نگران داروهای بیماران خاص هستیم

وضعیت پیوند عضو در كشور

1399/07/01
|
08:33

مهدی شادنوش، با بیان اینكه پیوند عضو در كشور یكی از حوزه‌ها پرافتخار نظام سلامت است، افزود: در روزهای ابتدایی شیوع كرونا، اعمال جراحی پیوند عضو متوقف شدند ولی بلافاصله با تشكیل كمیته‌های علمی، پروتكل‌های پیوندی را طراحی كردیم.

وی گفت: از اواخر اسفند 98 پیوند عضو از سر گرفته شد و تا دهم اردیبهشت 99 حدود 36 پیوند عضو اورژانسی در كشور انجام شد.

شادنوش ادامه داد: متأسفانه تعداد پیوندهای ما در دوران 6 ماه ابتدایی سال 99 نسبت مدت مشابه سال گذشته تقریباً 30 درصد كاهش داشته و این مشكلی است كه در همه جای دنیا وجود دارد و حتی در بسیاری از كشورها پیوند عضو متوقف شده است.

وی با بیان اینكه برای فرهنگ سازی پیوند عضو در دو سال اخیر گام‌های بلندی برداشته شده، افزود: تعداد اهدای عضو بر اساس هر یك میلیون نفر جمعیت در كشور به عنوان یك شاخص جهانی در نظر گرفته می‌شود و با توجه به این شاخص، ایران در 11 ماه سال 98 نسبت به سال 97، سه پله ارتقا داشته است.

رئیس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در خصوص تأمین دارو برای بیماران پیوندی اظهار كرد: آنچه در این روزها ما را بیشتر آزار می‌دهد، مسئله دارو برای بیماران پیوندی و سایر بیماران خاص است.

وی با بیان اینكه تولید بعضی از این داروها در انحصار یك یا دو كشور است و متأسفانه به دلیل تحریم‌های اعمال شده تهیه آنها سخت شده است، افزود: با تلاش مدیران كشور مشكل عمده‌ای تاكنون نداشته‌ایم ولی نگران هستیم كه سلامتی بیماران به خاطر موارد مختلف از جمله انتقال ارز یا تحت فشار قرار گرفتن كارخانه‌های تولیدكننده، به خطر بیافتد.

شادنوش با اشاره به انجام بیش از 60 هزار عمل پیوند در كشور، خاطرنشان كرد: همه اعمال جراحی كه در دنیا برای پیوند عضو وجود دارد، در ایران نیز انجام می‌شوند و هیچ عمل پیوندی نیست كه ما از عهده آن برنیاییم.
كد خبر

دسترسی سریع