در حوزه تبادلات ارزی و بانكی برای واردات واكسن آنفلوآنزا مشكلاتی وجود داشت كه اكنون حل شده و محمولهها به تدریج وارد كشور خواهند شد.
دكتر كیانوش جهانپور ، درباره آخرین وضعیت تامین واكسن آنفلوآنزا و توزیع آن در داروخانهها، گفت: محموله اول واكسن آنفلوآنزا تامین و از چندی پیش توزیع آن در شبكه بهداشت كشور آغاز شد و اكنون در شبكه بهداشتی توزیع شده است.
وی افزود: محمولههای بعدی واكسن آنفلوآنزا كه وارد شود، بعد از رفع نیاز كامل نیاز گروههای اولویتدار در شبكه بهداشتی و مراكز بهداشت شامل كادر بهداشت و درمان، مادران باردار و بیماران خاص، سپس در داروخانهها برای سایر افراد نیازمند و متقاضی توزیع خواهد شد.
جهانپور درباره مشكل نقل و انتقال ارزی كه برای تامین واكسن آنفلوآنزا وجود داشت، گفت: در حوزه تبادلات ارزی و بانكی برای واردات واكسن آنفلوآنزا مشكلاتی وجود داشت كه در حال حاضر حل شده و محمولهها به تدریج وارد كشور خواهد شد.
وی با بیان اینكه 2.5 میلیون دوز واكسن آنفلوآنزا در شبكه بهداشتی توزیع میشود، اظهار كرد: معمولا هر محمولهای به میزان 2 میلیون دوزی وارد كشور میشود و مجموعا بنا شده كه 16 میلیون دوز واكسن آنفلوآنزا را برای امسال تامین كنیم. وقتی واكسن وارد كشور شود، بلافاصله برچسبگذاری شده و توزیع میشود. در حال حاضر محمولههای جدید واكسن آنفلوآنزا در شرف وارد شدن به كشور هستند.
جهانپور همچنین درباره وضعیت پیش پرداخت به كُووَكس كه مجموعه زیر نظر سازمان بهداشت جهانی است تا در صورت تولید واكسن كرونا بتواند عرضه آن را به كشورهای جهان ساماندهی كند، گفت: بانك مركزی باید تا 18 مهر ماه پیش پرداخت مربوط به تامین واكسن كرونا به كُووَكس پرداخت كند.
وی ادامه داد: بعد از انجام پیش پرداخت باید منتظر بود تا ببینیم سازمان جهانی بهداشت كدام واكسن را برای بیماری كرونا تایید میكند. سپس فرایند تولید انبوه این واكسن را پیگیری كرده و در مكانیزم كُووَكس توزیع میكنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تاكید كرد: توزیع واكسن كرونا از طریق كووكس هم بر اساس میزان تولید شده واكسن بوده و اولویت ارائه آن هم با گروههای پرخطر و در معرض خطر است.