مراجعه دیر هنگام برخی مبتلایان كرونا به مراكز درمانی

تأمین واكسن «آنفلوآنزا» چالش پیش روی وزارت بهداشت

1399/07/05
|
09:13

رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران با اشاره به پیچدگی وضعیت شیوع كرونا در تهران، خواستار ایجاد كمیته تجهیزاتی دارویی مستقل در این ستاد شد.

وی با تاكید بر اینكه طراحی فرآیند واردات بدون ارز دارو در دستور كار ستاد فرماندهی عملیات مدیریت كرونا در تهران است،گفت: در شرایط فعلی و محدودیت منابع این راهكار می‌تواند در تیراژ محدودتر و یا به شكل عددی فرمول بندی شده عرضه شود.

زالی استفاده از خرد جمعی و تجارب گران سنگ فعالان دارو و تجهیزات را برای كنترل ویروس كووید 19 مورد تاكید قرار داد و افزود: بدون تردید در شرایط سخت تهران به لحاظ افزایش بار مراجعان با علائم كرونا به بخش‌های درمانی و بهداشتی، استفاده از ظرفیت‌ها، راهكارها و میانبرهای این كمیته می‌تواند راهگشا باشد.

رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران ضمن ابراز نگرانی از وضعیت شیوع كرونا در تهران، از شكل گیری پیك سوم این بیماری خبر داد و افزود: افزایش شمار مبتلایان در مقایسه با بهبود یافتگان، تغییر معنی دار آمارها و طولانی تر شدن پروسه درمان و ماندگاری بیماران در مراكز درمانی نشان از بروز موج گسترده این اپیدمی جهانی دارد.

وی عدم مراجعه افراد به مراكز بهداشتی و درمانی به دلیل ترس و واهمه از ابتلا به كرونا و در ادامه مراجعه دیر هنگام برخی دیگر از مبتلایان با وضعیت بالینی وخیم و پیشرفت بیماری به مراكز درمانی را از جمله دلایل تغییر الگوی ابتلای كرونا در كشور ذكر كرد.

زالی مراجعه مبتلایان كرونایی به مراكز جامعه سلامت را راه حل مناسبی برای دریافت خدمات موثر تر و كارا تر ذكر كرد و اتصال بیش از پیش بخش خصوصی به مراكز بهداشتی و درمانی دانشگاهی را خواستار شد.

وی در ادامه با اشاره به اینكه تامین واكسن آنفولانزا در پاییز امسال به یكی از چالش‌های پیش روی وزارت بهداشت مبدل شده، توضیح داد: تا به امروز آنفولانزا و تهیه واكسن هرگز به عنوان چالش یا گفتمان اصلی سلامت كشور در دستور كار نبوده اما در پاییز و زمستان پیش رو با توجه به افزایش متقاضیان این مشكل می‌تواند به عنوان چالشی جهانی باشد.

زالی تامین واكسن آنفولانزا را برای گروه‌های حساس، كادر درمان، زندانها، مددجویان سازمان بهزیستی، كاركنان بهشت زهرا و سایر گروه‌های در معرض خطر ضروری ذكر كرد و مواردی همانند افزایش تراكنش‌های بانكی، تامین ارز مورد نیاز واردات دارو، تعامل بیشتر با بخش خصوصی، استفاده از منابع ارزشمند خیرین، تولید و تامین ماسك، ایجاد محدودیت‌های بیشتر در حوزه دوركاری كاركنان دولت و ترددهای بین شهری و ایجاد جرائم بازدارنده برای افراد متخلف را تا ریشه كنی كامل كرونا ضروری دانست.

رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران طراحی فرآیند واردات بدون ارز دارو را فصل مشترك این نشست ذكر كرد و گفت: در شرایط فعلی و محدودیت منابع این راهكار می‌تواند در تیراژ محدودتر و یا به شكل عددی فرمول بندی شده عرضه شود.

زالی با اشاره به اعتبارات مناسب اقتصادی و نهادهای پرتوان و اثرگذار وارد كننده دارو در كشور، بهره مندی از این ظرفیت ها را خواستار شد.

وی حمایت از تولیدكنندگان داخلی را مورد تاكید قرار داد و ارزبری محدودتر، ایجاد اشتغال و مقرون به صرفه تر بودن در مقایسه با تولیدات خارجی را وجه تمایز این تولیدات ذكر كرد و افزود: باید سازوكارهای تشویقی و حمایتی از تولیدكنندگان داخلی در دستور كار باشد.

رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران گفت: تسهیل فرآیندها، باز توزیع ارزی وتعیین تكلیف به موقع مواد اولیه، داروها و تجهیزات وارداتی در گمرك می‌تواند از اقدامات موثر تشكیل كمیته تجهیزاتی دارویی مستقل باشد.

زالی ضرورت حضور مستمر و پایدار بخش خصوصی با هدف ریشه كنی پاندمی كووید 19 را ضروری دانست.

رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران با بیان اینكه عبور از بن بست‌های تامین و تهیه دارو و تجهیزات با خرد جمعی و همگرایی ممكن خواهد بود، تاكید كرد: با اتكا به ظرفیت‌های دانشگاهی، شركت‌های دانش بنیان، مشاركت بخش خصوصی و سرمایه اجتماعی فعالان حوزه دارو در داخل و خارج كشور می‌توانیم برای مهار كرونا گامهای پرتوانی را برداریم.

در جلسه ستاد شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری كرونا در كلان شهر تهران مواردی نظیر ضرورت و نحوه تامین منابع دارویی، ارائه پروتكل‌های جامع تر برای دریافت خدمات به بیمار سرپایی، توزیع منسجم تر داروها، نحوه استاندارد سازی داروها، ضرورت تامین ارز، تصمیم‌گیری و اطلاع رسانی روشن تر مسایل مربوط به دارو و تجهیزات، تعریف چارچوب‌های بین‌المللی كمیته‌ها و تامین بودجه به موقع تامین داروهای استراتژیك مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دسترسی سریع