برنامه 2 وزارتخانه برای كنترل چاقی در دانش آموزان

امروزه مشكل اضافه وزن و چاقی در كودكان و نوجوانان 5 تا 18 سال در جهان به صورت یك مشكل همگانی درآمده است و به سرعت رو به افزایش است.

1399/08/12
|
07:34

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اجرای برنامه مشترك معاونت بهداشت وزارت بهداشت و معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش برای كنترل چاقی دانش آموزان خبر داد.

دكتر زهرا عبداللهی اظهار داشت: امروزه مشكل اضافه وزن و چاقی در كودكان و نوجوانان 5 تا 18 سال در جهان به صورت یك مشكل همگانی درآمده است و به سرعت رو به افزایش است.

وی افزود: این معضل از یك سو ناشی از تغییر الگوی غذایی و مصرف غذاهای پرانرژی با ظاهر جذاب ولی با ارزش غذایی كم، مصرف میان وعده های حاوی مقدار زیادی قند، نمك و چربی، مصرف ناكافی مواد غذایی دارای فیبر و از سوی دیگر، كاهش فعالیت جسمانی روزانه و تنش های عصبی ناشی از زندگی ماشینی حاكم در بیشتر جوامع می باشد.

وی ادامه داد: از پیامدهای نامطلوب چاقی در دوران كودكی و نوجوانی می توان افزایش خطر دیابت نوع 2، اختلالات چربی خون، كبد چرب، پرفشاری خون، آسم، مشكلات تنفسی و بیماری های قلبی، عروقی را نام برد.

عبداللهی بیان كرد: بر اساس نتایج بررسی های ملی انجام شده حدود 20 درصد دانش آموزان دچار اضافه وزن و چاقی هستند و حدود 21 درصد از چاقی شكمی رنج می برند.

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: كنترل چاقی دانش آموزان یكی از اولویت های برنامه سلامت دانش آموزان كشور است كه با همكاری واحدهای مرتبط در معاونت بهداشت وزارت بهداشت و معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در سطح كشور به مورد اجرا گذاشته است.

وی افزود: این برنامه بر اساس راهنمای ملی مراقبت تغذیه ای دانش آموزان مبتلا به اضافه وزن و چاقی كه توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه تدوین و به معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشكی كشور ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: كارشناسان تغذیه موظفند در تعامل با كارشناسان آموزش و پرورش، خدمات مشاوره تغذیه و تنظیم رژیم غذایی را برای دانش آموزان چاقی كه توسط معلمین و مراقبین سلامت مدارس شناسایی و به مراكز جامع خدمات سلامت ارجاع شوند را ارائه دهند.

وی تصریح كرد: با تدوین بسته آموزشی تغذیه صحیح در كودكان سنین مدرسه، برنامه های آموزشی وسیع به طریق مجازی، حضوری و غیر حضوری توسط كارشناسان تغذیه از طریق سامانه مشاوره تلفنی 4030 به دانش آموزان و خانواده های آنها ارائه می شود.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، عبداللهی گفت: با اجرای برنامه "كوچ" سعی بر آن است كه قد و وزن و نمایه توده بدنی 14 میلیون دانش آموز در سطح كشور تعیین شده و با آموزش وسیع و همه جانبه و استفاده از كلیه ظرفیت های موجود در حیطه تغذیه سالم و ترویج فعالیت بدنی شیوع اضافه وزن و چاقی دانش آموزان كه خود عامل خطر انواع بیماری های زمینه ای مثل دیابت، كبد چرب، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و حتی افزایش احتمال ابتلا به بیماری كووید 19 است، كاهش یابد.

دسترسی سریع