مسئله ثبت سفارش و خرید واكسن ضد كرونا با لحاظ شرایط كشورمان و درایت در انتخاب مبدأ خرید، در اولویت برنامه های بهداشتی كشور قرار گیرد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشكی، در نامه عباس آقازاده به اسحاق جهانگیری آمده است:« احتراماً، با توجه به تحولات اخیر در جریان پاندمی ویروس كرونا، و نیز از روی احساس وظیفه در قبال سلامت مردم شریف كشورمان، اجازه میخواهم موارد مهمی را خدمتتان عرض نمایم:
1- خبر تولید و عرضه واكسن كرونا، با مبادی مختلف و از شركتها و كشورهای گوناگون، طلیعه امیدی است برای امكان كنترل و محدود كردن دامنه سرایت ویروس كرونا و در نهایت خارج شدن از پاندمی موجود كه تا این لحظه مسئول مرگ صدها هزار انسان در ممالك مختلف، از جمله در كشور عزیزمان ایران بوده است.
تدوین سیاست راهبردی صحیح و درایت در برنامهریزی برای برخورداری ملت شریف ایران از واكسیناسیون ضد كرونا، در حال حاضر مهمترین مسئله برای برونرفت از این بحران است. ضمن پذیرش این نكته كه تلاشهای دانشمندان و فنآوران ایرانی برای تولید واكسن ضد كرونا، از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار است؛ لازم میداند یادآوری كند كه به نتیجه رسیدن تلاشهای شركتها و مؤسسات ایرانی برای تولید واكسن فوق، به مدت زمانی نیاز دارد كه صرف این مدت، باز هم ما را در مقابله با اپیدمی و پاندمی ویروس كرونا بیشتر عقب نگاه خواهد داشت.
در زمینه استفاده از دستاوردهای علمی دانش بشری و نیز جایی كه مسئله حیات و زندگی میلیونها ایرانی مطرح است، طبیعتاً نمیتوان بر مسائل رقابتهای فرهنگی و سیاسی و ایدئولوژیك پای فشرد، همچنان كه تاكنون نیز برای برخورداری از كمكهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) دولت ایران انعطاف داشته است. لذا، به طور روشن خواهشمند است دستور بفرمائید تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و سایر وزارتخانهها و نهادهای ذیربط، مسئله ثبت سفارش و خرید واكسن ضد كرونا (با لحاظ شرایط كشورمان و درایت در انتخاب مبدأ خرید) را در اولویت برنامههای بهداشتی آیندهنگر كشورمان قرار دهند. برای تحقق این امر مهم اولاً لازم است امروز، از تمامی منابع مالی ممكن در چارچوب این كشور استفاده شود؛ و ثانیاً در بودجه سال 1400 كشور، پیشبینی لازم و قاطع در این زمینه به عمل آید. اینك فرصت هنوز باقیست تا در بحثهای مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه 1400، سهم سلامت در حدی افزایش یافته و پیشبینی شود كه پاسخگوی چنین فرآیندهایی باشد. تخصیص بودجه برای سلامت مردم ایران و اولویت تأمین اعتبار برای خرید واكسن، از «سرمایهگذاریهای» اساسی برای تقویت زیرساختهای توسعه كشور است.
در عین حال بنده طرفدار ادامه تلاشها و به سرانجام رسیدن زحمات دانشمندان ایرانی برای تولید واكسن هستم و اطمینان دارم كه نتیجه زحمات ایشان نیز در آینده در ادامه واكسیناسیون ضد كرونا، به شدت به كار سلامت مردم كمك خواهد كرد. ولی مسئله مهم از دست ندادن زمان، و از اپیدمی عقب نماندن است.
2- همانطوری كه مدیر كل سازمان بهداشت جهانی، اظهار كردهاند: «نتایج مثبت آزمایشهای واكسن كرونا در شركتها و كشورهای مختلف، نباید به این نتیجه منجر شود كه حقوق فقیران و حاشیه نشینان توسط ثروتمندان و قدرتمندان در لشكركشی واكسنها لگدمال شود».
بنابراین، لازم است درایت و روشن بینی ویژهای در مسئله ثبت سفارش و خرید واكسن از سوی مسئولین امر انجام پذیرد و ملاحظات صرفاً سیاسی، مبنای این اقدام اساسی نباشد. ضمن خرید واكسن، باید از حقوق یكایك مردم ایران، به درستی و قاطعانه دفاع كرد.
3- از حضرتعالی اكیداً استدعا داریم كه دستورات لازم را صادر بفرمائید تا لشكر دروغ پردازان و حیلهگران و شیادان، از تریبونهای رسمی مانند صداوسیما، محروم شوند و بیش از این با تبلیغ اراجیف ضد علمی بر روح و روان ملت ایران خدشه و ضربه وارد نكنند. تبلیغات شرمآور ضد واكسن، و اشاعه تئوریهای ضد علمی و بیشرمانه متضاد با منافع واقعی مردم در امر سلامت و بهداشت، باید متوقف شود تا راه موفقیت برنامههای بهداشتی جامعنگر و آینده محور باز و هموار شود.
4- ضمن تشكر از برنامههای «فاصلهگذاری اجتماعی» كه اخیراً با جدیت بیشتری در دستور قرار گرفته است، به عرض میرساند كه بسیار حیاتی است كه در مجموعه تصمیمگیرندگان اداره كشور، سیاست «ایمنی جمعی» یا «ایمنی گلهای» مورد نقد قرار گرفته و به طور كلی كنار گذاشته شود. این سیاست در هیچ كجای دنیا نتیجه مثبت در برنداشته و غلبه بر اپیدمی كرونا، تنها از راه سیاستهای بهداشتی روشن و مبتنی بر فاصلهگذاری اجتماعی و واكسیناسیون مقدور میباشد.»