51 میلیون عدد دپو داریم .
محمدرضا شانهساز، در جلسه تأمین ماسك كه با حضور رئیس امور صنعتی ریاست جمهوری، مسئولان مرتبط وزارت صمت، سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرف كنندگان و اصناف تشكیل شده بود، با اشاره به اینكه تولید ماسك كشور از 160 هزار عدد در روز در ابتدای شیوع كرونا به بیش از 30 میلیون عدد رسیده است، افزود: در حال حاضر روزانه 4 میلیون عدد ماسك شامل یك میلیون و 800 هزار عدد برای مراكز درمانی و 2 میلیون و 200 هزار عدد ماسك برای عرضه در داروخانهها توزیع میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر 225 شركت دارای پروانه ساخت با كد IRC فعال هستند و خوشبختانه امروز نیاز مصرف ماسك در كشور به خوبی توسط تولیدكنندگان داخلی پوشش داده میشود و 51 میلیون ماسك دپو داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاكید بر اینكه داروخانهها نسبت به اصناف دیگر قابلیت نظارت پذیری بیشتری دارند، گفت: بر این اساس داروخانهها در اولویت توزیع و عرضه ماسك قرار دارند و به مردم توصیه میكنیم برای اطمینان بیشتر از كیفیت، ماسك مورد نیاز خود را از داروخانهها و اماكن معتبر (فروشگاههای عرضه تجهیزات پزشكی و فروشگاههای بزرگ) تأمین كنند.
شانهساز با تاكید بر لزوم ارتقا استانداردهای ماسك سهلایه جراحی و اجرای ضوابط سختگیرانهتر برای تولید این نوع ماسكها، اظهار كرد: با سرعت بخشیدن به صدور پروانه IRC و ساماندهی عرضه ماسكها میتوانیم به سمت ارتقا كیفیت ماسكهای تولیدی گام برداریم، همچنین توزیع ماسك نیز باید توسط شركتهای پخش معتبر صورت گیرد تا بتوانیم بر چرخه توزیع نظارت بیشتری داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به لزوم نظارت بیشتر و جلوگیری از ورود ماسكهای بیكیفیت خارجی در بازار گفت: با كنترل زنجیره توزیع ماسك توسط شركتهای پخش دارویی میتوانیم از ورود ماسكهای بیكیفیت در سطح عرضه جلوگیری كنیم.
وی با تاكید بر اینكه بهبود وضعیت شیوع كرونا شكننده است و تنها سلاح مردم در تمام دنیا استفاده از ماسك، رعایت فاصله اجتماعی و شستشوی مداوم دستها بههمراه ضد عفونی آنهاست، تصریح كرد: همچنان استفاده از ماسك باكیفیت در كنار ضدعفونیكنندههای دارای مجوز از سازمان غذا و دارو برای سطوح و دستها بهترین راه مقابله با كرونا است و مردم باید همچنان نكات بهداشتی را رعایت كنند.
شانهساز با بیان اینكه تعداد واحدهای تولیدكننده ماسك در كشور افزایش چشمگیری داشتهاست، عنوان كرد: در حال حاضر افزایش كیفیت تولید مورد توجه قرار گرفته و با كمك بسیج اصناف و بخش خصوصی، شركتهایی در زمینه تولید ملت بلون (ماده اولیه تولید ماسك باكیفیت) ورود كردهاند و بزودی گامی دیگر در راستای خودكفایی بیشتر برای تأمین ماسك در شرایط شیوع پاندمی برداشته میشود.
به گفته وی، در حال حاضر روزانه 7.4 تن ملت بلون در كشور تولید میشود كه معادل 15 میلیون ماسك است، برای رسیدن به عدد 30 میلیون ماسك روزانه باید تولید ملت بلون را به دو برابر افزایش دهیم كه امیدواریم طی روزهای آینده قابل دستیابی باشد. البته برای این منظور باید برای تولید حداقل 5 میلیون ماسك در مراكز درمانی، ملت بلون 25 گرمی و برای مابقی ماسكها با مصارف عمومی ملت بلون 17 گرمی استفاده شود.