غذاهای پرچرب نخورید
احمدرضا درستی، در خصوص تغذیه سالم برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری آلزایمر، افزود: متأسفانه بیماری آلزایمر یكی از بیماریهای آزاردهنده هم برای بیمار و هم اطرافیان است كه تا به حال علت دقیق بروز آن و همچنین راههای درمان و پیشگیری از بروز آن مشخص نشده است اما مشكلات سیستم عصبی علاوه بر شرایط زندگی فرد میتواند از جمله عوامل بروز این بیماری باشد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینكه مصرف مواد غذایی غیر سالم یا سمی همچنین تغذیه ناسالم از عوامل بروز بیماری آلزایمر است بیان كرد: برای مثال استفاده از ظروف آلومینیومی برای طبخ غذا و یا نگهداری غذا به خصوص مواد غذایی ترش در این ظروف از جمله عوامل خطرناك برای سیستم عصبی است.
وی عنوان كرد: در موارد دیگر بیماریهای سیستم مغز و عصاب مانند صرع كه به سبب بیماری نمیتوانند گلوكز را به خوبی مصرف كنند برای تأمین انرژی مجبور به استفاده از غذاهای چرب هستند همچنین افرادی كه رژیمهای كتوژنیك را برای لاغری مناسب میدانند به سبب مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب در معرض تولید كتون بیش از اندازه در بدن هستند و خود را در خطر ابتلاء به آلزایمر قرار میدهند.
درستی اظهار كرد: صرف نظر از جنبههای روحی و روانی زندگی فرد رعایت رژیم غذایی متعادل، مصرف غذای سالم، عدم مصرف غذای سرخ كردنی میتواند تا حد زیادی از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری كند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینكه مصرف غذاهایی با چربی بالا میتوانند سلولهای مغزی را اكسید كنند افزود: مصرف غذای سالم حاوی آنتی اكسیدان مثل سبزیجات، میوهها، آلوی سیاه، انگور، انار، هویج، كلمهای رنگی، لبو و گوجه فرنگی از لطمه سلولهای مغزی به سبب استفاده از غذاهای چرب كمك جلوگیری میكند.
وی گفت: نكته حائز اهمیت بعدی مصرف اسیدهای چرب و امگا 3 است كه به میزان زیادی سبب تقویت سلولهای عصبی مغز میشوند بنابراین مصرف ماهی و یا مكملهای امگا 3 علاوه بر جلوگیری از آسیب سلولهای عصبی مغز در درمان بیماریهایی مانند افسردگی، ام اس و صرع مؤثر است.
درستی تاكید كرد: بنابراین مصرف غذای مناسب و كافی، سبزیجات، روغن زیتون و عدم مصرف فست فود و غذاهای پرچرب از جمله عواملی است كه برای جلوگیری از بروز آلزایمر میتوان نام برد همچنین استفاده از رژیم مدیترانه ای كه طول عمر را زیاد میكند میتواند از آسیب سلولهای عصبی مغز جلوگیری كند.
این متخصص تغذیه در آخر در خصوص تغذیه مناسب برای یك فرد مبتلا به آلزایمر نیز اظهار داشت: متأسفانه افرادی كه مبتلا به آلزایمر هستند برای غذا خوردن و حتی بلع با مشكلات فراوانی روبه رو هستند و در موارد پیشرفتهتر احساس گرسنگی و تشنگی را نیز از دست میدهند و در معرض سو تغذیه هستند بنابراین نگهداری از این افراد توسط یك فرد سالم به منظور دریافت مواد غذایی مناسبی كه ذكر شد از جمله نكات مهم و ضروری است.