هزینه‌های درمان كرونا در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی

اگر در ابتدا به مراكز 16 ساعته بهداشت مراجعه كند، خدمات دریافتی تقریبا رایگان است.

1399/05/19
|
05:51

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشكی ایران، ضمن ارائه توضیحاتی درباره نحوه و هزینه‌های درمان كرونا، تمهیدات اندیشیده شده برای توسعه ظرفیت بیمارستان‌های پذیرنده بیماران مبتلا به كرونا را تشریح كرد.

دكتر نادر توكلی ، درباره درمان كرونا و تعرفه آن، گفت: در بخش سرپایی، بیمار ویزیت تخصصی می‌شود و اگر در ابتدا به مراكز 16 ساعته بهداشت مراجعه كند، خدمات دریافتی تقریبا رایگان است. موارد هزینه بر بیماری كرونا یكی انجام سی‌تی اسكن ریه است كه در بخش خصوصی و دولتی تحت پوشش بیمه است. همچنین انجام آزمایش‌های PCR نیز می‌تواند اندكی هزینه بر باشد. در صورتی كه بیمار بستری باشد هزینه تست pcr در بخش دولتی به شكل پرداخت فرانشیز است و هزینه آن قابل قبول می‌شود.

وی افزود: در درمان كرونا مورد دیگری كه‌ هزینه‌بر است تخت ICU است كه در صورتی كه بیمار بیمه پایه داشته باشد، فرانشیز 8 یا 10 درصد را پرداخت می‌كند و در بخش خصوصی هم اگر بیمه تكمیلی داشته باشد، خدمات بخش مراقبت‌های ویژه مورد قبول قرار می‌گیرد. از سوی دیگر بخشی از هزینه‌ها مربوط به تامین وسایل حفاظت فردی برای بیمار، همراهش و پرسنل می‌شود كه در این مورد در بخش دولتی از بیمار هزینه‌ای اخذ نمی‌شود، ولی در بخش خصوصی با توجه به اینكه پوشش بیمه‌ای ندارد، بخشی را بیمار متقبل می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی ایران درخصوص هزینه‌های دارویی در درمان كووید19، اظهار كرد: كرونا داروی قطعی ندارد، اما برخی درمان‌های اختصاصی كه برای بیماری‌های دیگر است بر كرونا اثربخشی نسبی داشته است. این درمان‌ها شامل درمان دارویی فاویپیراویر، رمدسیویر، اكتمرا، ایمونوگلوبین وریدی و درمان‌های اختصاصی مانند هموپرفیوژن، پلاسماتراپی و... است. این درمان‌ها بر اساس تجربیات پزشكان در این مدت تجویز می‌شود كه هزینه قابل توجهی دارد. متاسفانه در مدت اخیر برخی در بازار دارویی اقدام به سوء استفاده كردند و مردم را از نظر مالی در فشار قرار دادند.

وی افزود: خوشبختانه تولید داخلی داروی رمدسیویر آغاز شده و در ادامه روند می‌تواندبه بهبود شرایط كمك كند. در مراكز دولتی این دارو موجود است و به برخی مراكز خصوصی هم ارائه شده است، اما هنوز به طور كامل به بازار تزریق نشده است. نكته مهم آن است كه این دارو نباید برای همه مصرف شود؛ زیرا شرایط خاصی دارد و از هر 10 بیمار ممكن است بر یك مریض اثر كند، البته بهبود نسبی در برخی بیماران داشته است.

وی با اشاره به اینكه درمان كرونا برای مردم در بخش دولتی تقریبا رایگان است و بیمار فرانشیز ناچیزی می‌پردازد، افزود: از آنجایی كه احتمالا بیمار در بخش خصوصی خدمات اختصاصی‌تری دریافت می‌كند، بخشی از هزینه را بیمه مكمل و بخشی را نیز خود بیمار تقبل می‌كند.

معاون درمان ستاد كرونای استان تهران، با تاكید بر اینكه مثبت شدن پاسخ تست pcr به معنای بستری شدن بیمار نیست، خاطرنشان كرد: بسیاری از كسانی كه تست شان مثبت می‌شود ممكن است بدون علامت باشند كه به اقدام خاصی هم نیاز ندارند. در حالت دوم بیمار ممكن است علائم خفیف مانند سرماخوردگی داشته باشد كه این مورد هم به بستری شدن در بیمارستان نیاز ندارد و تنها درمان‌های حمایتی در منزل برای او كافی است. برخی بیماران نیز ممكن است مشكل تنفسی داشته باشند كه این مورد نیز شامل دو دسته می‌شود؛ دسته اول بیمارانی كه نیاز به اكسیژن واضح دارند، ولی نیاز به بستری ندارند. از این رو تعداد محدودتری كه پاسخ تست pcr آنها مثبت شده است نیاز به بستری دارند. همه این موارد در حالی است كه تشخیص و معاینه بالینی از بیمار بسیار مهم است، زیرا دقت تست PCR صد درصد نیست. ممكن است بیماری ببینیم كه تشخیص بالینی و سی‌تی اسكن ریه نشان می دهد بیمار است، اما تست او منفی شده باشد.

وی درباره پذیرش بیماران مبتلا به كرونا در بیمارستان‌های خصوصی نیز تصریح‌ كرد: با برخی بیمارستان‌های خصوصی تفاهم كردیم كه بیماران كرونایی را پذیرش كنند؛ برخی بیمارستان‌های خصوصی نیز به شكل 100 درصدی به پذیرش مبتلایان كرونا می‌پردازند. با بیمارستان‌هایی كه امكان جداسازی بلوك یا بخشی را داشته باشند، صحبت كردیم و تعداد دیگری از بیمارستان‌ها را هم وارد مدار خواهیم كرد؛ در شرایطی كه 30 درصد تخت‌ها درگیر كرونا هستند، اگر بیش از این بخواهیم بستری انجام دهیم خدمات بیماران غیر كرونایی مانند بیماران مبتلا به سرطان، تصادفی و... به مشكل می‌خورد؛ بنابراین باید تعادل میان تخت‌های كرونایی و غیر كرونایی ایجاد شود.

وی تاكید كرد: در استان تهران علی‌رغم آنكه بیماران بستری بیماران بد حال هستند، مشكل حیاتی برای كمبود تخت و حركت به سمت بیمارستان صحرایی و ... نداریم. البته برای مواقع حادتر درگیر توسعه و افزایش تخت‌ها در تهران هستیم و بیمارستان‌هایی در حال راه اندازی داریم. دو بیمارستان در شهر قدس اطراف تهران، بیمارستان فیروزآبادی جنوب تهران و... همگی از بیمارستان‌هایی هستند كه به دنبال گسترش و توسعه آنها هستیم.



دسترسی سریع