تولید ماهانه 1.5 میلیون دوز واكسن ایرانی كرونا ظرف 3 هفته آینده

تولید واكسن كرونا در ایران محصول یك كارگروهی و همكاری نزدیك وزارت بهداشت، معاونت علمی ریاست جمهوری و دانشمندان شجاع كشور با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و یك كار بی نظیر است كه در تاریخ كشور ماندگار می شود.

1399/10/10
|
07:41

رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ضمن اشاره به آغاز تست انسانی واكسن كرونای ایرانی گفت: در حال حاضر توانایی داریم كه از دو یا سه هفته آینده ماهانه 1.5 میلیون دوز از واكسن كرونا را در ایران طراحی و تولید كنیم. این در حالیست كه تجهیزاتی كه آورده و متصل می‌شود، بخشی ادر داخل قابل تهیه هستند و این امكان را به ما می‌دهد تا بتوانیم بیش از 12 میلیون دوز واكسن در ماه تولید كنیم؛ قطعا اگر به این نقطه برسیم، دیگر چیزی به اسم مشكل واكسن نخواهیم داشت. امیدواریم با كمك خدا بتوانیم این اقدامات را پیش بریم.

محمد مخبر در مراسم آغاز تست انسانی واكسن كرونای ایرانی، گفت: تولید واكسن كرونا در ایران محصول یك كارگروهی و همكاری نزدیك وزارت بهداشت، معاونت علمی ریاست جمهوری و دانشمندان شجاع كشور با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و یك كار بی نظیر است كه در تاریخ كشور ماندگار می شود.


وی افزود: اگر یك چنین همكاری گروهی نبود هرگز به چنین دستاورد بزرگی نمی رسیدیم. البته ستاد اجرایی فرمام امام(ره) از روزهای نخست شروع شیوع كرونا در ایران در كنار وزارت بهداشت بوده است. اولین جلسه همكاری را شب انتخابات مجلس داشتیم و من به آقای نمكی اعلام كردم كه هر كمكی لازم است ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در خدمت وزارت بهداشت است.


وی ادامه داد: در روزهای اول شیوع این بیماری مشكلات زیادی داشتیم و حتی تامین وسایل ضدعفونی یا ونتیلاتور در كشور مشكل بود، اما امروز نه تنها این مشكلات را نداریم، بلكه در این مدت توانستیم هر دارویی كه كمترین احتمال را در بهبود بیماری كووید-19 داشته در مدت دو تا سه هفته در كشور به تولید برسانیم و نگذاشتیم كشور دچار مشكل شود.


رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) گفت: اكنون نیز با همت و تلاش 24 ساعته دانشمندان ایرانی و حمایت و دلگرمی خانم دكتر محرز توانستیم اولین واكسن كرونا را در ایران تولید كنیم و با تمام توان برای توسعه این مسیر گام بر می داریم.


مخبر تاكید كرد: علاوه بر این واكسن كه امروز وارد فاز مطالعه بالینی انسانی شد، شش مسیر دیگر را برای تولید واكسن دنبال می كنیم كه خدا را شاكرم كه این دانشمندان با همت و تلاش شبانه روزی در این مسیر اقدام كردند. از شش مسیری كه دنبال می‌كنیم، به جز واكسنی كه امروز تزریق انسانی‌اش آغاز شد، سه مسیر دیگرمان هم در همین مراحل است.


وی افزود: واقعا باید از تیم وزارت بهداشت كه با شجاعت و اعتماد به نفس اقدام كردند، تشكر كنیم. خوشبختانه این اقدام انجام شده است. اینكه واكسن را به صورت آزمایشگاهی تولید كنیم، یك موضوع است و اینكه مشكل مردم را در حوزه واكسن حل كرد، مطلب دیگری است. ما این اقدامات را از روزهای اول آغاز كردیم و امروز ملت عزیزمان خاطرجمع باشند كه قطعا در حوزه واكسن با دانشمندان شجاع كشور، قطعا كشور از نظر واكسن دچار مشكل نخواهد شد. در حال حاضر توانایی داریم كه از دو یا سه هفته آینده ماهانه 1.5 میلیون دوز از واكسن كرونا را در ایران طراحی و تولید كنیم.


وی ادامه داد: تجهیزاتی كه آورده و متصل می‌شود كه بخشی از آن‌ها در داخل قابل تهیه هستند و این امكان را به ما می‌دهد تا بتوانیم بیش از 12 میلیون دوز واكسن در ماه تولید كنیم. قطعا اگر به این نقطه برسیم، دیگر چیزی به اسم مشكل واكسن نخواهیم داشت. امیدواریم با كمك خدابتوانیم این اقدامات را پیش بریم.

دسترسی سریع