نظارت بهداشت محیط در كلیه مراحل برگزاری كنكور سراسری

بعد از اینكه تاریخ برگزاری كنكور قطعی شد جلسات كارشناسی مستمری با سازمان سنجش آموزش كشور برگزار كرده و پروتكل ویژه برگزاری كنكور سراسری را به طور مشترك تهیه و تدوین نمودیم.

1399/05/29
|
05:42

معاون مركز سلامت محیط و كار بر نظارت بهداشت محیط به اماكن برگزاری كنكور و رعایت بهداشت توسط داوطلبان و برگزاركنندگان، پیش از برگزاری، حین و بعد از برگزاری كنكور سراسری خبر داد.

مهندس محسن فرهادی اظهار داشت: بعد از اینكه تاریخ برگزاری كنكور قطعی شد جلسات كارشناسی مستمری با سازمان سنجش آموزش كشور برگزار كرده و پروتكل ویژه برگزاری كنكور سراسری را به طور مشترك تهیه و تدوین نمودیم.

وی افزود: مهم‌ترین تفاوتی كه پروتكل كنكور سراسری با كنكورهای قبلی ارشد، دكتری و آزمون‌های آموزش و پرورش دارد این است كه فاصله داوطلبین در جهت‌های طولی و عرضی از 1.6 به 1.8 متر ارتقا یافت.

وی بیان كرد: تفاوت دیگر این است كه حجم ظرفیت حاضرین در كنكور به 20 درصد ظرفیت كلّی كاهش یافت. یعنی در یك سالن 100 نفره فقط 20 داوطلب مستقر می شوند كه با شرط لازم الاجرای 1.8 متر فاصله بین داوطلبان انجام خواهد شد.

معاون مركز سلامت محیط و كار گفت: نكته مهم دیگر در مورد كنكور سراسری امسال این است كه سازمان سنجش حوزه هایش را بسیار افزایش داده است.

فرهادی اظهار داشت : بدین ترتیب ظرفیت پذیرش سالن‌ها كاهش یافت و چون این حوزه ها از قبل پیش بینی نشده بود تصمیم بر آن شد از وزارت ورزش و دستگاه‌های دیگر فضاهایی را استفاده كنند. مثلا مصلای تهران هم به مجموعه‌های برگزاری كنكور سراسری اضافه شد.

فرهادی افزود: اسامی مكان‌های برگزاری كنكور سراسری را در اختیار دانشگاهای علوم پزشكی كشور قرار دادیم ، همكاران بهداشت محیط در سراسر كشور بر اساس ابلاغیه معاون بهداشت وزارت بهداشت موظفند قبل، حین و بعد از برگزاری كنكور طی چهار روز برگزاری آن، نظارت های لازم را انجام دهند.

وی ادامه داد: این نظارت ها شامل بازرسی مكانهای برگزاری كنكور سراسری، بررسی تهویه مكان ‌های برگزاری، بررسی رعایت فاصله گذاری داوطلبین، ضدعفونی و گندزدایی محیط خواهد بود.

وی تصریح كرد: در حین برگزاری نیز در هر چهار روز اسامی بازرسین به سازمان سنجش اعلام شده كه در روز برگزاری كنكور هم در محل حضور داشته باشند و هم بر آب شرب ، سرویس های بهداشتی و سایر موارد مرتبط با پروتكل های بهداشتی همانند ضدعفونی، دفع پسماند و زدن ماسك نظارت داشته باشند.

فرهادی توضیح داد: خوشبختانه هم سازمان سنجش و هم همكاران ما تجربه برگزاری كنكورهای قبلی شامل دكترا، دستیاری، كارشناسی ارشد غیر پزشكی و ارشد علوم پزشكی را دارند. همچنین تجربه سمپاد و آزمون های مختلف دیگر نیز وجود دارد كه به بهتر برگزار شدن كنكور سراسری كمك خواهد كرد.

وی افزود: این‌كنكور سراسری حدود یك میلیون و چهارصد هزار داوطلب دارد و محدوده سنی كمتری نسبت به داوطلبان آزمونهای دیگر دارند. خوشبختانه تعداد زیادی آنها تازه فارغ التحصیل شده و حدود دو، سه هفته پیش در شرایط كرونا در آزمون شركت داشته اند.

معاون مركز سلامت محیط و كار گفت: همه داوطلبان باید در زدن ماسك، ضدعفونی دست ها و رعایت پروتكل‌ها همكاری كنند.

وی در پایان افزود: زمان برگزاری این كنكور برای اولین بار دو برابر شده و داوطلبان پیش از برگزاری كنكور در سامانه خوداظهاری سازمان سنجش و معاونت بهداشت وزارت بهداشت وضعیت سلامتی خود را اعلام خواهند كرد.

دسترسی سریع