حدود 50 درصد از بستری شدگان بیماری كووید-19 در بیمارستانها و مراكز درمانی كشور، دارای حداقل یك بیماری مزمن بودهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینكه مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از كووید-19 را در كشور دارا هستند، گفت: حدود 50 درصد از بستری شدگان كرونا در بیمارستانها و مراكز درمانی كشور، دارای حداقل یك بیماری مزمن بودهاند.
دكتر سیما سادات لاری، گفت: همانطور كه میدانیم وجود بیماریهای زمینهای سبب تشدید علائم بیماری كووید-19 در مبتلایان میشود. حدود 50 درصد از بستری شدگان بیماری كووید-19 در بیمارستانها و مراكز درمانی كشور، دارای حداقل یك بیماری مزمن بودهاند.
وی افزود: تعداد موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه در این گروه از بیماران بیش از سایرین است و این گروه در معرض خطر بیشتر مرگ و میر ناشی از كرونا قرار دارند. حال در میان مبتلایان به بیماریهای زمینهای، مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از كووید-19 را در كشور دارا هستند.
لاری ادامه داد: بنابراین با توجه به همهگیری ویروس كرونا در كشورمان، رعایت جدیتر و دقیقتر پروتكلهای بهداشتی از سوی افراد مبتلا به بیماری های مزمن به ویژه مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، دارای اهمیت دوچندان است. امروز 29 سپتامبر و هشت مهر ماه مصادف با روز جهانی قلب است كه فرصت مغتنمی برای ایجاد حساسیت و آگاهی بیشتر در جهت اصلاح شیوههای نامناسب زندگی و تشویق به در پیش گرفتن روش زندگی سالمتر است تا از این طریق تا حد امكان از خطر بیماریهای قلبی و عروقی كاسته شود.
وی اظهار كرد: امیدواریم در جهت تحقق شعار امسال روز جهانی قلب مبنی بر "با تمام وجود از سلامت قلب خود مراقبت كنید" با رعایت توصیههای بهداشت قلب سالم مانند كاهش مصرف نمك، انجام ورزش و فعالیت بدنی، كاهش مصرف دخانیات و فست فود، كنترل وزن، كاهش استرس و تمركز بر روند درمان بیماریهای قلبی در جهت داشتن قلبی سالم تر قدم برداریم و بدانیم كه داشتن قلب سالم حاصل انتخاب های صحیح و سالم در الگوی زندگی است.