نارنجی خوشمزه‌ی پاییزی!

نارنگی به خانواده خوش‌رنگ و لعاب مركبات تعلق دارد. وقتی گرمای تابستان جای خود را به خنكای پاییز و سرمای زمستان می‌دهد این میوه نارنجی‌رنگ خوشمزه و آبدار، زیبایی فصل سرما را چند برابر می‌كند.

1399/07/01
|
08:53

نارنگی با گوشت نرم و آبدار خود می‌تواند مرهمی برای زخم‌ها و یا حتی سلاحی در برابر ابتلا به سرطان باشد. نارنگی بمب ویتامین C است اما فواید آن به همین یك ویتامین ختم نمی‌شود. ادامه این متن را مطالعه كنید تا بیشتر در خصوص نارنگی با هم صحبت كنیم.

نارنگی برای تأمین آب بدن
بدن انسان از میزان زیادی آب تشكیل شده است. به طور كه می‌توانید آن را یك دریاچه سیار تصور كنید. بنابراین نباید اجازه داد كه آب آن كم شود. نارنگی از 86 درصد آب تشكیل شده است و یك میوه آبدار محسوب می‌شود كه عطش را از بین برده و راهی برای حفظ آب بدن است. البته این میوه صرفاً تأمین‌كننده آب نیست بلكه در كنار آن میزان زیادی ویتامین C و A و كاروتنوئید به بدن می‌رساند كه برای مقابله با بیماری‌های مختلف لازم و ضروری هستند.

نارنگی یك میوه كم‌كالری
نارنگی كم‌كالری است به طوری كه هر یك عدد از این میوه حدود 34 كیلوكالری دارد. بنابراین می‌توانید از آن برای رفع گرسنگی بین روز استفاده كنید بدون اینكه نگران بالا رفتن میزان كالری دریافتی روزانه‌تان باشید.

نارنگی بمب ویتامین C و سرشار از مواد معدنی
نارنگی منبع ویتامین C است به طوری كه مصرف دو عدد از این میوه نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین می‌كند. اگر می‌خواهید سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود و از بیماری‌های فصل سرما در امان بمانید نارنگی بیشتری میل كنید. علاوه بر این باید بدانید كه نارنگی سرشار از مواد معدنی مختلف از جمله كلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن و مس است.

نارنگی برای مقابله با كلسترول خون
نارنگی سرشار از تركیبی به نام «سینفرین» است كه مانع از تولید كلسترول شده و مازاد آن را كنترل می‌كند. آنتی‌اكسیدان‌های موجود در این میوه به طور مستقیم با كلسترول بد موجود در رگ‌ها مقابله می‌كنند. جالب است كه این آنتی‌اكسیدان‌ها میزان كلسترول خوب خون را حفظ كرده و متعادل نگاه می‌دارند. بنابراین اگر به سلامت رگ‌ها و در پی آن قلبتان اهمیت می‌دهید بیش از پیش از این میوه خوشمزه استفاده كنید.

نارنگی برای مقابله با سرطان كبد
می‌دانید كه كبد یك ارگان حیاتی و مهم است و متأسفانه این روزها مشكلی به نام كبد چرب بلای جان خیلی‌ها شده است. و می‌دانید كه سرطان كبد نیز در حال شیوع در سرتاسر جهان است و خیلی از بیماران مدت زمان طولانی است كه با این نوع سرطان در حال مبارزه هستند. خوشبختانه نارنگی برای این بیماران نوعی سلاح است. به عقیده متخصصان برخی از مركبات و بخصوص نارنگی برای مقابله با برخی سرطان‌ها مانند سرطان كبد بسیار مؤثر است. آب نارنگی برای بیمارانی كه به هپاتیت C مبتلا هستند می‌تواند خطر پیشرفت سرطان كبد را كاهش دهد چون این میوه حاوی میزان قابل توجهی «بتاكریپتوگزاانتین» است. نارنگی همچنین میزان زیادی «لیمونن» دارد كه اثرات ضدسرطانی داشته و همچنین به پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه كمك می‌كند. این میوه خوشمزه نوعی مكمل برای درمان‌های سنتی سرطان محسوب می‌شود.

نارنگی دشمن چربی‌ها
نتایج پژوهشی كه در دانشگاه وسترن انتاریو انجام شده است نشان می‌دهد كه «نوبیلتین» نوعی فلاوونوئید است كه در نارنگی پیدا می‌شود مانع از تجمع چربی‌ها در كبد می‌شود. به این ترتیب كه عملكرد ژن‌های دفع‌كننده مازاد چربی‌ها را تحریك كرده و از عملكرد ژن‌های تولید چربی جلوگیری می‌كند. محققان این دانشگاه پیشتر در مطالعات خود در خصوص گریپ‌فروت یك فلاوونوئید به نام «نارینجینین» یافته بودند كه این تركیب قادر است عملكردی محافظت‌كننده در برابر چاقی مفرط و مشكلات دیگر ناشی از سندرم متابولیك داشته باشد. به گفته متخصصان خاصیت و تأثیر «نوبیلتین» ده برابر بیشتر از «نارینجینین» است. این تركیب همچنین باعث پیشگیری از بروز تصلب شرایین می‌شود. باید گفت كه میزان بالای ویتامین C موجود در این میوه نیز باعث شده است كه آب نارنگی یك آب‌میوه ضدچربی محسوب شود. بنابراین این میوه را به عنوان میوه‌ای چربی سوز به خاطر بسپارید. البته برای این منظور لازم است كه میزان زیادی آب نارنگی میل كنید و حتماً میوه كاملاً رسیده را انتخاب كنید.

نارنگی شفاف كننده رنگ پوست
پوست ویترین بدن و البته نمایان كننده سلامت درونی است. مواد مغذی موجود در نارنگی باعث بهبود رنگ پوست می‌شود. واقعیت این است كه بین سلامتی و زیبایی پوست ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. زمانی كه نام مراقبت از پوست و زیبایی آن به میان می‌آید حتماً دو تركیب مهم یعنی ویتامین C و E را به خاطر داشته باشید. این دو ویتامین باعث بهبود وضعیت پوست شده و به تولید كلاژن كه ضامن نرمی، طراوت و جوانی پوست است كمك می‌كنند. بنابراین اگر می‌خواهید پوستتان خوش آب و رنگ شود از مصرف نارنگی غافل نشوید.


نارنگی برای افزایش دریافت مواد مغذی
نارنگی نیز مانند تمام میوه‌ها می‌تواند یكی از تركیبات سالادهایتان باشد. افرادی كه بدنشان با كمبود ویتامین مواجه است و یا می‌خواهند میوه و سبزیجات بیشتری مصرف كنند می‌توانند نارنگی را به سالاد كاهو اضافه كرده و به همراه هویج یا گوجه‌فرنگی سالادشان را مغذی‌تر كنند. این كار باعث جذب پروتئین و مواد مغذی ضروری برای سلامتی می‌شود. یادتان باشد كه كمبود ویتامین بدن با مصرف نارنگی بیشتر به سرعت از بین می‌رود. همچنین توصیه می‌شود از تهیه سالاد میوه غافل نشوید و نارنگی بیشتری به آن اضافه كنید.
سلامت نیوز: نارنجی خوشمزه‌ی پاییزی!

دسترسی سریع