علاوه بر مشكلات پوستی كه میتواند پوست دست نانوا را تحت تاثیر قرار دهد، برای مصرف كننده نان تهیه شده از آرد با افزودنی غیرمجاز نیز ممكن است مشكلات گوارشی و سوءهاضمه اتفاق افتد.
دكتر زهرا عبدللهی ، در واكنش به ویدیو منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر حساسیت پوستی دست یك نانوا به دلیل استفاده از آرد نامرغوب، گفت: فیلمهای اینچنینی و پخش شدن آنها در فضای مجازی موضوع جدیدی نیست. این بحث مربوط به مشكلاتی است كه در زنجیره تامین آرد، نان و گندم وجود دارد.
وی افزود: یكی چالشهای موجود در این زمینه بحث كیفیت گندم به لحاظ میزان گلوتن است كه این موضوع به جهاد كشاورزی بازمیگردد و این سازمان مسئولیت كار بر گندم را دارد تا گلوتن آن در حد استاندارد باشد. در مرحله بعد، آرد باید متناسب با استانداردهایی تولید شود كه این مسئولیت بر عهده وزارت صمت است.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به استاندارهای تعریف شده در سنجش كیفیت آرد، اظهار كرد: بر این اساس مشخص شده است كه درصورتی كه آرد ضعیف باشد، برخی مواد افزودنی و یا بهبود دهنده به آن اضافه شود، این مواد مانند اسید اسكوربیك میتواند در حد تعریف شدهای به آرد اضافه شود.
وی بروز حساسیت پوستی در فیلمهای پخش شده در فضای مجازی را اینگونه تشریح كرد: ممكن است از افزودنیهای غیرمجاز برای آرد در كارخانه استفاده شود كه این موضوع به پایش و نظارت آرد در كارخانهها بازمی گردد و وزارت صمت باید به آن بپردازد. اگر بهبود دهندهای كه قرار است به آرد اضافه شود استاندارد نباشد طبعا عوارضی را در پی خواهد داشت.
عبدللهی ادامه داد: گاهی نیز مشكلات اینچنینی آرد را به بحث غنیسازی آن با آهن و اسیدفولیك ربط میدادند كه سخن علمی نیست و حساسیت پوستی ایجاد شده در دست نانواها به دلیل وجود افزودنیهای غیرمجازی است كه در كارخانهها به آرد اضافه میشود.
وی در خصوص تاثیر این افزودنیهای غیرمجاز بر كیفیت نان و گوارش مصرف كنندگان نان تهیه شده از این آرد، توضیح داد: ممكن است اختلالات گوارشی و سوءهاضمه نیز برای مصرف كنندگان این نان به وجود آید؛ اینكه به جای اسید اسكوربیك از ماده غیر مجازی مانند اسید سیتریك استفاده شود میتواند اختلالات گوارشی هم برای مصرف كننده به دنبال داشته باشد.