واكسن آنفلوانزا از هلند وارد شده است

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 90 درصد ابتدا به آنفلوانزا در نیمكره جنوبی زمین به دلیل رعایت بهداشت و شستشوی دست‌ها كمتر شده است اما هنوز نمی‌شود از وضعیت آنفلوانزا در كشور حرفی زد.

1399/07/01
|
08:28

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ظهر امروز در ویدئو كنفرانسی با خبرنگاران اظهار كرد: 7 ماه است كه درگیر بیماری كرونا هستیم و هم پای سایر كشورها با این بیماری مقابله می‌كنیم، تا به امروز این بیماری 965 هزار نفر از جمعیت جهان را به قربانی گرفته كه 2.5 درصد قربانیان مربوط به ایران است.

وی افزود: خط قرمز ما رعایت پروتكل‌های بهداشتی است، متأسفانه در شرایطی كه در بعضی از استان‌ها وارد موج سوم كرونا می‌شویم رعایت بهداشت و استفاده از ماسك كاهش داشته و این موضوع بسیار خطرناك است.

لاری ادامه داد: 90 درصد ابتدا به آنفلوانزا در نیمكره جنوبی زمین به دلیل رعایت بهداشت و شست و شوی دست‌ها كمتر شده است اما هنوز نمی‌شود از وضعیت آنفلوانزا در كشور حرفی زد.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: كادر درمان بسیار خسته هستند، هر زمان شیوع بیماری زیاد می‌شود فشار و خستگی كادر درمان هم بیشتر می‌شود، زمانی كه فشار كار كادر درمان زیاد می‌شود بر خدماتی كه به بیماران می‌دهند تأثیر دارد.

وی بیان كرد: من هیچ صفحه‌ای در فضای مجازی (توئیتر و اینستاگرام) ندارم و اخباری كه از نقل من در این شبكه‌ها منتشر می‌شود صحت ندارد.

لاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه واكسن آنفولانزا از چه زمانی در داروخانه توزیع می‌شود گفت: آماری كه از نیمكره جنوبی در رابطه با بیماری آنفولانزا رسیده است امید بخش است، این را هم یادآوری كنم كه این واكسن 30 تا 60 درصد می‌تواند ایمنی سازی كند و اینگونه نیست كه از این واكسن برای همه مردم استفاده كنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: 1.5 میلیون دوز از واكسن آنفلوانزا به معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار گرفته كه اولویت استفاده آن با خانم‌های باردار و افراد مسن است، ما در ابتدا مشكلی در رابطه با تهیه ارز داشتیم و این مشكل حل شد اما تحریم‌ها برای ورود این واكسن‌ها به داخل كشور ما را با مشكل مواجه كرده است.

وی تصریح كرد: واكسن‌هایی كه الان وارد كشور شده است هلندی هستند و از هلند وارد شده‌اند.

لاری با اشاره به تولید واكسن كرونا خاطرنشان كرد: در كشور ما چند گروه در حال بررسی و تحقیق هستند كه اگر موفقیتی حاصل شود وزیر بهداشت این خبر را اعلام می‌كند اما ما سبد خریدمان در شركت كوكس كه حدود 180 كشور در آن عضو هستند قرار داده‌ایم و برای خرید واكسن كرونا اقدام كردیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: قطعاً زودتر از 6 ماه آینده دسترسی و تولید واكسن كرونا را در ایران نداریم و زمانی هم كه این واكسن در اختیار ایران قرار بگیرد اینگونه نیست كه برای همه استفاده شود و باز با گروه بندی برای افراد از این واكسن استفاده می‌كنیم.

وی بیان كرد: حدود 164 نفر از كادر درمان در راه مقابله با كرونا به درجه رفیع شهادت رسیدند البته شاید این آمار بیشتر باشد اما ما افرادی را شهید مدافع سلامت اعلام می‌كنیم كه درگیری مستقیمی با این بیماری داشته باشند.

لاری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینكه آیا سامانه تطبیق كد ملی به داروخانه‌ها تحویل شده است یا خیر گفت: هنوز واكسن به داروخانه‌ها توزیع نشده و این واكسن باید اول به داروخانه‌ها داده شود و بعد از سامانه تطبیق كد ملی استفاده شود، این سامانه طراحی شده و در اختیار داروخانه‌ها قرار گرفته است اما چون هنوز این واكسن به داروخانه‌ها داده نشده از این سامانه هم استفاده‌ای نمی‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینكه چرا دیگر طرح تحول سلامت در بیمارستان‌ها اجرا نمی‌شود گفت: تغییری در طرح تحول سلامت ایجاد نشده و همچنان در حال اجرا است و هزینه‌ای از بیماران گرفته نمی‌شود و تا به الان هم گزارشی مبنی بر این تخلف نداشته‌ایم.

وی با اشاره به ارائه آماری از ابتلای كودكان به بیماری كرونا خاطرنشان كرد: تعداد بستری‌های شدید تنفسی در كودكان (از 6 تا 18 سال) از ابتدای شیوع بیماری تا 15 شهریور 2.64 درصد بوده است كه از این تعداد 1.64 درصد یعنی تقریباً نصف آنها تست PCR آنها مثبت بوده است.

لاری افزود: به دلیل اینكه سالمندان در این برهه از زمان كمتر رعایت می‌كنند و افراد به ملاقات آنها می‌روند متأسفانه تعداد فوتی‌ها بر اثر ابتلاء به كرونا بیشتر به بالای 70 ساله‌ها رفته است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت تهران گفت: تهران برای ما بسیار مهم است چراكه چهار راه تبادل با استان‌ها شمالی و … است و پیگیر این هستیم كه محدودیت‌هایی اعمال شود و دوركاری ها تمدید پیدا كند. البته ما دغدغه و نگرانی بستری بیماران را در بیمارستان‌های تهران نداریم چراكه در دو ماهه اخیر هزار تخت به تعداد تخت‌ها در تهران اضافه شده است.

وی گفت: مسئول سامانه «با ماسك» وزارت صمت است و آنها باید در مورد شیوه تولید و توزیع آن نظارت كند اما ما به عنوان وزارت بهداشت در مورد این موضوع نمی‌توانیم بی تفاوت باشیم و در حال پیگیری هستیم كه اطلاعات دقیق‌تری از این موضوع را در آینده اعلام می‌كنیم.

لاری با اشاره به پرداخت بدهی كارانه ها گفت: برای این موضوع كارانه ها را از اضافه كاری‌ها جدا كردیم تا بتوانیم پرداختی بهتری داشته باشیم (یعنی یك مبلغی باید روزانه حساب شود) چراكه كارانه مربوط به درآمد بیمارستان‌ها می‌شود، در حال پیگیری هستیم كه بدهی‌های كارانه ها تا آخر سال 98 صفر شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به پاداش كادر درمان در مقابله با كرونا بیان كرد: تا به الان 886 میلیارد تومان تا به الان تحت عنوان پاداش به دانشگاه‌ها داده شده است و آنها تحت الگوریتم‌های خاصی این موارد را تقسیم كرده اند و به عنوان مثال به یك نفر 200 هزار تومان و به یك نفر دیگر یك میلیون تومان داده شده است كه شاید روند مناسبی نبوده و به همین دلیل ما به دنبال پرداخت بدهی‌های مربوط به كارانه ها هستیم تا پاداش.

وی گفت: آمار تخت‌ها قبل از كرونا یعنی در دی ماه 98 در بخش خصوصی و دولتی 996 بیمارستان داشتیم كه الان هزار و 22 بیمارستان داریم، در قبل از كرونا 127 هزار تخت داشته ایم و الان 146 هزار تخت، در دی 98، حدود 12 هزار بخش ویژه داشته‌ای كه الان تعداد این بخش‌ها الان به 14 هزار بخش ویژه رسیده است.

دسترسی سریع