در آستانه فرارسیدن شب یلدا، رییس پلیس فتای تهران بزرگ هشدارهایی را در این خصوص به شهروندان و به ویژه كاربران فضای مجازی ارائه كرد.
سرهنگ داوود معظمی گودرزی ، با اشاره به نزدیكی به ایام شب یلدا و توصیه به شهروندان برای عدم برگزاری دورهمیهای خانوادگی در این شب گفت: امسال توصیه شده كه سنت شب یلدا از طریق فضای مجازی انجام شود تا از شیوع دوباره این ویروس در دورهمیهای خانوادگی جلوگیری شود، اما لازم است كه كاربران نكاتی را در خصوص استفاده از این فضا و همچنین به طوركلی در مورد شب یلدا رعایت كنند.
وی با اشاره به احتمال تشكیل گروههایی برای تبریك یلدا در پیامرسانها و شبكههای اجتماعی گفت: كاربران حتما توجه داشته باشند كه وقتی وارد یك گروه میشوند نسبت به آن و اعضایش شناخت كافی داشته باشند ، بعضا ممكن است افراد سودجو اقدام به تشكیل گروههایی كرده و سپس از اطلاعات به اشتراك گذاری شده در آن سوء استفاده كنند.
به گفته وی، همچنین قبل از به اشتراك گذاری هرنوع محتوایی ابتدا فكر كنید و از انتشار اطلاعات خصوصی خود پرهیز كنید. گاهی ممكن است افراد غیر به طوراتفاقی از سوی مدیرگروه به جمع اضافه شوند.
معظمی گودرزی در مورد پیامهایی كه برای تبریك شب یلدا ارسال میشود هم اظهاركرد: گاهی دیده شده كه پیامهایی كه حاوی لینكهای ناشناس است برای كاربران ارسال شده و از آنان خواسته میشود با كلیك روی لینك مذكور پیام شب یلدا را مشاهده كنند كه در برخی از این موارد این پیامها شامل تصاویر متحرك برای تبریك است. اما ممكن است گاهی نیز سودجویان با ایجاد لینكهای آلوده به بدافزار یا ویروس، تلفن همراه یا رایانه را آلوده كنند، از این رو توصیه ما به كاربران فضای مجازی این است كه از بازكردن هرنوع لینك ناشناسی خودداری كنند.
وی به احتمال كلاهبرداری از شهروندان در پوشش تخفیفهای شب یلدا، بسته اینترنت شب یلدا، قرعهكشی شب یلدا و ... اشاره كرد و گفت: برخی از افراد سودجو ممكن است برخی از اقلام مرتبط با شب یلدا را با قیمتی بسیار پایین آگهی كنند. یا هرنوع جنس و كالای دیگر را تحت عنوان حراج یلدا تبلیغ كنند كه در این خصوص لازم است كه كاربران حتما از سایتهای معتبر و مجاز خریداری كنند. همچنین در صورت سفارش كالا بهتر است كه تسویه حساب را در محل و پس از رویت و اطمینان از اصالت كالای سفارش داده شده انجام دهند.
به گفته رییس پلیس فتای تهران بزرگ، در مواردی دیده شده كه كلاهبرداران و افراد سودجو به بهانه برنده شدن در قرعهكشی، فروش بسته اینترنت ویژه، تخفیف و ... اقدام به سوءاستفاده از اطلاعات كارت بانكی كاربران كرده یا حتی از اطلاعات هویتی آنان سوء استفاده میكنند كه در این خصوص لازم است شهروندان هوشیار باشند.
وی در مورد كلاهبرداری به بهانه بستههای اینترنت و ... نیز گفت: هرنوع تخفیفی كه باید از سوی اپراتورهای تلفن همراه یا شركتهای خدمات دهنده اینترنت ارائه شود، طبیعتا باید در سایت آنها یا رسانههای رسمی اطلاع رسانی شده باشد. بنابراین شهروندان در این مورد نیز باید حتما با هوشیاری عمل كنند.