بهترین خوراكی‌ها برای دانش‌آموزان در روزهای كرونا

صرف آب و مایعات برای دانش آموزان بسیار حائز اهمیت است

1399/06/19
|
09:07

منصور رضایی، عضوهیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و متخصص تغذیه، درباره راهكارهای تغذیه برای دانش آموزان جهت پیشگیری از ابتلا به كرونا و آنفلوآنزا همزمان با بازگشایی مدارس اظهارداشت: مصرف آب و مایعات برای دانش آموزان بسیار حائز اهمیت است بنابراین به والدین توصیه می‌كنیم حتماً ظرف مخصوص آب در كیف و وسایل فرزندان خود هنگام مدرسه رفتن، بگذارند تا علاوه بر تامین مایعات بدن كودك و دانش آموز مجبور شود برای مصرف آب از محل عمومی یا شیر آبخوری استفاده كند.

او افزود: همراه داشتن میوه‌های قابل شست‌وشو، قابل ضدعفونی و یا میوه‌هایی كه پوست دارند برای دانش‌آموزان توصیه می‌شود بنابراین مصرف توت، توت فرنگی و انگور در مدرسه به هیچ عنوان مناسب نیست و انواع مركبات و سیب از جمله میوه‌های توصیه شده برای دانش‌آموزان در فصل مدارس است.

این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ادامه داد: مصرف مواد پروتئینی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و به دلیل وجود موادی مانند سلنیوم، روی، ویتامین A و‌D در مواد پروتئینی مصرف این مواد برای دانش‌آموزان در طول روز به شدت توصیه می‌شود.

رضایی تصریح كرد: ماست، پنیر، تخم مرغ و حبوبات، آجیل و مغز دانه‌ها مهمترین پروتئین‌هایی هستند كه باید مصرف آنها مورد توجه والدین برای دانش آموزان باشد همچنین خانواده ها به این نكته توجه كنند كه گران بودن مواد غذایی به معنای فقط مفید بودن آن نیست به طور مثال گردو نسبت به مغازه تخمه بسیار گران تر است ولی خانواده ها می‌توانند برای تامین مواد مورد نیاز بدن دانش آموز مصرف تخمه آفتابگردان و كیلو را جایگزین مغز گردو كنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با تاكید بر این كه والدین باید مواد پروتئینی مورد نیاز كودكان را هنگامی كه در منزل هستند، بیشتر مورد قرارداد قرار دهند، گفت: به غیر از مفید بودن تخم مرغ، تخم انواع پرندگان نیز جهت تأمین مواد پروتئینی مورد نیاز دانش آموزان حائز اهمیت است.

او بیان داشت: جهت پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و كرونا باید ایمنی دانش آموزان تقویت شود چرا كه بیماری‌های عفونی زمانی در بدن نفوذ می‌كنند كه سیستم ایمنی فرد ضعیف باشد.

این متخصص تغذیه تصریح كرد: والدین باید به جای مصرف قند و شكر، برنج، كیك، ماكارونی و به طور كلی غلات كه فقط سیری شكمی در دانش آموزان ایجاد می‌كند مصرف مواد غذایی پروتئینی را مد نظر قرار دهند.

رضایی خاطرنشان كرد: نظم در خواب نیز ایمنی بدن را افزایش می‌دهد و بیشترین هورمون رشد در كودكان و دانش‌آموزان هنگام خواب ترشح می‌شود بنابراین والدین باید به این نكته توجه كنند كه خواب دانش آموز باید قبل از ساعت 9 انجام گیرد و به صورت منظم باشد و به شدت از به خواب رفتن دیرهنگام پیشگیری شود.

دسترسی سریع