تقویت سیستم ایمنی بدن یكی از راههای مهم محافظت بیشتر از بدن در برابر بیماریها بویژه ویروس كرونا است
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، مواد مغذی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند و بتا كاروتن در غذاهای گیاهی مانند میوه ها و سبزی های زرد و قرمز و نارنجی و سبز تیره، اسفناج، هویج، انبه، كلم بروكلی و گوجه فرنگی، كدو حلوایی، آلو ف زرد آلو خرمالو، گرمك، فلفل دلمه ای یافت می شود.
غذاهای سرشار از ویتامین C شامل مركبات، انواع توت ها، خربزه، گوجه فرنگی، كیوی، فلفل و كلم بروكلی و انواع كلم هستند و ویتامین D كه منبع اصلی آن نور خورشید است و در ماهی های چرب، زرده تخم مرغ و در شیر و سایر مواد غذایی غنی شده با ویتامین D نیز یافت می شود.
روی از منابع حیوانی مانند گوشت و غذاهای دریایی و شیر و لبنیات بهتر جذب می شود. اما در منابع گیاهی مانند جوانه گندم، حبوبات و آجیل نیز وجود دارد.
بر اساس این گزارش، آهن كه میزان جذب آن در منابع حیوانی مانند انواع گوشت بیشتر است ولی در منابع گیاهی مانند حبوبات، انجیر، تخم شربتی، جگر، مغز ها و خشكبار، خرما، توت خشك و برگه های میوه مثل برگه زرد آلو نیز وجود دارد. برای افزایش میزان جذب آهن در منابع گیاهی بهتر است همراه با ویتامین C كه به طور طبیعی در سبزی و میوه ها وجود دارد مصرف شود.
پروبیوتیك ها باكتری های «خوبی» هستند كه سلامتی را تقویت می كنند. اكنون محصولات حاوی پروبیوتیك مثل ماست، پنیر و دوغ حاوی این ماده در بازار موجود است و پروتئین را از دو منبع حیوانی (كیفیت بالا) مثل شیر، ماست، پنیر، تخم مرغ، گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و گیاهی مانند، آجیل، دانه ها و حبوبات می توان تامین كرد.