رئیس شورای عالی نظام پزشكی، گفت: به نظر می رسد دولتمردان باید حساسیت و احساس مسئولیت بیشتری نسبت به تامین حقوق شهروندی ایرانیان به ویژه «حق سلامت» از خود نشان دهند.
مصطفی معین، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: واكسن جدید كرونا از نوع واكسن RNA است كه به سیستم ایمنی بدن یاد میدهد چگونه با ویروس كرونا مبارزه كند. با تزریق واكسن، بخش كوچكی از كُد ژنتیكی ویروس وارد بدن میشود و سیستم ایمنی آن را به عنوان یك عامل خارجی شناسایی كرده و از بین میبرد!
مؤثرترین و قاطعانه ترین راه ایجاد ایمنی جمعی و خاتمه كشتار مردم بی پناه، انجام واكسیناسیون به موقع است كه باید نسبت به خریداری هر چه سریعتر واكسن كرونا اقدام شود.
حدود 80 كشور، 7 میلیارد دوز واكسن فایزر را خریدهاند، حتی كشورهایی چون اكوادور، پاناما، قزاقستان و یا ونزوئلا، ولی نامی از ایران نیست.
در كشورهای جنوب خلیج فارس واكسیناسیون را در سطح فراگیر آغاز كرده اند و كشوری مانند كانادا، حتی پنج برابر جمعیت خود واكسن پیش خرید كرده است.
بعضی از مقامهای ایران بیان میكنند كه به دلیل تحریمها اجازه خرید واكسن تولید آمریكا را ندارند، اما كواكس (COVAX) كه نهاد هماهنگ كننده سازمان جهانی بهداشت برای دسترسی كشورها به واكسن كووید 19 است، گفته كه ایران برای خرید واكسن با هیچ منع قانونی و حقوقی از طرف دولت آمریكا روبرو نیست.
اینگونه نیست كه از نظر اقتصادی، ایران به رغم تحریمها نتواند با تخصیص اعتبار لازم برای تهیه واكسن در حد استانداردهای جهانی و انجام فراگیر واكسیناسیون اقدام كند.
به نظر میرسد دولتمردان ایران باید حساسیت و احساس مسئولیت بیشتری نسبت به تأمین حقوق شهروندی ایرانیان به ویژه «حق سلامت» از خود نشان دهند و در اسرع وقت نسبت به خرید واكسن استاندارد و نه لزوماً از نوع آمریكایی!، اقدام كنند و صادقانه و شفاف اولویت دریافت واكسن توسط شهروندان را از نظر نیاز و آسیب پذیری آنان اعلام نمایند.