فوبیای مراجعه به پزشك، چالش جدی این روزهای سالمندان

ترس و فوبیا نسبت به بیماری كرونا سبب مراجعه دیرهنگام یا امتناع از مراجعه به پزشك در میان سالمندان شده است كه این موضوع میزان مرگ بیماران قلبی و مغزی در منزل را افزایش داده است.

1399/06/19
|
09:17

دكتر داریوش پناهی زاده با یادآوری این موضوع كه سالمندان بیش از همه گروه های سنی تحت تاثیر پاندمی كرونا قرار گرفته اند ، اظهار كرد : متاسفانه به دلیل داشتن بیماری های زمینه ای و آسیب پذیر بودن سالمندان ، میزان مرگ و میر در این گروه سنی بیش از سایرین است .


وی افزود : خوشبختانه به دلیل اینكه بیشتر سالمندان در ایران در كنار خانواده زندگی می كنند ، آمار مرگ و میر كشور ما در مقایسه با دیگركشورها كه این گروه سنی در خانه سالمندان ساكن هستند ، به نسبت كمتر است .


پناهی زاده به اقدامات سازمان تامین اجتماعی در خصوص مقابله با بیماری كرونا اشاره كرد و گفت : سازمان از ابتدای شیوع این ویروس با 77 بیمارستان ملكی ، 310 پلی كلینیك و مركز درمانی ، 8هزار پزشك و نزدیك به 50هزار نفر كادر پزشكی و درمانی در خدمت مردم بود .
معاون اداره كل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی از ابتلای 300نفر از كادر درمانی تامین اجتماعی به ویروس كرونا خبر داد و گفت : متاسفانه 9 نفر از همكاران بخش درمان ، جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند .


پناهی زاده در بخش دیگری از برنامه، با تاكید بر اینكه شیوع كرونا یك موضوع جهانی است ، عنوان كرد : از آنجایی كه این ویروس جدید است ، كشف واكسن و داروهای قطعی زمان بر و مشكل است . از این رو انتظار می رود این بیماری تا شهریورماه وجود داشته باشد.


وی با بیان اینكه نشانه ها و عوارض بیماری در سالمندان به دلیل سن آنها كمی با دیگر گروه های سنی تفاوت دارد ، اظهار كرد : بیشترین علامتی كه در سالمندان مشاهده می شود سرفه و تنگی نفس می باشد و نشان دهنده درگیر شدن سیستم تنفسی است كه باید بلافاصله به پزشك مراجعه شود .
این پزشك ، مراجعه دیرهنگام یا عدم مراجعه به پزشك را یكی از بزرگترین چالش ها دانست و بیان كرد : ترس و فوبیای مردم از ویروس كرونا سبب شده است بیماران قلبی و عروقی و مغزی كه در حالت عادی تعداد قابل توجهی از رفتن به بیمارستان خودداری كنند .


پناهی زاده تاكید كرد : مرگ در اثر عوارض قلبی و عروقی در منازل افزایش یافته است .از این رو به ویژه سالمندان در صورتی كه علائم جدی است با اورژانس تماس بگیرید یا به نزدیكترین مركز درمانی مراجعه كنید .


وی در ادامه افزود : در حال حاضر با طولانی شدن زمان شیوع ویروس و روند درمان آن ، انتظار اضطراب ، وسواس و افسردگی در سالمندان وجود دارد .
این مقام مسئول در سازمان تامین اجتماعی در پایان مصاحبه با رادیو گفت و گو از تشكیل یك پویش سالمندی خبر داد و اظهار كرد : در این انجمن تعداد زیادی پزشك همكاری دارند كه به صورت رایگان و در ساعات مختلف مشاوره ارائه می دهند. سالمندان می توانند با شماره تلفن 09051716474 كه مربوط به ریاست انجمن سالمندان كشور است ، تماس برقرار كنند و از خدمات این پویش بهره ببرند

دسترسی سریع