ابلاغ "طرح ناظران سلامت" به شعب هلال احمر

سخنگوی جمعیت هلال احمر جزئیات طرح ناظران سلامت كه با همكاری وزارت بهداشت و در راستای مقابله با كرونا و قطع زنجیره انتقال این بیماری اجرا می‌شود را تشریح كرد.

1399/09/11
|
08:45

دكتر محمدحسن قوسیان مقدم ، درباره جزئیات طرح ناظران سلامت كه در راستای حمایت از سلامت مردم و به منظور مقابله با شیوع ویروس كرونا با همكاری وزارت بهداشت اجرا می‌شود، گفت: در حال حاضر طرح ناظران سلامت كه به صورت مشترك با وزارت بهداشت پیش خواهد رفت، جهت اجرا در شعب جمعیت هلال احمر سراسر كشور، ابلاغ شده است.

وی افزود: طرح ناظران سلامت در قالب همكاری جوانان، داوطلبان و امدادگران جمعیت هلال احمر با بازرسان سلامت محیط و كار دانشگاه های علوم پزشكی كشور در زمینه كنترل و نظارت بر حسن اجرای پروتكل‌های بهداشتی بوده و جهت حفظ سلامت مردم و قطع زنجیره انتقال ویروس كرونا اجرا می‌شود. البته در این طرح رعایت كرامت انسانی و حفظ سلامت جوانان، داوطلبان و امدادگران مشاركت كننده امری مورد تاكید، ضروری و الزامی است.

قوسیان مقدم با بیان اینكه طبق این طرح، فراخوان و آماده سازی تیم ها بر عهده جمعیت هلال احمر و ساماندهی و بهره‌گیری از آنها بر عهده معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشكی است، گفت: بر این اساس تیم‌های جوانان تشكیل و جلسات آموزشی و توجیهی انجام شده است. رویكرد طرح نیز انجام خدمات داوطلبانه و تاكید بر آن است. همچنین تجهیز تیم های بازرسی اعم از جوانان و داوطلبان هلال احمر و بازرسان بهداشتی، با تجهیزاتی از قبیل تجهیزات لجستیك، وسایل نقلیه، خودرو بازرسی، ماسك، مواد گندزدا، مواد ضدعفونی كننده و سایر ابزار و تجهیزات مورد نیاز با مشاركت و توافق مراكز بهداشتی شهرستان‌ها و جمعیت هلال احمر همان شهرستان فراهم می‌شود.

سخنگوی جمعیت هلال احمر با بیان اینكه برای اجرای بهتر طرح ناظران سلامت، داوطلبان جمعیت هلال احمر توسط كارشناس سلامت محیط و كار مركز خدمات جامع سلامت، آموزش دیده‌اند، گفت: در این طرح جوانان و داوطلبان عضو جمعیت هلال احمر با كارت شناسایی معتبر و لباس فرم سازمان جوانان یا داوطلبان هلال احمر، به گروه بهداشت محیط محلات ملحق می‌شوند. باید توجه كرد كه طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده مسئولیت نظارت فنی و كارشناسی بر تیم‌های داوطلب، بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشكی است. در عین حال همه بازدیدها و نظارت‌های انجام شده توسط نیروهای داوطلب هلال احمر بدون مداخلات میدانی، حقوقی و قضایی خواهد بود.

قوسیان مقدم ادامه داد: در این طرح ارزیابی و نظارت بر اماكن تهیه و توزیع واحدهای صنفی، ادارات، مراكز ارائه خدمات مردمی، نظارت بر پروتكل‌های بهداشتی ادارات، بانك‌ها، مدارس، محل‌های تجمع، بازارها و میادین میوه و تره‌بار با بهره‌گیری از لیست‌های مرتبط با هر صنف كه توسط كارشناسان بهداشت محیط مراكز جامع خدمات سلامت در اختیار جمعیت هلال احمر قرار گرفته، انجام می‌شود. در عین حال همكاری در آموزش عمومی كسبه، اصناف و ...، همكاری در ضدعفونی اماكن و معابر و محل‌های تجمع و همكاری با تیم‌های مراقبت و حمایت از دیگر اقداماتی است كه از سوی جمعیت هلال احمر در این طرح انجام می‌شود.

وی با بیان اینكه در این طرح جمعیت هلال احمر بر همكاری حداكثری سازمان‌های داوطلبان، امداد و نجات و معاونت‌های درمان، توانبخشی و آموزش و همچنین سازمان تداركات پزشكی با سازمان جوانان هلال احمر تاكید دارد، گفت: با توجه به اهمیت اجرای این طرح برای قطع زنجیره انتقال بیماری كووید_19، تمام بخش‌ها و منابع جمعیت، چه از نظر ظرفیت داوطلبی و امكانات شركت‌ها و چه در حوزه سازمان‌ها برای پشتیبانی از این طرح آماده‌اند.

دسترسی سریع