اغماضی در پلمب مراكز وجود ندارد
معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت با تأكید بر اینكه هیچگونه اغماضی در تعطیلی موقت و پلمب مراكز متخلف وجود ندارد، گفت: در نتیجه بازرسیهای مشترك همكارانمان، پایینترین سطح جدول در رعایت نكات بهداشتی پاساژها هستند و بعد از آن نیز نانواییها در رده بعدی قرار میگیرند.
مهندس محسن فرهادی درباره وضعیت رعایت پروتكلهای بهداشتی در شهر تهران، گفت: متاسفانه تهران مجددا در وضعیت قرمز قرار گرفته است كه در این شرایط تنها گروهی از اصناف را خواهیم داشت كه بنابر ضرورت فعالند اما همانطور كه شهروندان تهرانی میبینند چون سیاستهای ستاد ملی مقابله با كرونا ایجاد محدودیتهای شدید نیست و راه چاره را رعایت پروتكلهای بهداشتی میداند خیلی از اصناف اكنون فعالند در حالی كه در شرایط قرمز اولیه داوطلبانه یا اجباری تعطیل بودند.
وی افزود: اكنون نیز مجبور یه اعلام تعطیلی واحدهایی شدیم كه طبیعت فعالیت تجمعی دارند یا شرایط خطرناك شغلی دارند؛ مانند آرایشگاههای زنانه كه اغلب در تهویه هوا مشكل دارند و تماس افراد بسیار نزدیك است و همچنین تالارهای پذیرایی كه خصلتشان تجمعی است و ممنوعیت فعالیتشان اعلام شده است.
وی درباره وضعیت بهداشتی در پاساژها، تصریح كرد: نسبت به گذشته مقداری بیشتر سقوط كردند یعنی در گزارشی كه وزارت بهداشت به ستاد ملی كرونا اعلام كرد، در نتیجه بازرسیهای مشترك همكارانمان، پایین ترین سطح جدول در رعایت نكات بهداشتی پاساژها هستند و بعد از آن نیز نانواییها در رده بعدی قرار میگیرند.
فرهادی افزود: در تهران و شهرهایی مثل تهران پاساژها و مراكز خرید بزرگ داریم و اولین چیزی كه مهم است این است كه مدیر و مسئول پاساژ باید بتواند جمعیت را كنترل و مدیریت كند چون ممكن است واحدهای داخل پاساژ نكات را رعایت كنند ولی ازدحام در فضای پاساژ وجود داشته باشد. نیاز است تمركز بیشتری بر پاساژها كه محل رفت و آمد مردم است و نانواییها كه قوت قالب مردم را تامین میكند وجود داشته باشد. متاسفانه ما هر هفته به طور میانگین در حال تعطیلی هزار واحد در كل كشور هستیم. البته این تعطیلیها پس از اخطارهایی كه داده میشود صورت میگیرد و با سیاستی كه ستاد ملی كرونا و كمیته اجتماعی-انتظامی وزارت بهداشت بر آن تاكید دارد ما هیچ تفاوتی میان واحدها نمیگذاریم.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: در اواخر فرودین و پیش از بازگشایی واحدهای صنفی سامانهای راه اندازی شد تا اصناف در آن ثبتنام كنند كه حدود 3 میلیون و 300 هزار واحد ثبت نام كردند و هركسی كه ثبتنام كرد پروتكل بهداشتی مربوطه را از طریق پیامك دریافت كرد یعنی برای 12 هزار و 600 شغل پروتكل دادیم. پروتكلهای بهداشتی در نانواییها بسیار ساده است كه عمدهی آن فاصلهگذاری اجتماعی، زدن ماسك و حذف دریافت وجه نقد است.
فرهادی درباره وضعیت رعایت نكات بهداشتی در متروی تهران، اظهار كرد: در مترو دغدغه خاصی برای ماسك نداریم زیرا شاخصمان در مترو بالای 90 درصد است. موضوعی كه در مترو مشكل دارد فاصلهگذاری اجتماعی است. در حمل و نقل عمومی به ویژه در زمان پیك استفاده، متاسفانه علیرغم زحماتی كه كشیده میشود فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمیشود. باید حجم واگنها و زیرساخت مترو افزایش یابد كه نیازمند برنامهریزیهای بیشتر است. البته امیدواریم لغو فعلی طرح ترافیك در تهران به خلوت شدن متروها كمك كند.
وی با تاكید بر این كه مشكل فاصلهگذاری اجتماعی در اتوبوسهای شهری هم وجود دارد، گفت: علیرغم تمام تلاشهایی كه صورت گرفته رعایت پروتكلها بدون در نظر گرفتن 50 درصد ظرفیت حدود 40 درصد است؛ یعنی 40 درصد پروتكلها رعایت میشود. زدن ماسك همزمان با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی موثر خواهد بود. اگر فاصله گذاری اجتماعی در فضای بسته مترو و اتوبوس رعایت نشود، ماسك زدن هیچ ارزشی نخواهد داشت.
وی با بیان اینكه سامانه 190 رسیدگی به شكایات بهداشتی را انجام میدهد، تصریح كرد: مصوبه خوبی برای نظارتها از سوی ستاد ملی كرونا داشتیم كه همهی دستگاهها ناظر و مسئول بر وظایف خود هستند و ناظر عالی معاونت بهداشت وزارت بهداشت خواهد بود. طبیعتا 3 دانشگاه علومپزشكی در تهران و همكاران بهداشت محیط ما مشغول این نظارت عالیه هستند. در مورد بیماری كرونا در چند اصل علمی به اجماع نظر رسیدهایم، اول آنكه هرجایی كه تجمع باشد، آلوده است. از این رو پاساژها، فروشگاههای زنجیرهای، ایستگاههای مترو و اتوبوس و تاكسیها آلوده هستند. هشدار میدهیم كه رانندگان تاكسی بیش از رانندگان سایر ناوگانها در خطر هستند. ویروس كرونا سنگین است و بر سطوح مینشیند فلذا هرجایی كه سطح وجود داشت و تهویه مشكل داشت قطعا بدانید ویروس در گردش است.
فرهادی كه در یك برنامه تلوزیونی صحبت میكرد، ادامه داد: وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشكی سراسر كشور در خصوص تعطیلی موقت و پلمب و مهر و موم كردن هیچ صنفی چه دولتی و چه خصوصی اغماض نخواهد كرد. ما جایگاههای پمپ بنزین، بانكهای دولتی، دفاتر پیشخوان دولت، دفاتر كارگزاریها و... را بستهایم و جلوی كانون خطر را گرفتهایم.