قدرت سرایت «آنفلوآنزا» كمتر از كروناست

معرفی گروه‌های اولویت‌دار برای تزریق واكسن

1399/06/24
|
09:22

شهنام عرشی معاون مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت ، درباره «چگونگی توزیع واكسن آنفلوآنزا»، اظهار داشت: به محض اینكه مجوز ترخیص واكسن آنفلوآنزا از انبارهای معاونت غذا و دارو صادر شود، توسط مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به جلسه كمیته ملی آنفلوآنزا كه با حضور تعدادی از متخصصان و صاحبنظران دانشگاهی برگزار می‌شود،‌گفت: این كمیته تصمیم می‌گیرد تا چه كسانی باید از این واكسن استفاده كنند.

معاون مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت افزود: این واكسن با اولویت افرادی كه حتما از آن باید استفاده كنند، ‌توزیع می‌شود؛ خانم‌های باردار، پزشكان، پرستاران و كادر درمان كه در معرض بیماری‌های عفونی قرار دارند، ایثارگران و جانبازانی كه دچار مجروحیت بوده و بیماران سرطانی از جمله گروه‌‌های اولویت‌دار هستند.

عرشی با اشاره به توزیع واكسن آنفلوآنزا از طریق دانشگاه‌های علوم پزشكی و در مراكز بهداشتی و درمانی، خاطرنشان كرد: در سال‌های گذشته از 15 مهر تا پایان این ماه توزیع این واكسن زمان می‌برد و سعی می كنیم به محض در اختیار قرار گرفتن واكسن در اختیار مراكز بهداشتی، درمانی و بیمارستان‌ها قرار گیرد.

وی اضافه كرد: طبیعتا چندین برابر ظرفیت بخش‌های دولتی این واكسن توسط بخش خصوصی وارد شده كه از طریق داروخانه‌ها توزیع می‌شود و نحوه توزیع آن نیز از سوی سازمان غذا و دارو اعلام خواهد شد.

معاون مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به گروه‌های در اولویت استفاده از واكسن آنفلوآنزا، افزود: ما در وهله اول برای افراد 20 و 30 ساله سالم توصیه نمی‌كنیم اما اگر تعداد واكسن به حدی بود كه اضافه بر میزان نیاز گروه‌های پرخطر بود، استفاده از آن برای گروه‌های دیگر نیز توصیه می‌شود.

عرشی خاطرنشان كرد:‌ باید بدانیم برخلاف سال‌های گذشته اكنون كه در نیمكره جنوبی هوا سرد است، تعداد موارد ابتلا به آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته شده بسیار كم و دلیل آن رعایت مسائل بهداشتی مانند استفاده از ماسك، شست‌و‌شوی دست‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است؛ چرا كه میزان سرایت ویروس آنفلوآنزا به مراتب كمتر از كروناست.

وی با تأكید بر اینكه آنچه توسط كمیته علمی آنفلوآنزا برای استفاده گروه‌های مختلف از واكسن آنفلوآنزا توصیه می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: ‌دستورالعمل این كمیته طی روزهای آینده اعلام خواهد شد؛ در نتیجه افراد بالای 65 سال، بیماران دیابتی غیر كنترل شده و پیشرفته، قلبی و عروقی، بیماران سرطانی و هر بیماری مزمن دیگری كه افراد به آن مبتلا هستند باید از واكسن آنفلوآنزا استفاده كنند.

معاون مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش كه «آیا واكسن آنفلوآنزا دارای كیفیت‌های مختلف است؟»، ابراز داشت: مطلقا موضوع تفاوت در كیفیت وجود ندارد. وقتی قیمت و بازار سیاه در این خصوص مطرح می‌شود، اینگونه مسائل را مطرح می‌كنند؛ در حالی كه ما صرفا واكسن آنفلوآنزا را از كشورهایی وارد می‌كنیم كه مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار دارند و در صورت عدم كیفیت مطلوب، این واكسن توزیع نمی‌شود.

عرشی در پاسخ به این پرسش كه «آیا استفاده از واكسن آنفلوآنزا باعث ایمنی بخشی در مقابل كرونا»، خواهد شد، تصریح كرد: به دلیل اینكه ویروس كرونا نوظهور است و هنوز هیچ دارویی با قاطعیت برای درمان آن وجود ندارد، این موضوع صحیح نیست؛ اما علی‌القاعده ممكن است واكسن‌هایی كه استفاده می‌كنیم به دلیل تشابهاتی كه بین ویروسها وجود دارد، بر روی سایر ویروس‌ها تأثیر گذارد، اما اینكه بگوییم تزریق واكسن آنفلوآنزا باعث بهبودی، تخفیف و كاهش علائم كرونا می‌شود، بسیار بعید به نظر می‌رسد.

وی با بیان اینكه امكان استفاده همگانی از واكسن آنفلوآنزا وجود ندارد، بیان داشت: مردم باید اجازه دهند تا ابتدا گروه‌های پرخطر و اولویت‌دار از این واكسن استفاده كنند و اگر لازم شد، استفاده از آن به دیگران نیز توصیه می‌شود.

معاون مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت متذكر شد: البته درخواست ما برای تهیه واكسن آنفلوآنزا چندین برابر سال‌های گذشته است اما میزان و زمان دقیق توزیع آن را سازمان غذا و دارو اعلام خواهد كرد.

دسترسی سریع