رعایت نكردن پروتكل‌های بهداشتی به معنای افزایش مرگ و میر است

كرونا بیماری بی رحمی است كه می توان با رعایت پروتكل های بهداشتی تا حد زیادی موارد ابتلا به این بیماری و میزان مرگ و میر را كاهش داد.

1399/07/16
|
08:58

جلیل میر محمدی در گفت وگو با ایسنا، با تاكید بر ضرورت رعایت پروتكل‌های بهداشتی از سوی همه مردم اظهار كرد: با ورود موج اول كرونا به كشور مردم با جدیت قرنطینه خانگی و اجرای پروتكل های بهداشتی را رعایت كردند، حتی مشاغل پر خطر و مدارس و دانشگاه ها نیز تعطیل شد، این در حالی بود كه در ابتدای شیوع كرونا یعنی در موج اول آمادگی لازم وجود نداشت و خیلی از داروها در كشور در دسترس نبود حتی بیمارستان ها هم آمادگی نداشتند. بعد از آن در عرض دو سه ماه تعداد مرگ و میر كاهش پیدا كرد و توانستیم بیماری را تا حدی كنترل كنیم. بخش عمده ای از این اتفاق به دلیل رعایت پروتكل های بهداشتی از طرف مردم بود.

وی افزود: بعد از آن بسیاری از مشاغل شروع به كار كرد و ترس مردم تا حد زیادی كم شد. این به معنای افزایش مسافرت ها و حضور مردم در مناطق پر ازدحام و در نتیجه شیوع ناگهانی موج دوم و سه رقمی شدن آمار مرگ و میر بود. با این وضعیت آمار مبتلایان و بستری ها در بیمارستان ها هم افزایش پیدا كرد. اكنون وارد موج سوم كرونا شدیم كه بسیاری از استان ها را درگیر كرده است. تهران به عنوان مركز مراودات با سایر استان ها وضعیت قرمزی دارد و شاید به همین دلیل سایر استان ها هم از لحاظ آمار مبتلایان به كرونا وارد محدوده قرمز شدند.

این عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاكید كرد: بهترین و موثرترین كار برای مقابله با كرونا رعایت پروتكل های بهداشتی اعم از فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسك است. اگر این موارد رعایت نشود آمار مبتلایان و مرگ و میر افزایش پیدا می كند. فراموش نكنیم كرونا بیماری بی رحمی است. از طرف دیگر با رعایت پروتكل های بهداشتی انتشار ویروس كم خواهد شد. پس قبل از اجرای هر گونه تنبیه و یا مجازات برای متخلفان كرونایی باید موضوع اجرای پروتكل های بهداشتی برای مردم به خوبی تبیین شود. در این راه تا حد امكان مشاغل به صورت دوركار شده تا ازدحام كم شود.

میرمحمدی تاثیر رسانه ها را در فرهنگ سازی بین مردم برای اجرای پروتكل های بهداشتی بسیار زیاد خواند و گفت: صدا و سیما و رسانه ها باید با فرهنگ سازی درست مردم را به سمت رعایت پروتكل های بهداشتی ترغیب كنند و این موضوع را گوشزد كرده كه در چنین شرایط شاهد كاهش آمار مبتلایان و مرگ و میر خواهیم بود. در راه فرهنگ سازی می توان از ظرفیت دانشگاه ها، مدارس، انجمن اولیا و مربیان و فضای مجازی هم استفاده گرفت. باید هشدارهای به موقع به مردم داده شود. مردم را قانع و مجاب كرد كه كرونا بیماری خطرناكی با شیوع زیاد است، پس همه رعایت پروتكل های بهداشتی را به عنوان یك اولویت دنبال كند.

دسترسی سریع