مصرف زیاد قند، نمك و چربی خطر كرونا را نزدیكتر می‌كند.

سیستم ایمنی مهمترین عامل و ابزار برای در امان ماندن از ابتلا به كرونا است.

1399/10/06
|
08:56

سپیده دولتی افزود: خانه نشینی اجباری این روزهای كرونایی، خود یكی از عواملی است كه مصرف تنقلات و غذاهای آماده را افزایش داده است. مواد غذایی پرنمك، شیرین و پر چرب زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به كرونا، دیابت، پر فشاری خون، چربی خون بالا، كبد چرب و غیره می شوند و خود این بیماری ها خطر ابتلا و مرگ ناشی از كووید 19 را افزایش می دهد.

وی اظهار داشت: در این دوران باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم و به مواد غذایی و تنقلاتی كه خریداری و مصرف می كنیم بیشتر توجه داشته باشیم. در واقع به جای مصرف تنقلات و مواد غذایی با نمك و چربی و قند بالا از مواد غذایی با نمك و قند و چربی كمتر استفاده كنیم تا این دوران همه گیری را با سلامتی پشت سر بگذاریم.

دولتی با بیان اینكه در دوران همه گیری كرونا از مواد غذایی كم چرب، كم نمك و با قند كمتر استفاده كنید، ادامه داد: به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند در وعده های غذایی استفاده و مصرف سس مایونز را محدود كنید. سالاد خود را با چاشنی هایی همچون انواع سركه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر مصرف كنید.

این كارشناس یادآور شد: روزانه ماست و شیر و پنیر كم چرب مصرف و استفاده از فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و كالباس و غذاهای كنسروی را كه حاوی سدیم و نمك زیادی هستند، محدود كنید تا احتمال ابتلا به كرونا كمتر شود.

وی گفت: در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمك مانند آجیل و تخمه های نمكی، چیپس، انواع پفك، و مواد شیرین مانند انواع شیرینی و بیسكویت و نوشیدنی های شیرین شده با قند، از انواع میوه ها استفاده كنید. انواع نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی، آب نبات، شكلات، نوشیدنی های شیرین مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شیرینی های خشك و تر حاوی مقادیر زیادی مواد قندی است و مصرف زیاد مواد قندی هم موجب تحریك و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. در مصرف آنها افراط نكنید.

كارشناس دفتر بهبود تغذیه اظهار داشت: در حین خرید، به نشانگرهای رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه كنید؛ چرا كه به ما می گویند در محصول مربوطه چقدر سدیم، نمك، قند و چربی وجود دارد. احتمال ابتلای افراد چاق به كرونا بیش از دیگر افراد است، مراقب وزن خود باشید و حتی الامكان از بیرون غذا تهیه نكنید؛ سعی كنید در خانه غذا درست كنید.

دولتی تصریح كرد: مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف كنید. از روش های بخار پز یا آب پز كردن بجای سرخ كردن استفاده كنید. در صورت تمایل به سرخ كردن، با مقدار كمی روغن به مدت كوتاه تفت بدهید. نمكدان را از سفره های خود حذف و از چاشنی های دیگر برای مزه دار شدن غذا استفاده كنید.

وی تاكید كرد: ادویه جات را جایگزین نمكدان كنید و نمك مصرفی روزانه باید كمتر از پنج گرم یعنی كمتر از یك قاشق چایخوری باشد. این مقدار شامل نمكی كه بطورطبیعی در غذاها وجود دارد نیز می شود. برای بهبود طعم غذا و كاهش مصرف نمك در تهیه غذاها به جای نمك از سبزی های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و غیره استفاده كنید.

دولتی گفت: برای پخت غذا بهتر است از روغن های مخصوص پخت و پز مثل آفتابگردان، ذرت، سویا یا كلزا استفاده كنید و از خرید و مصرف روغن هایی كه به صورت سنتی تهیه می شوند خودداری شود. در صورت تمایل به مصرف روغن كنجد از روغن ارده كنجد صنعتی استفاده كنید.

به گزارش ایرنا، ویروس كرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشكلات گوارشی از جمله علائم بیماری كووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.

دسترسی سریع