خانواده شهدای سلامت نیازمند حمایت
رئیس كل سازمان نظام پزشكی با اشاره به 300 شهید مدافع سلامت تا كنون، حمایت و ارایه تسهیلات به خانواده شهدای سلامت را خواستار شد.
دكتر محمدرضا ظفرقندی ، درباره وضعیت خانواده های شهدای سلامت، گفت: باید توجه كرد كه كادر درمان اعم از پرستار یا پزشك اگر به هر دلیلی بیمار شد یا فوت كرد، خانوادهاش ساقط میشود. كسی كه شغل آزاد دارد، اگر فوت كند، فرزندش كارش را ادامه میدهد، اما حرفه پزشكی و پرستاری حرفهای علمی و خاص است و خانواده كاری نمیتواند انجام دهد.
وی با بیان اینكه هنوز هیچ اقدام حمایتی برای خانواده های شهدای سلامت انجام نشده است، افزود: با همسر یكی از همكاران ما كه پزشك عمومی بود و فروردین ماه فوت كرده بود، تماس گرفتیم كه می گفتند هزینه زندگیمان را پدرم میدهد. این یك انتقاد بسیار جدی سازمان نظام پزشكی است.
ظفرقندی گفت: اعلام شد كه مدافعان سلامتی كه به دلیل كرونا از بین میروند، "شهید خدمت" محسوب میشوند. بالاخره شهید یعنی اینكه از خانوادههایشان حمایت شود، اما هنوز كه هنوز است ساماندهی شهدای كادر درمان به نتیجه نرسیده است و این خیلی بد است. وقتی حمایت نباشد هم دست و دل به كار نمیرود.
ظفرقندی با بیان اینكه طبق آخرین آمار شهدای كادر درمان حدود 300 نفر هستند، گفت: ما مكاتباتی در این زمینه انجام داده ایم. در عین حال در ابتدا در آییننامهای كه در این زمینه ارائه شد، یكسری سختگیریها و محدودیتهایی بود كه به نظر من منطقی نبود كه نسبت به آن به صورت كتبی اعتراض كردیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اعلام كرده بودند كه اگر فرد در بیمارستان خصوصی و یا مطب فوت شده باشد، مشمول شهید نمیشود، اما باید تاكید كنم كه نمیتوان مطب را تعطیل كرد. پزشكان عمومی، عفونی و ریه در مطب ها، سطح اول مراجعه اند. اگر این پزشكان مطب را تعطیل كنند و بیمار نبینند، بار بیماران بر روی بیمارستانها میریزد. بنابراین نمیتوان گفت اگر پزشكی كه در مطب بیمار مبتلا به كرونا را می بیند، اگر شهید شد، جزو مدافعان سلامت محاسبه نمی شوند. ما این موارد را احصا و مكاتبه كردیم.
ظفرقندی تاكید كرد: منتها مهم این است كه این موضوع اجرایی شود. اكنون 9 ماه از بیماری می گذرد و هنوز اتفاقی در این زمینه نیفتاده است. خانواده این افراد واقعا در مضیقه قرار دارند. یك نفر جانش را گذاشته و واقعا ایثارگرانه كار میكند. یك متخصص عفونی از صبح تا شب كارش دیدن بیماران كروناست و در دل خطر است. حال اگر یكی از این افراد كه شهید می شود، مورد حمایت قرار نگیرد، بر روی بقیه هم اثر منفی دارد.
رئیس كل سازمان نظام پزشكی گفت: اقدامات حمایتی نسبت به شهدای سلامت هنوز اجرایی نشده و این خیلی بد است. به هر حال اعلام شده كه این افراد "شهید خدمت" و "شهید مدافع سلامت"، محسوب می شوند. بنابراین باید تسهیلاتی برای زندگی خانواده هایشان ارائه شود.
ظفرقندی تاكید كرد: در عین حال وقتی برای یكی از افراد كادر درمان اتفاقی می افتد، تمام حسابهای بانكی فرد هم بلوكه می شود و اگر خود فرد هم پولی داشته باشد خانواده نمی توانند از آن استفاده كنند. بنابراین باید این موارد را مد نظر قرار داد.