تاثیر این محدودیتها بر كاهش مرگ و میرهای ناشی از كرونا به صورت تدریجی بوده و تقریبا 30 درصد كمتر شده است.
رییس بیمارستان شهدای تجریش از كاهش 50 درصدی ورودی به بیمارستانها به دنبال اعمال محدودیت های كرونایی خبر داد.
دكتر رضا جلیلی خشنود -عضو ستاد مقابله با كرونا در تهران- با بیان اینكه به دنبال اعمال محدودیتها و افزایش سطح رعایت پروتكلهای بهداشتی از سوی مردم، ورودی بیمارستانها تا50 درصد كاهش پیدا كرده است، گفت: البته تاثیر این محدودیتها بر كاهش مرگ و میرهای ناشی از كرونا به صورت تدریجی بوده و تقریبا 30 درصد كمتر شده است.
وی ادامه این روند نزولی و دستیابی به شرایط مطلوب را مستلزم تداوم محدودیتها و رعایت پروتكلهای بهداشتی از سوی مردم دانست و گفت: پرهیز از دورهم نشینیهای خانگی و سفرهای درون شهری و برون شهری و همچنین عدم حضور در تجمعات غیرضرور، به ادامه این روند نزولی و قطع زنجیره انتقال بیماری كمك زیادی میكند.
كاهش محسوس آمار ابتلا به آنفولانزا در سال جاری
وی با بیان اینكه به دنبال رعایت اصول بهداشتی آمار آنفولانزای معمولی نیز در سال جاری بسیار پایین بوده است، گفت: این كاهش آمار كاملا در بیمارستانها مشهود است كه مهمترین دلیل آن رعایت اصول بهداشتی همچون پوشش ماسك، فاصلهگذاریهای فیزیكی و شستن مرتب دستهاست، اصولی كه در سالهای گذشته با وجود توصیههای مكرر اجرا نمیشد ولی امسال به دلیل شیوع كرونا رعایت و به كاهش چشمگیر آمار ابتلا به آنفولانزا منجر شد.
خشنود با تاكید بر اینكه شرایط فعلی اپیدمی كرونا بسیار متزلزل و شكننده است، گفت: عادی انگاری شرایط موجود و عدم رعایت پروتكلها و یا لغو ناگهانی محدودیتها مطمئنا به بازگشت شرایط سخت اپیدمی و شیوع بالای بیماری در سطح جامعه منجر خواهد شد.
احتمال وقوع پیك چهارم در صورت لغو ناگهانی محدودیتها
عضو ستاد كرونای استان تهران با اشاره به وضعیت سخت بیماری در فصول سرد سال و احتمال تداخل آن با سایر بیماریهای ریوی و تنفسی این فصل، اظهار كرد: اگر مجددا دورهم نشینیها و عدم رعایت پروتكلها شروع شده و محدودیتها لغو شود، قطعاً با پیك چهارم اپیدمی روبرو میشویم.
خشنود همچنین هشدار داد: مردم در دو مورد باید آگاه باشند اول اینكه یك بار ابتلا به این بیماری به معنای مصونیت و ایمنی دائم نبوده و احتمال ابتلای مجدد و گاها سخت تر از مرتبه اول وجود دارد، لذا بهبودیافتگان نیز باید تمام اصول بهداشتی و پروتكل ها را همچون گذشته رعایت كنند. مساله دوم اینكه فكر نكنیم كه درصد زیادی از مردم كشور مبتلا شده و دچار یك ایمنی دستهجمعی شدهایم، هنوز درصد مبتلایان به آن نقطه نرسیده و در اصل ایجاد ایمنی دسته جمعی در اپیدمی كرونا امكانپذیر نیست.
رییس بیمارستان شهدای تجریش در پایان در خصوص واكسن به عنوان یك مطالبه عمومی نیز عنوان كرد: در حال حاضر دو مورد از واكسنهای داخلی وارد مرحله كارآزمایی بالینی شدهاند كه امیدواریم نتایج خوبی به همراه داشته باشند، در رابطه با واردات واكسنهای خارجی نیز مطمئنا اگر شرایط آن فراهم باشد از سوی وزارت بهداشت و دولت اقدام خواهد شد.