ابلاغ بسته حمایت از بیماران مزمن روان

افزایش پوشش هزینه داروی این بیماران

1399/10/13
|
10:46

رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزرات بهداشت با اشاره به تشدید فشارهای روانی در دوران كرونا، از ابلاغ بسته حمایت از بیماران مزمن اختلالات روان و افزایش پوشش هزینه داروهای این بیماران خبر داد.

دكتر مهدی شادنوش در نشست خبری كه به صورت مجازی از استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، با تاكید بر اهمیت سلامت روان به ویژه برای كادر درمان گفت: كسانی كه در معرض كارهای پر خطر هستند از جوانب مختلف تحت تاثیر فرسودگی شغلی و سختی كاری خواهند بود كه می تواند بر سلامت روان آنها نیز تاثیرگذار باشد؛ از این رو باید حمایت كافی از این افراد صورت گیرد تا هم خدمتی ارائه دهند و هم سلامت خودشان دچار نقصان نشود. پس از شیوع كرونا سختی كار كادر درمان نسبت به قبل افزایش یافت و ما در وزارت بهداشت بلافاصله وارد عمل شدیم و اقدام به تدوین و ابلاغ دستورالعملهایی برای حمایت از سلامت روانی این عزیزان كردیم.

وی افزود : به جز این كار اتفاقاتی كه در مراكز درمانی می افتاد را مورد رصد قرار دادیم و بازخورد ابلاغ دستورالعمل ذكر شده را گرفتیم و سعی كردیم آموزشهایی در راستای كاهش استرس كادر درمان، حل مسئله، كنترل هوش هیجانی، كنترل خشم و سایر برنامه های فرهنگی و هنری را برای آنها برگزار كنیم. تاكنون بیش از 2600 خانواده مورد تماس مددكاران ما قرار گرفتند و در صورتی كه وجود بیماری در آنها احراز شد، آنها را برای حمایتهای بیشتر به روانپزشك و روانشناس ارجاع دادیم. در این طرح بیش از 76 هزار نفر خدمت گرفتند.

ابلاغ بسته حمایت از بیماران مزمن اختلالات روان

افزایش پوشش هزینه داروهای بیماران روان

وی با تاكید به این كه بهداشت روان موضوع بسیار مهمی است، اظهار كرد: تا پیش از شیوع كرونا نیز به دلیل برهم خوردن مناسبات اجتماعی ، جنگها و حضور شخصیتهای عجبیبی مانند ترامپ فشارهای روانی جوامع رو به افزایش بود كه با آمدن كرونا این موضوع تشدید شد. در حوزه سلامت روان ما موضوع بهداشت روان و مسائل درمانی را در نظر گرفته ایم. در حوزه درمان بسته حمایتی از بیماران مزمن اختلالات روانی در كشور تدوین شد كه در آبان ماه ابلاغ كردیم. این بسته اقدامات خوبی در حوزه سلامت روان شامل روان درمانی فردی و گروهی، كار درمانی، خانواده درمانی و غیره را در برمی گیرد. حتی پوشش هزینه دارو و خدمات دندانپزشكی برای مبتلایان به اختلالات روانی در این بسته افزایش پیدا كرد. هر چند كه تا پیش از آن بیمه ها دو سوم این خدمات را تحت پوشش قرار می دادند اما بیمار مجبور برود فرانشیز بالایی پرداخت كند كه با ابلاغ این بسته سعی كردیم هزینه هایی كه بیمار می دهد را تعدیل كنیم و خدامات دارویی و دندانپزشكی را به شكل مناسبت تری ارائه كنیم.

اعتیاد عامل پیشگیری از كرونا نیست

شادنوش در پاسخ به سوال ایسنا درباره آمار ابتلای معتادان به كرونا تصریح كرد: این موضوع كه در ابتدا به شوخی درباره عدم ابتلای معتادان به كرونا مطرح شد یك فكاهی مجازی بیشتر نبود. براساس تستهایی كه از معتادان اخذ كردیم متوجه شدیم آنها هم به این بیماری مبتلا می شوند و اعتیاد نمی تواند عاملی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس باشد.

بحرانی در داروی بیماران خاص نداریم

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره تمیهداتی كه برای ارائه دارو به بیماران خاص در شرایط كرونایی انجام شده است بیان كرد: در مورد داروی بیماران خاص به لطف سازمان غذا و دارو و سایر ارگانهای ذی ربط ما گزارشی از بحران و مشكل عمیق در این مورد نداشته ایم. ما سامانه ای تحت عنوان مدیریت بیماری های نادر در كشور راه اندازی كرده ایم تا دارو به شكل منسجم تری به دست بیماران برسد. صلاح ما این است كه داروهای گران قیمت از طریق این سامانه توزیع شود. نباید برخی در این حوزه مانع توزیع قانونمند دارو و تجهیزات از این طریق شوند. برای آن كه توزیع به شكل بهتری صورت گیرد باید از توزیع حدسی و گمانی جلوگیری كنیم و بیمار خاص باید بداند دارویش را در كدام داروخانه تحویل گیرد. زیرساخت چنین امكانی فراهم شده است و امیدواریم روزی بیمار خاص بتواند داروی خود را در داروخانه مشخص دریافت كند.

چگونگی جمع آوری معتادان متجاهر در شرایط كرونا

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص تهمیدات صورت گرفته برای عدم ابتلا به كرونا در گرمخانه ها گفت: در این مورد شهرداری ها ، بهزیستی و غیره مكلف به پاسخگویی هستند. تاكید ما این است كه از تجمع افراد بدون اخذ تست كرونا خودداری شود و دراین مورد نیز پروتكلهای لازم تدوین شده است. در خصوص معتادان متجاهر جمع آوری آنها در ابتدای كرونا متوقف شد، اما بعد از مدتی دستور العملها تدوین و ابلاغ شد تا این دست از افراد به شكل قانونمند و در محلهای خاصی به صورت مدیریت شده جمع آوری و نگهداری شوند.

دسترسی سریع