده كه با برنامه ریزی و حمایتی كه از صنعت داخلی شده است، در سال 1398 بالغ بر 22 درصد و امروز میزان واردات به كمتر از 15 درصد كاهش پیدا كرده است كه توانمندی صنعت داروسازی كشور را نشان می دهد.
وی افزود: در عین حال هر دارویی در زمینه كرونا مطرح می شود، ما می توانیم ظرف كمتر از دو ماه آن را در كشور تولید و زمینه صادراتش را فراهم كنیم. بحث واكسن یكی از نمونه هایی است كه توانستیم در این حوزه قدم برداریم.
شانه ساز ادامه داد: در حوزه غذا كه بخش مهمی از سلامت و اقتصاد كشور را به خودش اختصاص میدهد، این مژده را می دهم كه زمان ورود مجوز پروانه ورود مواد غذایی و ... به كمتر از 24 ساعت تقلیل یافته است. در حالی كه همواره از طولانی بودن این روند گلایه از سازمان غذا و دارو وجود داشت، اما امروز با اقداماتی كه انجام شد این زمان كاهش یافت و از حدود 1500 پروانهای كه شش ماه قبل در نوبت بود به صفر رسیدیم.
تمام ماسكها باید لایه ملتبلون داشته باشند
وی گفت: در حوزه تجهیزات پزشكی هم این اتفاقات رخ داده است. در حوزه ماسك در حالی كه در اوایل كرونا بین 120 تا 150 هزار ماسك تولید میكردیم، امروز به بالای 35 میلیون ماسك تولیداتمان بالغ شده و همه اینها در شرایط سخت كرونا و تحریم ایجاد شده است. به هر حال در زمینه ماسك ابتدا بحث تامین و كمیت مد نظرمان بود، بعد قیمت كه با پایین ترین قیمت تامین شود و امروز در جهت ارتقاء كیفیت ماسك ضابطهای را اعلام كردیم كه تمام ماسكها باید دارای لایه ملتبلون باشد. البته ماسكهای قبلی هم كیفیت خوبی داشتند، اما امروز توانستیم خودمان را با ضوابط بین المللی همسو كرده و امكان صادرات به خارج از كشور را فراهم میكنیم.
وی گفت: ظرفیت ما در حوزه تولید ملتبلون، 3.5 میلیون تن در روز بود كه عملا برای هفت میلیون ماسك می توانستیم از آن استفاده كنیم كه اكنون با كمك بخش خصوصی تولید آن به بالای 10 میلیون تن در روز ارتقاء یافته و خودمان دستگاه تولید این لایه را هم تولید میكنیم. در زمینه ونتیلاتور و اكسیژنساز هم به همین وضعیت دست یافتهایم.
مشكل كمبود انسولین رفع شد
شانه ساز با اشار به مشكلاتی كه در حوزه انسولین وجود داشت، گفت: در زمینه انسولین كه نگرانیهایی بود، با برنامه ریزی های انجام شده، این هفته بیش از دو میلیون عدد انواع انسولین وارد بازار كردیم. در زمینه تولید داخلی برند خارجی انسولین مشكلاتی بود كه همه موارد آن رفع شد و امیدواریم نگرانی كه در زمینه انسولین وجود داشت، رفع شود. زیرا اشخاصی كه انسولین را از داروخانه های منتخب كشور دریافت می كنند، ثبت می شوند و بر اساس كد ملی داده می شود و به این صورت كمتر شاهد خروج این محصولات از زنجیره رسمی خواهیم بود. در آینده نزدیك كه بیماران قابل شناسایی شوند می توانیم آن را به همه داروهای كشور تسری دهیم كه صف بیماران هم برای دریافت انسولین كاهش یابد.
دومین واكسن ایرانی كرونا در آستانه ورود به تست انسانی
تحریم ها در واكسن سازی ایران بی اثر است
وی درباره وضعیت تولید واكسن كرونا نیز گفت: در زمینه واكسن كرونا چند شركت تولیدكننده داخلی داریم كه دارند روی واكسن كار میكنند. یكی از تولیدكنندگانمان فاز اول مطالعه انسانی را شروع كردند و تولید كننده دیگری به سرعت در حال تكمیل مدارك هستند تا فاز انسانی را آغاز كنند. البته آقای وزیر مباحث مربوط به واكسن را خودشان مطرح می كنند تا مردم خاطرشان از بابت توانمندی كافی برای تولید واكسن در كشور جمع باشد و تحریم ها در این زمینه عملا بی اثر است.
امیدواریم با تامین ارز از سوی بانك مركزی، كمبود دارویی را شاهد نباشیم
رییس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: امیدواریم با تامین ارز از سوی بانك مركزی دیگر شاهد هیچ قلم كمبود دارو و تجهیزات پزشكی نباشیم.