چطور در روزهای كرونایی «آرامش» داشته باشیم؟

مرتب بودن ریتم خواب شبانه، فعالیت‌های فیزیكی سبك و حتی قدم زدن در منزل و پرداختن به فعالیت‌های ساده لذتبخش كه نگرانیِ ما را از فكر‌های منفی دور كند، از جمله روش‌های كسب آرامش در دوران كرونا و استرس ناشی از این بیماری است.

1399/08/24
|
11:10

عیسی جلالی، روان‌شناس در پاسخ به این پرسش كه «چگونه در مقابل استرس ناشی از شیوع كرونا تاب آوری خود را افزایش دهیم؟»، بیان داشت: این ویروس به خصوص در ماه‌های اولیه به علت ناشناخته و جدید بودن و همچنین اطلاعات خیلی متناقضی كه وجود داشت، ترس و واهمه زیادی را بین افراد ایجاد كرد كه مسئله كنار آمدن با استرس بیماری كووید 19 و عدم ابتلای به آن، مسئله خیلی جدی بود.

وی ادامه داد: در كنار آن برخی از متخصصان سلامت عمومی و آموزش بهداشت و برخی متخصصان اعصاب و روان بر این باور بودند كه همه گیری‌ها و كاهش اضطراب ممكن است مانند شمشیر دو لبه عمل كند.

این روانشناس با اشاره به تاثیر مثبت و منفی داشتن اضطراب در مواجه با كرونا،اضافه كرد:همه گیری‌ها و كاهش اضطراب ممكن است منجر به نادیده گرفتن بیماری شود و به تبع آن نكات بهداشتی رعایت نشده، میزان مراقبت افراد كمتر شود و نبود اضطراب نیز باعث انجام ندادن نكات بهداشتی و دستورالعمل‌های بهداشتی شود.

جلالی با اشاره به اهمیت كسب اطلاعات علمی مرتبط با كرونا از رسانه‌های معتبر، تصریح كرد:جستجوی وسواس گونه و بیش از حد خبرهای منفی باعث تشدید اضطراب شده و فرد دچار افسردگی می‌شود.

وی با اشاره به راهكارهای مهم كاهش استرس در مواجه با كرونا،خاطرنشان كرد: برای كاهش استرس بیش از حد افراد در این دوران، مردم برای پیگیری اخبار رسمی، تنها به یك یا دو منبع معتبر مراجعه كنند.

این روانشناس با اشاره به پرهیز از پیگیری اخبار منفی در شبكه‌های اجتماعی و كانال‌های خبری، ابراز داشت: بهبود وضعیت خواب و بیداری و مرتب بودن ریتم خواب شبانه در سلامت روان در این دوران بسیار موثر است.

جلالی با بیان اینكه فعالیت‌های فیزیكی سبك و حتی قدم زدن در منزل نیز در ایجاد آرامش موثر است، متذكر شد: پرداختن به فعالیت‌های ساده لذتبخش كه نگرانیِ ما را از فكر‌های منفی دور كند، از جمله روش‌های كسب آرامش در دوران كرونا و استرس ناشی از این بیماری است.

دسترسی سریع