به دنبال بازگشایی مدارس و احتمال برگزاری كلاسهای مجازی در منزل به دلیل شرایط كرونا، دانش آموزان در این دوران از تحرك كمتری برخوردار خواهند بود، بنابراین تغذیه آنها در چنین وضعیتی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
بنابر اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، دانش آموزان برای اینكه بتوانند روزانه جهت یادگیری و انجام تكالیف در خانه فعال باشند باید طی روز یك یا دو میان وعده بخورند؛ بنابراین بهتر است بجای اینكه به كودكان میان وعدههای شور یا شیرین بدهید، از جایگزینهای سالمتر مانند خشكبار، پنیر، ماست، تكههای میوه و یا میوه خشك، تخممرغ سفت شده، یا انتخابهای سالم دیگر استفاده كنید. این مواد غذایی مغذی و سیركننده هستند و به ایجاد و پایهگذاری عادتهای غذایی سالم در طول زندگی كمك میكنند، چرا كه تنظیم برنامه غذایی متنوع و مغذی میتواند رشد و تكامل آنها را تأمین كند و همچنین عادات غذایی سالم را در آنها پایهگذاری كند.
كنسرو ماهیهای چرب مانند ساردین و سالمون غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و انواع ویتامینها و املاح معدنی هستند كه میتوانند بهصورت سرد در انواع ساندویچها، سالادها یا با ماكارونی و یا بهصورت قسمتی از وعده غذایی گرم بهطور پخته برای دانش آموزان مصرف شوند.
جو دوسر پخته شده با شیر یا آب میتواند یك انتخاب غذایی سالم برای صبحانه باشد و یا اینكه میتوان آن را با ماست، تكههای میوه یا كشمش مصرف كرد.
گفتنی است، با وجود اینكه تاكنون هیچ مدركی دال بر ارتباط غذا یا بستههای غذایی با انتقال ویروس كرونا یافت نشده اما این احتمال وجود دارد كه افراد در تماس با سطوح یا اشیاء آلوده به ویروس و سپس لمس صورتشان، به ویروس مبتلا شوند و البته این خطر زمانی بیشتر میشود كه افراد در تماس نزدیك با افراد دیگر در هنگام خرید اقلام مورد نیاز و یا دریافت مواد غذایی ارسالی توسط پیك قرار میگیرند. لازم به ذكر است كه بهمنظور پیشگیری از بیماریهای با منشاء غذایی، رعایت نكات بهداشتی در زمان تهیه و پخت مواد غذایی همواره ضروری است.
براساس این گزارش، دكتر ناصر كلانتری - مدیر گروه تغذیه جامعه دانشكده تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اعلام كرد: تغذیه كودكان در شرایط كرونا تفاوتی با قبل ندارد و اگربه توصیه كارشناسان و متخصصین تغذیه كودكان توجه شود، نیاز به كار خاصی در تغذیه كودكان در دوره كرونا نیست.
وی افزود: در دوران كرونا از خوراندن نوشابه های شیرین بخصوص گازدارها، فست فودها، تنقلات، انواع كیك ها، كلوچه ها، شكلات های مختلف و همه موادی كه عمدتا قند ساده هستند، به فرزندان خودداری شود. قند ساده عارضه بیماری را برای بچه بیشتر می كند.
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشكده تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان اینكه مصرف میوه و سبزیجات در كودكان را بیشتر از دوران قبل كرونا باید توجه داشته باشیم، بیان كرد: اینكه فقط با لیموشیرین و لیموترش ویتامین (سی) دریافت می كنیم، كافی نیست بلكه همه میوه ها از ویتامین (سی) برخوردار هستند.
وی ادامه داد: كودكان زیر دوسال باید مكمل ها را طبق پروتكل خود دریافت كرده و از تولد تا 2 سالگی، روزی 1500 واحد ویتامین (آ) و 400 واحد ویتامین (دی) مصرف كنند.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: كودكان از دو سالگی به طور معمول نیاز به مكمل خاصی ندارند؛ مگر اینكه كمبود آن اثبات شده باشد. تنها مكملی كه در پروتكل كشوری تاكید شده است، دریافت ویتامین (دی) است كه روزی 800 واحد از كودكان بالای 2 سال تا افراد بالای 60 سال ضروری است تا كمبود آن در جامعه رخ ندهد.
وی در خصوص ابتلا به كووید 19 در سنین مختلف اظهاركرد: امكان كرونا در همه گروه های سنی وجود دارد به طوری كه در ابتدای شیوع كرونا، نوزاد 48 ساعته و نوزاد 15 روزه مبتلا به كرونا در جهان داشتیم و به ایران مرتبط نبود. اما نكته ای كه در مورد كرونا و كودكان اهمیت دارد، این است كه بیماریهای زمینه ای بخصوص دیابت، فشارخون، قلبی و عروقی، خودایمنی ها، اختلالات كبدی، كلیوی، ریوی و انسداد ریوی در كودكان می تواند عامل تشدید كرونا در صورت ابتلا به آن باشد.
مدیرگروه تغذیه جامعه دانشكده تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: كرونا بیماریهای زمینه ای را شدیدتر می كند تا جایی كه می تواند منجر به فوت افراد شود.