حتی دستیاران سال آخر كه باید مشغول آماده سازی خود برای شركت در امتحان بورد باشند؛ بسیار فداكاری كرده و در صحنه حضور دارند
محمد رضا ظفرقندی همزمان با روز پزشك افزود: امسال روز پزشك را گرامی می داریم كه زادروز پزشك نامی كشورمان ابوعلی سینا بوده و همچنین 5 شهریور را كه مصادف با زادروز داروساز بزرگ؛ زكریای رازی است به تمامی همكارانم در عرصه داروسازی تبریك میگویم.
وی با اشاره به این كه دانش آموختگان رشتههای مختلف پزشكی پس از گذراندن طرح های خارج از مركز، اخذ ضریب كا و طی تعهدات سنگین و تحمیلی موفق به اخذ پروانه طبابت می شوند؛ اظهار داشت: تمام همكارانم در عرصه نظام سلامت با فداكاری بیشتر به صحنه نبرد با كرونا رفته و آمار شهادت مدافعان سلامت تاكنون 164 نفر بوده و بیش از 6 هزار نفر از آنان نیز به كووید 19 مبتلا شده اند.
رئیس سازمان نظام پزشكی كشور گفت: پس از اعلامیه این سازمان سه هزار داوطلب برای خدمترسانی به بیماران كرونایی ثبتنام كردند.
وی ادامه داد: حتی دستیاران سال آخر كه باید مشغول آماده سازی خود برای شركت در امتحان بورد باشند؛ بسیار فداكاری كرده و در صحنه حضور دارند و این ایستادگی؛ فداكاری و ایثار در صحنه رفتن، میزان ابتلا و مرگ و میر را در كادر درمان افزایش داده است.
رئیس كل سازمان نظام پزشكی با اشاره به این كه مسافرت های غیرضروری و تجمعات و بطور كلی جدی نگرفتن این بیماری میزان ابتلا و مرگ و میر را در كشور افزایش داده است؛ گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تا دو سال دیگر همچنان درگیر ویروس كرونا هستیم بنابراین باید پروتكل ها و نكات بهداشتی را تا دستیابی به واكسن و داروی موثر در برابر كووید 19، بطور جدی رعایت كنیم و نمیتوان با سلامت مردم و جامعه پزشكی كه حفظ جانشان از اوجب واجبات است، تعارف كرد.
وی اضافه كرد: اگر در ایام عزاداری ماه محرم بدلیل عدم رعایت پروتكلها شاهد خیز دوباره بیماری باشیم كادر درمانی دیگر توان خدمت رسانی ندارد؛ بنابراین باید با عزم ملی و همكاری همه مردم و نهادها نسبت به رعایت پروتكل ها و دستورالعمل ها كوشا باشیم.
وی با اشاره به تحریمهای ظالمانه آمریكا علیه ایران اظهار داشت: در مكاتباتی كه با تدروس ادهانوم دبیر سازمان بهداشت جهانی داشتیم به تحریم های غیر منصفانه آمریكا اشاره كردیم كه حتی در زمان جنگ هم مسائل پزشكی جزو استثنائات هستند اما آمریكا در زمینه دارو و تجهیزات در این شرایط بحرانی تبادلات ارزی را با ایران متوقف كرده است.
رئیس كل سازمان نظام پزشكی با بیان این كه ایران توان این را دارد كه دارو و تجهیزات پزشكی مورد نیاز را به طرق مختلف برای مردم تامین كند؛ خاطرنشان كرد: چنان چه واكسن یا دارویی برای كووید 19 تهیه شود؛ دولتمردان آن را برای مردم مهیا خواهند كرد و تاكنون كشورهای انگلیس، آمریكا، روسیه، هند و چین بر روی واكسن كووید 19 كار كرده اند و كشور ما هم در حال انجام مطالعات در این زمینه است و كشورهایی كه مدعی ساخت واكسن شده اند كمی بر روی جنبه تبلیغاتی آن كار می كنند.
وی ادامه داد: مهم كیفیت و طول زمان اثر واكسن است و واكسن آكسفورد نیز ماندگاریاش كمتر از سه ماه است كه ارزش آنچنانی برای حفاظت طولانی ندارد اما همچنان اغلب كشورها از جمله ایران در حال مطالعه و تحقیق برای ساخت واكسن كووید 19 هستند.
ظفرقندی در پایان ضمن تاكید مجدد بر حمایت مردم از كادر درمانی مبنی بر رعایت پروتكل ها و اجتناب از تجمعات و مسافرت های غیرضروری اظهار داشت: یاد و خاطره تمامی شهدای مدافع سلامت را گرامی می داریم و از خداوند متعال برای خانواده آنان اجر و صبر و برای آن عزیزان همنشینی با شهدای كربلا را مسئلت داریم.