تهران در محاصره گسل‌های فعال و خطرناك

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در اطراف تهران گسل‌های فعال و خطرناكی قرار دارد.

1399/08/18
|
07:19

رضا كرمی محمدی در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از سامانه هشدار سریع زلزله، فاز دوم سامانه پیش بینی و هشدار سیل و سامانه پیش بینی یخبندان در شهر تهران كه پیش از ظهر امروز در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، اظهاركرد: حدود یك دهه پیش با كمك جایكا ژاپن و در مقاطعی از گسل مشا، چهار سنسور و شتابنگار زلزله نصب شده و سامانه هشدار سریع زلزله در تهران به صورت پایلوت راه اندازی شد.

وی با بیان اینكه در اطراف تهران گسل های فعال و خطرناك داریم، گفت: تعداد چهار دستگاه برای این تعداد گسل بسیار كم بود. چرا كه علاوه بر تعدادگسل ها، طول هرگسل نیز زیاد و چندین كیلومتر بود كه در تمام مسیر و طول گسل ها نیز ممكن است گسیختگی رخ دهد. به همین دلیل نیز لازم بود كه تعداد شتابنگارها و حس‌گرها را افزایش دهیم.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینكه اگر بخواهیم مانند بسیاری از شهرها در كشورهای عمدتا توسعه یافته جهان سامانه هشدار سریع داشته باشیم، باید مجموعه كامل داشته باشیم، گفت: در همین راستا نیز طبق برآوردهای ما به حدود 200 شتاب نگار نیاز داریم كه 22 دستگاه جدید به چهار مورد قبلی در فاز اول اضافه شد.

كرمی محمدی با بیان اینكه پیدا كردن محل مناسب برای این ایستگاه‌ها با كمك استانداری تهران و وزارت كشور انجام شد، گفت: ما تلاش كردیم كه در فواصل طولی مناسب این ایستگاه ها را فعال كنیم.

وی ویژگی استفاده از سامانه هشدار سریع زلزله را باز شدن در ایستگاه های آتش نشانی و آماده باش نیروهای آتش نشانی و امدادی در تهران، قطع جریان اصلی گاز، افزایش آمادگی نیروهای امدادی در شهر و ... دانست و گفت: یكی از مواردی كه در زلزله ها رخ می دهد، قطعی برق است. اگر ما نتوانیم برق اضطراری را تامین كنیم، بیمارستان های ما بلااستفاده خواهند شد، در حالی كه می توان با استفاده از این سامانه قبل از رسیدن زلزله برق اضطراری را در بیمارستان ها راه اندازی كرد.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه كرد: مردم هم می توانند این هشدارها را در منزل یا محل كار خود در یافت كرده و خود را به محل امن برسانند. از طرف دیگر این سامانه در شهرها و استان های اطراف هم موثر است، چراكه می تواند در صورت اتصال آنان به سامانه این ارتباط و هشدار سریع برای آنان نیز فراهم و ارسال شود.

كرمی محمدی در عین حال بر ضرورت نظارت و سنجش دائمی این شتابنگارها تاكید كرد و گفت: این سامانه ها ممكن است چندین سال فعال باشند و در عرض تنها چند ثانیه شهری را نجات داده و موثر باشند، ازاین رو همواره باید بر فعالیت آنها و نیز نحوه كاركردشان نظارت شود. این نظارت هم باید بر سیستم های سخت افزاری باشد و هم سیستم های نرم افزاری تا در صورت وقوع حادثه بهترین عملكرد را داشته باشد. حفظ امنیت این ایستگاه ها نیز بسیار مهم است.

وی در عین حال تاكید كرد كه برای بازدهی و اثربخشی بهتر لازم است كه دیگر سیستم ها نیز به این سامانه وصل شوند، مثلا بیمارستان ها و شركت ها و ... تا زمانی كه به این سامانه متصل نشوند، نمی توانند موارد گفته شده را انجام دهند.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینكه سامانه پیش بینی سیل احتمال وقوع سیل در رود دره های بالای تهران را پیش بینی می كند، گفت: سامانه برف سنجی را پس از غافلگیری در برف آبان ماه سال گذشته، اجرایی كردیم. در واقع پس از آن روز تصمیم گرفتیم كه ما هم در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران فعالیت كنیم و در همین راستا نیز امروز سامانه های سنجش ارتفاع برف را در چهار نقطه از شهر تهران راه اندازی كردیم تا اگر ارتفاع برف از حدی بالاتر رفت در همان لحظه هشدار داد و یخبندان را نیز پیش بینی كند.

دسترسی سریع