مهار رشد شتابان كرونا نیازمند تلاش بین‌بخشی همه‌جانبه است

با اعمال محدودیت یك هفته‌ای در تهران نمی‌توان امید چندانی به توقف رشد شتابان بیماری كرونا داشت

1399/07/16
|
09:23

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: با اعمال محدودیت یك هفته‌ای در تهران نمی‌توان امید چندانی به توقف رشد شتابان بیماری كرونا داشت؛ لازم است محدودیت‌های بیشتر و جدی‌تری اعمال شود و همه بخش‌های كشور به دست‌اندركاران حوزه سلامت كمك كنند. موفقیت این اقدام یك تلاش بین بخشی همه جانبه می طلبد.

حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی اظهار داشت: با اعمال محدودیت های جدید تنها یك فرود و فراز دیگر در منحنی این اپیدمی به وجود خواهد آمد و بیماری مجددا، آتش اسلحه خود را روی مردم این منطقه و سایر نقاط كشورمان خواهد گشود.

وی تاكید كرد: تنها راه، استفاده صحیح و حداكثری از محدودیت‌ها، ایجاد طرحی نو و رویكردی دیگر است كه كارشناسان و متخصصان بارها آن را متذكر شده اند اما تاكنون به آن كم توجهی شده است.

سوری ادامه داد: به احتمال بسیار زیاد این تعطیلی یك هفته ای تنها یك مسكن كم اثر است كه این مدار و چرخه معیوب را یكبار دیگر به آزمونی با نتیجه از پیش تعیین شده رقم خواهد زد.

وی گفت: چاره كار این است كه از متخصصان امر پیشگیری كه ماه ها در مورد این اپیدمی فعالیت علمی كرده اند و نظراتی دارند، برای بهره وری حداكثری در این مداخله كمك و مشاوره گرفته شود. موفقیت این اقدام تنها در گرو حوزه سلامت نیست و یك تلاش بین بخشی همه جانبه می طلبد.

سوری تاكید كرد: اگر وضعیت تهران بحرانی و نامناسب است، باید اقداماتی جدی انجام داد؛ مانند به جای یك هفته، دو هفته تعطیلی اعلام شود و تمام اجتماعات از مدرسه، دانشگاه، جشن و عزا تعطیل شوند.

وی با اشاره به اینكه قبل از تعطیلی باید مقدمات كار كاملا انجام و آمادگی لازم فراهم شده باشد، گفت: سفر به تهران و از تهران به سایر نقاط نیز باید در این مدت دو هفته ای ممنوع شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بیان داشت: گروه های پرخطر باید مورد مراقبت ها و حمایت های ویژه برنامه ریزی شده و سازماندهی شده قرار گیرند.

وی بر لزوم در خانه ماندن مردم در این ایام تاكید كرد و افزود: به خانواده ها برای خروج از منزل كوپن مجوز خروج حداكثر یك بار در هفته و به مدت یك تا 2 ساعت داده شود و در صورت ضرورت برای خروج برنامه ریزی لازم انجام شود.

سوری بر لزوم نظارت كامل بر حسن اجرای برنامه ها تاكید كرد و گفت: برنامه های آموزشی و مداخله های بهداشتی مناسب نیز باید در محیط زندگی، جامعه و كار تدوین و اجرا شوند.

وی ادامه داد: مراكز علمی و تحقیقاتی مسیرهای مداخله را كاملا رصد كرده و ارزشیابی علمی برای سنجش اثربخشی هر كدام از مداخلات انجام دهند و رسانه ها كاملا آماده و هدفمند به شكلی فعال‌تر وارد صحنه شوند.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی روز گذشته (سه شنبه) اعلام كرد: 479 هزار و 825 نفر در كشور به طور قطعی به ویروس كرونا مبتلا شده و با فوت 227 بیمار كرونایی دیگر در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان كرونا در كشور به 27 هزار و 419 نفر رسیده است.

به گفته وی، از دوشنبه تا سه شنبه 15 مهر 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و 151 بیمار جدید مبتلا به كووید 19 در كشور شناسایی شدند كه 2 هزار و 127 نفر از آنها بستری شده اند. با این حساب، مجموع بیماران كووید19 در كشور به 479 هزار و 825 نفر رسید.

لاری افزود: در طول مدت ذكر شده، 227 بیمار كووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 27 هزار و 419 نفر رسیده است.

دسترسی سریع