استفاده از ظرفیت گروه های جهادی و مساجد در مقابله با كرونا

در جلسه ستاد مقابله با كرونا قرار شد از 100 مسجدی كه امكان بهداشتی و درمانی دارند، استفاده بهینه شود.

1399/08/05
|
10:04

علیرضا زالی، با اشاره به جلسه روز یكشنبه با مسئولان سپاه و مساجد، گفت: در جلسه امروز قرار شد از مساجد و امكانات آنها به عنوان كانون ساماندهی و انجام بهینه خدمات جهاد گونه برای تحقق منویات مقام معظم رهبری استفاده شود.

زالی تاكید كرد: در جلسه ستاد مقابله با كرونا قرار شد از 100 مسجدی كه امكان بهداشتی و درمانی دارند، استفاده بهینه شود.

وی افزود: به پیشنهاد ستاد تبلیغات اسلامی، هیئت‌ها و حسینیه‌ها در طرح مقابله جهادی با كرونا از مساجد پشتیبانی خواهند كرد.

زالی گفت: خیرین و گروه‌های جهادی برای كمك مومنانه به آسیب دیدگان همكاری تنگاتنگ خواهند داشت و هماهنگی‌های لازم انجام شده است و از خیزش مردمی و از كمك داوطلبانه مردمی استفاده خواهد شد.

فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران با اشاره بر افزایش آزمایش‌های اطرافیان بیماران كرونایی بر لزوم شناسایی بیماران در محلات تهران تاكید كرد و افزود: امروز در نشست هماهنگی در چارچوب اجرای منویات و فرمایش‌های مقام معظم رهبری مبنی بر اقدامات حداكثری برای مقابله با بیماری كرونا در پایتخت كه با حضور فرمانده سپاه تهران، مدیران مساجد و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشكی و نماینده‌ای از شهرداری تهران برگزار شد، گفت: امروزه برخی از محله‌ها در تهران می‌تواند كانون انتشار بیماری كرونا باشد كه بنا بر فرمایش رهبری باید نگاه ویژه ای به محلات تهران داشته باشیم.

وی افزود: در شهر تهران 354 محله وجود دارد كه باید یك برنامه ریزی و ترسیم تقشه ای در حوزه بهداشتی و درمانی با محوریت مساجد و كمك نیروهای بسیجی و داوطلب داشته باشیم.
مساجد نقاط معروف و شناخته شده‌ای در محله‌ها محسوب می‌شود و ما باید از این ظرفیت به خوبی استفاده كنیم.

زالی بیان كرد: باید محله‌ها را به خوبی از نظر انتشار بیماری كرونا و دیگر مسائل آسیب شناسی كنیم.

وی افزود: آموزش همگانی باید بهتر از گذشته انجام شود و امروزه سازمان بهداشت جهانی تاكید جدی به موضوع آموزش همگانی دارد.

زالی تاكید كرد: اقدامات بازدارنده شكل جدیدی به خود می‌گیرد، بنا بر این آموزش‌ها باید بهتر از قبل شود تا میزان تاب آوری مردم در تهران افزایش پیدا كند.

فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر، تهران افزود: با اجرای طرح آزمایشی بر روی 54000 نفر از ساكنان شهر تهران ما نقاط آلوده را شناسایی كردیم و اقدامات پیشگیرانه در خصوص عدم انتشار بیماری كرونا انجام گرفته است.

زالی افزود: با كمك مراقبان بهداشت، فهرست بیماران با تست كرونای مثبت در اختیار بسیج و نیروهای داوطلب قرار می‌گیرد.

وی اضافه كرد: خیرین در زمینه كمك به شناسایی خانوارهای آسیب پذیر اقدامات خوبی را انجام داده اند و بسته‌های حمایتی به این خانواده‌های كم برخوردار داده می‌شود.

زالی بیان كرد: بیماران در دوران قرنطینه باید از تغذیه خوبی برخوردار باشند كه خیران در این خصوص كمك خواهند كرد. در برخی از محلات افراد پرخطری هستند كه باید شناسایی و حمایت شوند.

وی گفت: ما باید در انتهای هفته تحلیلی در خصوص میزان ابتلای افراد در محلات داشته باشیم. در آینده بنا بر فرمایش رهبری نوع غربالگری تغییر پیدا می‌كند و مراقبان سلامت در محله‌ها كار شناسایی بیماران را انجام خواهند داد.

فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران، افزود: در آینده میزان تست pcr افزایش پیدا می‌كند اما این موضوع بدین معنا نیست كه هر فردی به مراكز بهداشتی بیاید از او تست خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: اگر بیماری كرونای فردی مسجل شود از چهار نفر از اعضای خانواده وی و دو نفر از همكاران در مرحله اول تست می‌گیریم كه این تست در مرحله بعدی از 10 نفر از اطرافیان فرد بیمار گرفته خواهد شد.

زالی افزود: در برنامه جدید ما از افراد پر خطر مثل باردران باردار توسط نیروهای بسیجی كار نمونه گیری و تست بیماری از افراد انجام می‌شود.البته نیروی انتظامی در این خصوص نیروها را یاری می‌كنند تا از نظر امنیت این افراد سو تفاهمی پیش نیاید.

وی گفت: باید فهرستی از داوطلبان داشته باشیم تا توزیع نیروها را به خوبی انجام دهیم.

ز الی ادامه داد: ما نیروهای جهادی را به طور منطقی توزیع كنیم و با تجهیزات حفاظتی كامل در جایگاه مشخص كارهای محوله را انجام دهد.

دسترسی سریع