نحوه بروز آنفلوآنزا به این شكل است كه ابتدا با یك پیك میآید و سپس كاهش مییابد و امسال هم ممكن است چنین اتفاقی در انتظارمان باشد؛ البته همه چیز به رفتار مردم در قبال این ویروس بستگی دارد.
دكتر مسعود مردانی ، با اشاره به اینكه رعایت نكات بهداشتی با شروع فصل سرد سال اهمیت بیشتری دارد، گفت: دقیقا همان مسائل بهداشتی كه برای عدم ابتلا به كرونا رعایت میشود برای عدم ابتلا به آنفلوآنزا نیز باید جدی گرفته شود. شستوشوی دستها، پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه، حفظ فاصله فیزیكی، زدن ماسك و... همگی از نكات حائز اهمیت برای عدم انتقال آنفلوآنزا هم است.
مردانی ضمن بیان اینكه ممكن است به دلیل رعایت نكات بهداشتی كه مردم برای عدم ابتلا به كرونا انجام میدهند، امسال میزان ابتلا به آنفلوآنزا كاهش یابد، تصریح كرد: یكی از توصیههای مهم ما تزریق واكسن انفلوآنزا برای افراد پرخطر است كه بهترین زمان برای تزریق واكسن نیز مهرماه و آبان ماه است.
وی همچنین ضمن هشدار نسبت به مصرف خودسرانه آنتیبیوتیكها، تاكید كرد: آنتیبیوتیك بر ویروسها اثری نخواهد داشت و مصرف خودسرانه آنها با گمان اینكه میتواند در بهبودی موثر باشد باوری غلط است كه تنها منجر به ایجاد مقاومت میكروبی در بدن افراد خواهد شد.
این متخصص بیماریهای عفونی، ادامه داد: یكی از محلهایی كه احتمال انتقال ویروس آنفلوآنزا را افزایش میدادند، مدارس بودند؛ با توجه به اینكه امسال مدارس به شكل سالهای قبل فعال نیست و همه دانشآموزان به مدرسه نمیروند، بنده چندان نسبت به این موضوع بدبین نیستم.