نگرانی از آینده سلامت روانی اجتماعی مردم با طولانی شدن كرونا

وضعیت سلامت روانی اجتماعی مردم

1399/09/18
|
07:55

یك روانپزشك اثرات استرس‌های ریز و مزمن نسبت به استرس‌های ناگهانی و شدید را مخرب‌تر دانست و مطرح كرد: استرس های ریز و مزمن می‌توانند تماشای فیلم‌های مستهجن، مصرف مواد مخدر و اعتیاد آور و خشونت را افزایش دهند، همچنین افسردگی و وقوع حمله های روان‌پریشی با تجربه استرس‌های ریز ایجاد می‌شوند.

حسن رفیعی در نشست مجازی "كرونا و وضعیت روانی ـ اجتماعی ایرانیان" با توجه به یافته‌های سومین نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با تاكید بر اینكه برخی یافته‌های این نظرسنجی نیازمند بازنگری است، اظهار كرد: حدود دو سال قبل كاری را با وزارت بهداشت انجام دادیم و دریافتیم كه حدود 82.7 از مردم در طول 12 ماه پیش از تحریم ایران حداقل یك استرس شدید را تجربه كرده اند، از این رو می‌توان گفت كه اكنون این رقم با توجه به شرایط پاندمی كووید 19 بیشتر شده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به بیان پیامدهای این وضعیت پرداخت و گفت: از جمله آثار استرس‌های ریز و مزمن تشدید اختلال شخصیت مرزی و اختلال خوشه "ب" و حمله های خُرد روان‌پریشی است كه در پی طولانی شدن پاندمی كووید 19 می‌تواند در آینده وضعیت سلامت روانی اجتماعی مردم را بدتر كند.

رفیعی در ادامه به بیان راهكارها پرداخت و ادامه داد: باید آثار ترس را در بین مردم كاهش دهیم كه به آن تاب آوری می‌گویند، همچنین عوامل محافظه كارانه دیگر را تقویت كنیم تا پیامدهای ناشی از ترس كمتر خود را بروز دهند.

این روانپزشك گفت: باید امكان برقراری روابط اجتماعی مجازی را از طریق اینترنت رایگان و همگانی همانند كره جنوبی برای مردم افزایش دهیم، همچنین با برنامه هایی در جهت افزایش امنیت و رفاه اقتصادی، توسعه آزادی های سیاسی و اجتماعی، ترس مردم از شرایط زندگی را كاهش دهیم.

وی اظهار كرد: كاهش ترس از كرونا منجر به رعایت نكردن پروتكل‌های بهداشتی می‌شود بنابراین نباید ترس از كرونا را كاهش داد بلكه باید ترس از عوامل دیگر زندگی در بین مردم را كاهش داد تا ظرفیت ترس مردم تنها بر روی كرونا متمركز شود.

به گزارش ایسنا، سومین نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به صورت تلفنی و بر روی حدود 2024 نفر در مهر ماه سال جاری انجام شده است.

دسترسی سریع