چه كسانی كاندیدای دریافت واكسن ایرانی كرونا می‌شوند؟

مردم نباید فراموش كنند فعلا بهترین واكسن موجود علیه كرونا، استفاده از ماسك، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی است.

1399/08/26
|
09:15

رئیس دانشگاه علوم‌پزشكی ایران با اشاره اینكه یكی از واكسن‌های ایرانی كرونا موفق به دریافت كد اخلاق شده است، درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در زمینه آزمایشات انسانی واكسن‌های ایرانی كرونا توضیح داد.

دكتر جلیل كوهپایه‌زاده ، درباره نحوه ورود به فاز مطالعات بالینی واكسن ایرانی كرونا بر انسان‌ها، گفت: در حال حاضر در دانشگاه علوم‌پزشكی ایران با یكی از شركت‌هایی كه در حال ساخت واكسن هستند، قرارداد داریم تا فاز انسانی واكسن توسط ما انجام شود ؛ البته درحال حاضر مجوزی برای آغاز مطالعات انسانی اخذ نشده است اما كد اخلاقی برای این واكسن دریافت شده است.

وی افزود: در مورد واكسن دیگری هم با شركت دیگری مذاكره كردیم و اعلام آمادگی كردیم در مجموعه‌ دانشگاه به صورت پایلوت و نمونه فاز مداخلات انسانی را انجام دهیم. در واقع اعلام آمادگی كردیم كه فاز انسانی دو واكسن از مجموعه واكسن‌هایی كه در ایران بر آنها فعالیت می‌شود توسط دانشگاه ما انجام شود.

كوهپایه‌زاده درباره زمان اجرای فاز مطالعات انسانی واكسن، تصریح كرد: مطمئن نیستیم اما امیدواریم تا اواخر آذرماه بتوانیم نمونه را دریافت كنیم. پس از آن یك تا دو ماه هم زمان خواهد برد تا ترایال انسانی آن انجام شود و تصور می‌كنیم در مورد این دو واكسن كه دانشگاه ما مسئول آن است تا اواسط زمستان می‌توانیم به انجام فاز انسانی واكسن امیدوار باشیم.

وی درخصوص نحوه جذب داوطلب برای آغاز فاز مطالعه انسانی واكسن ایرانی كرونا، اظهار كرد: با اعلام فراخوان اقدام به جذب داوطلب می‌كنیم و طبیعتا برخی ویژگی‌ها و مشخصات در ترایال انسانی برای داوطلبان تعریف می‌شود تا به عنوان مثال كسانی كه بیمار نباشند و شرایط سنی مشخص و ... داشته باشند، جذب شوند اما، اساس كار ما داوطلبانه است.

رییس دانشگاه علوم‌پزشكی ایران با بیان اینكه هر واكسنی می‌تواند دارای عوارضی هم باشد، تاكید كرد: كسانی كه به شكل داوطلب برای تزریق واكسن می‌آیند، به این موضوع هم آگاه هستند. اما عوارض واكسن در فاز حیوانی بررسی می‌شود و اگر در فاز حیوانی عوارض جدی نداشته باشد، در فاز انسانی هم اتفاق عمده و جدی برای انسان نمی‌افتد.

وی درباره زمان تاثیر و ایجاد ایمنی‌زایی واكسن كرونا، اظهار كرد: چون بیماری هنوز ابعاد ناشناخته‌ای دارد، پیش‌بینی میزان اثرگذاری واكسن خیلی سخت است؛ چون ویروس را خیلی خوب نمی‌شناسیم و با جهش‌هایی كه یافته است قضاوت در مورد آن راحت نیست.

دسترسی سریع