پزشكان ایرانی در شرایط كرونا زندگی و مرگ را جا‌به‌جا كردند

احیا یعنی بخشش زندگی و روشن كردن چراغ امید در خانه‌ها و كمك به زندگی آرامش بخش

1399/06/02
|
08:07

سرلشكر حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم روز پزشك كه با حضور تعدادی از خانواده‌های شهدای مدافع سلامت برگزار شد ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان گفت: فسلفه اصلی عاشورا نشان دادن مابه‌ازای مجسم در عالم برای زینت بخشیدن به صورت هستی است، ایثار، استقامت، صبر، توكل، فداكاری و وفاداری معانی است كه در روح عاشورا و در قامت شهدای عاشورا تبلور پیدا كرد.

وی گفت: عاشورا نماد كاملی از فضیلت‌ها است و هرچه پیش می‌رویم در دامنه این قله وسیع قرار داریم، انچه به عنوان هنرنمایی عاشقانه جامعه پزشكی در این مقطع سخت مشاهده می‌كنیم برگرفته از عاشوراست و معتقدیم نازله‌ای از عاشورا در جامعه ما جریان دارد، درود و تواضع خود را نثار می‌كنم به شهدای جامعه پزشكی، افرادی كه شرافتمندانه كار كردند و جامعه پزشكی را با این معانی پیوند دادند. آرزوی صبر و استقامت و شكیبایی برای بازماندگان صبور این عزیزان داریم.


سرلشكر سلامی ادامه داد: امروز كه روز میلاد یكی پر افتخارترین شخصیت‌های بشریت و عالم اسلام و ایران در عرصه معارف و علم پزشكی است تبریك عرض می‌كنم، شخصیتی كه 16 جلد كتاب قانون او در دانشگاه‌های اروپا تدریس شد و او افتخار دانشگاه‌های علوم پزشكی است.

وی تصریح كرد: پزشكی یك تفریض الهی است، احیا مربوط به خداوند متعال است، احیا یعنی بخشش زندگی و روش كردن چراغ امید در خانه‌ها و كمك به زندگی آرامش بخش و شفا، كه اینها از خصوصیات قرآن عظیم است و اطبا پژواك این كلمات هستند و آنچه امروز باعث سرافرازی ما در مبارزه با كرونا شد به فلسفه پزشكی در جامعه مرتبط است كه به پزشكان عاطفه، احساس، ایمان و استقامت می‌دهد و آنها را از فراز خستگی‌ها عبور می‌دهد.

سرلشكر سلامی گفت: در غرب فلسفه پزشكی متكی بر درمان بیماری است اما اینجا پزشكی متكی بر درمان بیمار است كه در شرایط ترس اعتماد و امید و آرامش ایجاد می‌كند، فلسفه پزشكی در كشور ما متكی بر نجات بیمار است، یعنی مواجهه با عشق و دوست داشتنی‌ها كه این الگوی موفق است.

فرمانده سپاه پاسداران گفت: پزشكی كه به صفحه كامپیوتر نگاه می‌كند و پزشكی ك بر چهره بیمار نگاه می‌كند دو تاثیر متفاوت ایجاد می‌كنند، با هجوم بیماری شاهد فروپاشی نظام سلامت بسیاری از كشورهای غربی بودیم با آنكه در دانش جلوتر بودند ولی در درمان عقب افتادند.

وی افزود: پزشكی كه بر اساس دلسوزی عمل كند و پاسخ عاطفی به رنج بیمار می‌دهد شفابخش است، درحالی كه در غرب می‌گویند دلسوزی افسردگی می‌آورد درحالی كه اسلام می‌گوید دلسوزی نشاط ایجاد می‌كند.

فرمانده سپاه پاسداران در ادامه مراسم از زحمات وزارت بهداشت و كادر درمان كشور قدردانی كرد گفت: پزشكان زندگی و مرگ را جابه‌جا كردند و سلامت بیمار را بر سلامت خود ترجیح دادند، این معامله در هیچ دستگاه محاسبات مادی جایگاهی ندارد و آنها نمایش شكوهمند استقامت را برای همگان به نمایش گذاشتند، برای همین هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند.

سردار سلامی افزود: جامعه ما امروز به بزرگی روح و‌طبع رسیده است و درشرایطی كه همه منتظر ماندند با شیوع كرونا زانو بزنیم یك بیمار یا فرد گرسنه رها شده وجود نداشت، این در حالی است كه بر اساس اعلام نشریه بولمبرگ در آمریكا هم اكنون حداقل سی میلیون آمریكایی از گرسنگی رنج می‌برند.

وی افزود: در كشورهای غربی جامعه گسسته است، اینجا در ایران گسستگی وجود ندارد و این راز موفقیت ماست، در عرصه غذچربالگری دیدید كه در هیچ جای جهان چنین پدیده شگفت‌انگیزی را نمی‌توان مشاهده كرد.

سرلشكر سلامی گفت: اینجا عرصه اقدامات شگفت‌انگیز است، اینجا منفعت اقتصادی بر ابعاد انسانی اولویت ندارد به طوری كه همه بیماران و كادر درمان در یك بیمارستان به كرونا مبتلا شدند، ایران در عرصه مبارزه با كرونا درخشید، پزشكان ایستادند تا جامعه نفس بكشد، ایران تحت تحریم است، عملیات روانی از همه نقاط بر علیه اوست اما در عرصه جهانی ركورد بزرگ ثبت می‌كند، هر روز پزشكان، چراغ‌های امیدی را روشن كردند و چقدر شرافتمندانه كار كردند تا همه بدانند همه ملت ایران اهل ایثار و فداكارند، با ایمانند و با احساسند، این موضوع زندگی را با سختی‌ها آسان می‌كند.

گفتنی است، در پایان این مراسم از تعدادی از مدافعان سلامت و خانواده‌های شهدای مدافع سلامت تقدیر شد.

دسترسی سریع