مراقب ماسك های آلوده باشید

چه كسانی نباید ماسك بزنند

1399/07/30
|
10:14

رئیس مركز تحقیقات آسم و آلرژی، گفت: استفاده از ماسك فقط برای كودكان كمتر از دو سال و بیمارانی كه اختلال تنفسی شدید دارند، توصیه نمی شود.

مصطفی معین، افزود: افرادی كه اختلالات تنفسی حاد در زمینه آسم، بیماری مزمن تنفسی یا بیماری‌های قلبی ریوی شدید دارند، نباید ماسك بزنند.

وی ادامه داد: لازم است همه مردم برای جلوگیری از انتقال ویروس كرونا، فاصله اجتماعی را حفظ كنند، دست‌ها را مرتب بشویند و از زدن دست به صورت خودداری كنند. همچنین زدن صحیح ماسك و تعویض آن پس از چند ساعت اهمیت دارد، در غیر این صورت آلودگی ماسك، خود می‌تواند باعث بیماری شود یا اینكه كاركرد اصلی خود را از دست بدهد و باعث انتقال ویروس شود.

معین گفت: افرادی كه علائم سرماخوردگی دارند نیز باید ماسك بزنند اما اگر ماسك زدن، علائم آنها را تشدید می‌كند بهتر است در خانه بمانند و اگر شاغل هستند از شرایط مرخصی و دوركاری استفاده كنند.

وی افزود: اگر علائم آلرژی بینی و سرماخوردگی مانند عطسه، خارش و آبریزش از بینی و یا سرفه تشدید شود، در صورت ناقل بودن فرد، می‌تواند آن ویروس را به اطرافیان انتقال دهد، بنابراین معالجه آلرژی، آسم و یا سرماخوردگی با نظر پزشك معالج ضروری است.

معین درباره شباهت‌ها و تفاوت‌های آلرژی تنفسی و آسم و كرونا، گفت: تمایز بین این دو به جهت آنكه هر روز ابعاد بیشتری از ویروس كرونا كشف می‌شود، سخت است اما می‌توان عطسه، خارش و آبریزش بینی و چشم را از مهم‌ترین علائم آلرژی برشمرد.

رئیس مركز تحقیقات آسم و آلرژی، افزود: تب در آلرژی‌ها وجود ندارد اما همراهی آن با سرفه و تنگی نفس و گلودرد و در برخی موارد از دست دادن حس بویایی و چشایی و حتی شنوایی به نفع تشخیص عفونت ویروسی كووید 19 است.

معین گفت: آلرژی معمولاً مزمن است و از مدت‌ها قبل وجود داشته و علائمی دارد كه طی هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها بروز پیدا كرده و معمولاً سابقه خانوادگی آلرژی و یا آسم هم وجود دارد اما اگر فردی علائم آلرژی را به تازگی تجربه كرده باید با پزشك متخصص خود حتماً مشورت كند و احتمال بیماری كرونا را در نظر داشته باشند

دسترسی سریع