یك متخصص تغذیه گفت: در روزهای ماه مبارك رمضان كاهش تحرك بدنی، كاهش مصرف فیبرها و مایعات در افراد، تاثیر بسیار در بروز و شیوع یبوست دارد.
دكتر منصور رضایی، متخصص تغذیه در گفت و گو با برنامه «یك نكته یك متخصص» شبكه رادیویی سلامت با اشاره به مشكلات گوارشی در ماه رمضان افزود: یكی از مشكلات شایع گوارشی در طول سال و به ویژه در ایام ماه مبارك رمضان بحث یبوست است؛ زیرا در این زمان، معمولاً تحرك افراد و مصرف برخی از فیبرها و مایعات كاهش می یابد.
وی ادامه داد: در نتیجه كاهش تحرك بدنی، مصرف فیبرها و مایعات در روزهای ماه ضیافت الهی در افراد تاثیر بسیاری در بروز و شیوع یبوست دارد.
این متخصص تغذیه به روزه داران توصیه كرد: افراد اگر می خواهند مشكل گوارشی كم تری داشته باشند و از یبوست كمتر رنج ببرند تا حد امكان سعی كنند مدیریت آب را در طول روز داشته باشند و مصرف منابع آبی را كه همراه با فیبرها باشند به ویژه میوه و سبزی افزایش دهند و در مقابل، از مصرف چای اجتناب كنند.
وی ادامه داد: چون چای به عنوان یك ماده قابض است و احتمال یبوست را افزایش می دهد.
رضایی در پایان اظهارداشت: روزه داران، همچنین سعی كنند در بین وعده های افطار تا شام و یا تا قبل از سحر، تحرك فیزیكی خود را داشته باشند، زیرا افزایش تحرك و مصرف مایعات به افزایش حركت دستگاه گوارش كمك و یبوست را تا حدودی درمان می كند.