غصهای كه هیچ وقت فراموش نمیكنم، غصهای بود كه كادر درمان ما در روزهای ابتدایی كرونا از حداقل امكانات شخصی برخوردار نبودند اما به فضل الهی در مدت كوتاهی در همه بخشها تجهیزات تأمین شده و نه تنها آن را تأمین كردیم،بلكه قادر به صادرات هستیم
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور امروز در مراسم روز پزشك با تبریك این روز به جامعه پزشكی اظهار داشت: قطعا خدمات جامعه پزشكی در این دوران در تاریخ ایران ثبت و به عنوان یك كار استثنایی ماندگار خواهد شد.
وی ادامه داد: گروهی كه از جان خود گذشتند و ایستادند و بعضا جان خود را نیز از دست دادند. همچنین نقش مهم دیگری كه كادر پزشكان ما در این دوران را ماندگار كرد این بود كه در شرایطی كه اعتماد و امید در جامعه آسیب دیده بود و ما نیازمند بودیم تا سرمایه اجتماعی كشور افزایش پیدا كند، اینها با كارهایی كه انجام دادند امید و اعتماد را تقویت كردند.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در نتیجه كار این عزیزان سرمایه اجتماعی این عزیزان تقویت شد و كاری كردند كه مشابه آن را میتوان از دوران دفاع مقدس نام برد. همان دورانی كه عدهای داوطلبانه رفتند و از جان خود گذشتند تا ایران بماند و جامعه ایرانی محفوظ بماند و در این دوره نیز كادر پزشكی چنین كاری كردند.
جهانگیری با تشكر از كادر پزشكی و درمانی و وزیر بهداشت، افزود: موضوع كرونا آثار اقتصادی و فرهنگی مختلفی دارد.
وی با اشاره به وجود اختلافنظرها در حوزههای مختلف خاطرنشان كرد: یكی از مهمترین اتفاقات كه این روزها رقم میخورد، برگزاری كنكور است و سرنوشت بیش از یك میلیون جوان كه باید رقم بخورد و این كه باید حساسیتهای پزشكی رعایت شود و از بالاترین سطح حتی سران سه قوه تا خانوادهها نیز این اختلاف نظر در خصوص انجام كنكور دیده میشد و این كه باید این كار نیز با رعایت نكات بهداشتی برگزار شود كه این كار دشواری بود.
معاون اول رئیس جمهور متذكر شد: از این دشوارتر مسائلی است كه با توجه به این كه از امشب ماه محرم آغاز میشود و برای مردم ایران و شیعیان موضوع عاشورا موضوعی استثنایی است و همه میخواهند عزاداری كنند و در بین جامعه ایرانی و حتی اقلیتهای مذهبی ارادت خاصی وجود دارد و اصلاً كسی نمیتواند این ارادت را از مردم ایران جدا كند.
جهانگیری با بیان این كه باید امسال عزاداری امام حسین(ع) را با فرم دیگری برگزار شود، گفت: جفاست كسی این را به موضوع دوقطبی تبدیل كند و در ایران كسی مخالف عزاداری نیست، بلكه امسال فرم آن تغییر میكند.
وی با تأكید بر این كه باید حرفهای مسؤولان بهداشت در این خصوص مورد توجه قرار گیرد و تعیین كننده است، اضافه كرد: شاید حرف مسؤولان سیاسی در این خصوص برای مردم خیلی حجت نباشد، ضمن این كه در آنجایی كه مراسم برگزار میشود باید مطابق تصمیمات ستاد ملی كرونا برگزار شود.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: دولت هر چه در توان دارد در این شرایط تحریم و كرونا برای تأمین سلامتی مردم به صحنه خواهد آورد. اكنون طرح تحول سلامت نشان داد كه آثار آن خیلی مفید بود به طوری كه در شهرهای دور نیز بیمارستانها تجهیز شدند و در وزارت بهداشت توانی ایجاد شده كه تختهای بیمارستانی را افزایش دهد، ضمن این كه بخشها و دانشبنیانها نیز حركت كردهاند.
جهانگیری یادآور شد: غصهای كه هیچ وقت فراموش نمیكنم، غصهای بود كه كادر درمان ما در روزهای ابتدایی كرونا از حداقل امكانات شخصی برخوردار نبودند اما به فضل الهی در مدت كوتاهی در همه بخشها تجهیزات تأمین شده و نه تنها آن را تأمین كردیم، بلكه قادر به صادرات هستیم.
وی با تأكید بر این كه امروز تأمین داروی مورد نیاز كشور در اولویت اول قرار دارد خاطرنشان كرد: ما در برخی كشورها مانند كره جنوبی ارز داریم و نیازهای واكسن در آنجا قرار دارد، اما تعجب میكنیم كه دارویی را كه میخواهیم تهیه كنیم آنها حاضر نیستند از پول خود ما بردارند و در كشورشان این دارو را تهیه كنیم. اینها در تاریخ چه جوابی میدهند و مسؤول هستند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این كه بیش از 7 میلیارد دلار در كره جنوبی پول داریم گفت: باید این پول را بدهند تا ما دارو و كالای اساسی فراهم كنیم.
جهانگیری متذكر شد: ما مصمم هستیم و اگر واكسن كرونا در هر جا تولید شود تأمین آن جزو اقدام اصلی ماست و علی رغم شرایط سخت تحریم مسؤولان و دولت مصمم هستند تا نگذارند دست كادر پزشكی بسته باشد.