«دود كرونا» به چشم همه می‌رود

بخش خصوصی نیز باید خود را همراه و همگام این استراتژی كند

1399/08/07
|
09:24

رئیس انجمن مددكاران اجتماعی ایران با اشاره به كاهش 50 درصدی حضور كاركنان دولت در تهران تا پایان آبان ماه گفت: به جز كارمندان سایر افراد جامعه نیز نقش موثری در اجرای دوركاری حداكثری دارند؛ زیرا زمانی كه استراتژی در خانه ماندن اتخاذ می‌شود بخش خصوصی نیز باید خود را همراه و همگام این استراتژی كند چراكه دود شیوع این ویروس به چشم همه افراد می‌رود.

سیدحسن موسوی چلك ، با بیان اینكه در شرایط بحرانی باید براساس شرایط و نوع بحران، برای كنترل وضعیت تصمیماتی اتخاذ شود، گفت: باتوجه به ماهیت مشخص بحران كرونا، یكی از مهم‌ترین راه‌های مقابله «پیشگیری» است.

وی ادامه داد: اما برای اینكه پیشگیری صورت گیرد باید سیاست‌های متفاوت و متعددی اتخاذ شود؛ یكی از این سیاست‌ها كاهش تردد است، چراكه طبق گفته صاحب‌نظران در خانه ماندن یكی از راه‌های موثر برای كاهش انتقال این ویروس است.

موسوی چلك اظهار كرد: در اوایل شیوع ویروس كرونا شرایط به گونه‌ای كنترل شد كه میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری به كمتر از 100 نفر رسید، اما اكنون باید سیاست‌های جدیدتری اتخاذ شود تا هم به كاهش تردد و هم به حفظ سلامت مردم كمك كند. به نظر باتوجه به وضعیت بیماری كه طی این چند روز با آن روبه‌رو بودیم و همچنین پیش‌بینی‌هایی كه از شرایط بیماری در آبان ماه صورت گرفته است دوركاری می‌تواند یكی از راه‌های كاهش تردد باشد.

رئیس انجمن مددكاران اجتماعی ایران با اشاره به كاهش 50 درصدی حضور كاركنان دولت در تهران تا پایان آبان ماه ابراز امیدواری كرد و گفت: شاید همین كاهش تردد 50 درصدی ادارات، مشروط بر همراهی و همكاری مردم با ماندن در خانه، راهی برای كاهش انتقال ویروس باشد، البته مسئولان ادارات نیز باید در این زمینه همكاری و مدیریت درستی داشته باشند.

وی در ادامه با بیان اینكه بخشی از مشكلات جامعه ناشی از زیرساخت‌های فناوری است، اظهار كرد: نقش دوركاری برای مواردی كه قابلیت اجرا دارد باید در شرایط بحرانی و غیر بحرانی فراهم باشد. از سوی دیگر به جز كارمندان نیز سایر افراد جامعه نقش موثری دارند؛ زیرا زمانی كه استراتژی در خانه ماندن اتخاذ می‌شود بخش خصوصی نیز باید خود را همراه و همگام این استراتژی كند چراكه دود شیوع این ویروس به چشم همه افراد می‌رود.

موسوی چلك شرایط كرونا را از منظر اجتماعی مورد بررسی قرار داد و افزود: آنچه از نظر اجتماعی مهم است، بحث اعتماد مردم به مسئولین و مشاركت در مدیریت و كنترل بحران كروناست؛ اگر مردم مشاركت نداشته باشند تاثیر شیوع این ویروس و مرگ و میر ناشی از آن می‌تواند تاثیرات مخربی را به همراه داشته باشد، به طوریكه برخی خانواده‌ها را عزادار كند و یا برخی سرپرست خود را از دست بدهند.

به گفته رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران، عدم مشاركت در كنترل بیماری و همچنین بی‌توجهی به پروتكل‌های بهداشتی می‌تواند موجب بروز مشكلات برای مردم و در پی آن ایجاد بیكاری و ارتكاب جرم شود. به دنبال بروز این مشكلات شاهد تقاضا یا مراجعه مردم برای تحت پوشش قرار گرفتن در سازمان‌های اجتماعی خواهیم بود كه این موضوع نیز به حجم كاری سازمان‌ها و مددكاران اجتماعی می‌افزاید.

وی خاطرنشان كرد: مشكلات اقتصادی و معیشتی ممكن است برخی افراد را مرتكب جرائم كوچك و بزرگی كند؛ این افزایش جرائم هم بر سازمان‌های قضایی و انتظامی و هم بر حوزه اجتماعی اثرگذار است؛ به طوریكه در مراجع قضایی و انتظامی شاهد افزایش حجم كاری مراجع و مددكاران اجتماعی از جمله سازمان زندان‌ها خواهیم بود؛ لذا انتظار می‌رود كه علاوه بر كاركنان، سایر افراد جامعه نیز در این بخش مشاركت كنند.

دسترسی سریع