مراقبت‌های تغذیه‌ای مادران شیرده مبتلا به كرونا

ممكن است برخی مبتلایان به ویروس كرونا مادران باردار و شیرده باشند كه لازم است مراقبت‌های تغذیه‌ای خاصی برای آنها در دوران ابتلا به بیماری در نظر گرفته شود.

1399/05/07
|
07:26

فاطمه امانپور دكترای تخصصی تغذیه گفت : در مادران باردار و شیرده در دوران ابتلا به بیماری كووید- 19 باید آب بدن به مقدار كافی تامین شود و مصرف مایعاتی چون سوپ ها مثل سوپ مرغ و آب میوه ها را افزایش دهند.

وی با بیان اینكه وعده های غذایی كم حجم با دفعات زیاد مصرف شوند، اظهار داشت: در صورت بروز اسهال، از وعده های غذایی سبك و كم حجم استفاده و از غذاهای خیلی داغ و خیلی سرد پرهیز شود. از مصرف غذا های پرچرب پرهیز و در صورت عدم تحمل شیر از مصرف آن نیز خودداری شود.

امانپور ادامه داد: میوه هایی مانند سیب و موز مفید است ولی میوه هایی مثل هلو و انجیر مصرف نشود، وعده های غذایی كوچك و حاوی بالای مواد مغذی شامل پروتئین با كیفیت بالا، ویتامین ها و مواد معدنی مصرف و از مواد غذایی غنی از ویتامین و املاح بخصوص انواع میوه ها و سبزی های تازه و فصل بیشتر استفاده شود.

وی تصریح كرد: ارائه وعده های غذایی كوچك در طول روز حاوی مواد مغذی از جمله پروتئین با كیفیت بالا، ویتامین ها و مواد معدنی، افزایش دفعات وعده های غذایی، تامین آب بدن با استفاده از آب آشامیدنی سالم و مصرف مایعاتی چون سوپ ها و آب میوه های طبیعیو استفاده از انواع میوه های در دسترس (موز، آلو، زرد آلو، طالبی، كیوی، پرتقال) و سبزی ها (اسفناج، جعفری، هویج، كدو حلوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی) در برنامه غذایی روزانه برای مادران باردار و شیرده در دوران ابتلا به كرونا ضروری است.

ایشان با بیان اینكه شیردهی در دوران ابتلا به كرونا باید با رعایت اصول بهداشتی انجام شود، گفت: استفاده از ماسك، شستشوی دست‌ها با آب یا صابون یا ژل‌های الكلی قبل و بعد از تماس با كودك، نظافت و ضدعفونی مداوم سطوحی كه لمس كرده‌اید قبل از شیردهی ضروری است.

امان پور تصریح كرد: شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای نوزادان است و با تقویت سیستم ایمنی نوزاد، از وی در برابر بسیاری از بیمارها محافظت می‌كند، مادران مبتلا به كرونا با رعایت كامل اصولی بهداشتی نباید فرزند خود را از این ماده غذایی كامل محروم كنند.

دسترسی سریع