كرونا را با دورهمی‌های مجازی در شب یلدا ضعیف‌تر كنیم.

شب یلدای امسال با همیشه فرق دارد.

1399/09/29
|
08:21

فوق تخصص مراقبت‌های ویژه گفت: شب یلدای امسال با همیشه فرق دارد، دورهمی‌ها باید مجازی باشد، قرنطینه‌ها باید ادامه یابد و حتی تشدید شود و با توجه به اینكه هنوز درمان قطعی برای كرونا نداریم و زمان دسترسی به واكسن هم معلوم نیست، راهی جز اعمال قرنطینه و محدودیت نداریم.

سید محمدرضا هاشمیان افزود: شب یلدا یك شب تاریخی و بسیار مهم برای مردم ایران است ولی امسال مراسم این شب با سالهای گذشته فرق می كند، این مراسم امسال برای برگزاری دورهمی های خانودگی نیست و فقط برای اعضای یك خانواده است كه می توانند در كنار هم خیلی هم فضای شاد و مفرحی داشته باشند. دورهمی های فامیلی را هم می توانیم به صورت مجازی با استفاده از شبكه های ارتباطی گسترده ای كه همه مردم به آن دسترسی دارند برگزار كنیم. دید و بازدیدهای مجازی باید داشته باشیم و در واقع این سنت زیبا و قدیمی باید امسال با شبكه های مجازی و به صورت دورهمی های دور از هم برگزار شود.

استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: امیدواریم در این شب افراد كمی به كرونا و بیماری مبتلا شوند و افراد كمی به علت ابتلا به این بیماری از بین بروند تا خانواده های كمتری عزادار شوند و دغدغه همه گیری كرونا و شعله ور شدن مجدد این بیماری كمتر باشد. زیرا برگزاری دورهمی های خانوادگی به شدت می تواند دوباره بیمارستانها را شلوغ كند و عده زیادی را به بخش های آی سی یو بكشاند.

فوق تخصص آی سی یو ادامه داد: متاسفانه عده زیادی از بیمارانی كه پای آنها به آی سی یو باز شده زن و شوهر و اعضای یك خانواده بوده و هستند كه به علت دورهمی های خانوادگی به این بیماری مبتلا شدند و عده زیادی از این افراد از بین رفتند. خانواده های زیادی داریم كه به علت همین بی توجهی ها زن، شوهر یا یكی از فرزندان خود را از دست دادند و عزادار شدند.

وی گفت: همنشینی در كنار هم در شرایط اپیدمی خطرناك كروناست زیرا این بیماری هنوز درمان قطعی ندارد و اگر بی توجهی كنیم خیلی از پدربزرگ و مادربزرگ ها را از بین می برد، باید به قدیمی ها و بزرگان فامیل احترام بگذاریم. امسال احترام گذاشتن به این عزیزان این است كه آنها را از راه دور ببینیم.

مسئول آموزش بخش آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری گفت: توصیه جامعه پزشكی به مردم پرهیز از دورهمی های خانوادگی در شب یلداست اما در كنار آن محدودیت های قانونی برای جلوگیری از ترددها و قرنطینه شب یلدا هم وجود دارد. در هر صورت در شرایطی هستیم كه معلوم نیست كی واكسن كرونا به ایرانیان می رسد بنابراین در این شرایط هیچ راهی نداریم جز اینكه قرنطینه ها را ادامه بدهیم و حتی سختگیرانه تر كنیم به خصوص اینكه به سمت زمستان و فصل سرما می رویم كه شوخی ندارد و اگر دچار همزمانی اپیدمی آنفلوانزا هم بشویم با فاجعه های تلخ تری رو به رو می شویم و راهی جز شكست نداریم.

فوق تخصص مراقبت های ویژه گفت: همچنان آی سی یو های بیمارستانها پر است البته با اجرای محدودیت ها و تشدید قرنطینه ها تا حدی میزان ورودی بیماران كووید19 به بیمارستانها كاهش یافته است و حتی بیمارستانهای خصوصی هم تا حدی خلوت شده اند و ممكن است آی سی یو خالی داشته باشند اما وضعیت شكننده است.

استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: در مجموع قرنطینه های موضعی، گروه بندی مشاغل در شهرها، كاهش ساعت تردد و محدودیت تردد خودروها تا حدی شدت بروز و ابتلا به كرونا را كاهش داده و این نشان می دهد كه سیاست قرنطیه و اعمال محدودیت سیاست درستی است و اثر داشته است. هر نوع قرنطینه در هر كجای دنیا انجام شده، در شرایط اپیدمی كارایی داشته و دارد و بر خلاف صحبت هایی كه گفته می شود، اعمال قرنطینه قرون وسطایی است، تجربه نشان داد كه این اقدام مفید است و ای كاش زودتر اعمال می شد تا جان های كمتری در اپیدمی كرونا از بین می رفت.

هاشمیان افزود: هر چقدر اعمال فرنطینه و محدودیت های تردد در شرایط اپیدمی كرونا كمتر اجرا بشود، بیشتر به سمت تفكر ایمنی گله ای حركت می كنیم كه موجب افزایش مرگ و میر در خانواده ها می شود

دسترسی سریع