مصرف داروی رمدسیویر در زمان شدت كرونا تاثیر ندارد

قانعی گفت: مصرف داروی رمدسیویر در زمان شدت كرونا تاثیر ندارد و در فاز اول به عنوان داروی ضد ویروس برای كسانی كه ریز فاكتور بالایی دارند استفاده می‌شود.

1399/04/29
|
10:46

انعی رئیس كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا و عشرتی اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی آخرین اخبار از شیوع بیماری و دارو‌های كرونا پرداختند.

قانعی رئیس كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا با اشاره به اینكه مصرف داروی رمدسیویر در زمان شدت كرونا تاثیر ندارد، گفت: بیماران دیابتی و فشار خونی و افراد چاق با دستور و تشخیص پزشك باید این دارو را مصرف كنند.

او با اشاره به اینكه از رمدسیویر در فاز اول به عنوان داروی ضد ویروس می‌توان برای كسانی كه ریز فاكتور بالایی دارند استفاده كرد، افزود: داروی كلروكین از دستور خارج شده است، وقتی بیماری بدحال می‌شود یعنی دچار التهاب ریه شده است و دیگر نباید به دنبال دارویی ضد ویروسی باشیم.

رئیس كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا بیان كرد: آمار مرگ و میر ناشی از كرونا در كودكان كمتر است، ولی احتمال بیمار شدن كودكان وجود دارد.

قانعی با اشاره به اینكه كرونا فقط از مسیر پادتن نیست بلكه از مسیر سلولی ایمنی ایجاد می‌كند، گفت: واكسنی برای كرونا موثر است كه برپایه ایمنی سلولی باشد.

او با اشاره به اینكه ما به دنبال مدارك قطعی می‌گردیم كه فرد دو بار تست حلقوی پی سی آرش مثبت شده باشد افزود: علم پزشكی به گونه‌ای است كه به پای هیچ چیزی قسم نمی‌خورد.

قانعی با اشاره به اینكه مطالعات تحلیلی ویروس یك ماه دیگر در كشور آماده می‌شود، ادامه داد: كشور‌های اروپایی اعلام كرده اند كه تكثیر ویروس در حلق بیشتر شده است و اما، ما یك ماه دیگر می‌توانیم بگوییم كه با موضوع جدیدی در رابطه با ویروس مواجه شده ایم یا نه.

شش گروه بر روی ساخت واكسن كرونا كار می‌كنند
رئیس كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا با اشاره به اینكه احتمال زیاد دارد كه اثر واكسیناسیون در بچه‌ها شانس ابتلا را كاهش دهد، تاكید كرد: در پزشكی كسی را كه علامت و شكایتی ندارد را بیمار تلقی نمی‌كنیم.

كرونا فرهنگ استفاده از ماسك را ایجاد كرد
او با اشاره به اینكه حدود 6 گروه به طور جدی بر روی واكسن كرونا كار می‌كنند، ادامه داد: هر كدام روش‌های مختلفی را به كار گرفتند به و یك گروه بر روی حیوان تست خود را انجام داده است.

قانعی با اشاره به اینكه به احتمال زیاد افراد سیگاری شانس بیماری‌زایی بیشتری را ایجاد می‌كنند، ادامه داد: ما در همه گیری آنفلوانزا از مردم خواهش می‌كردیم تا از ماسك استفاده كنند، با یكدیگر دست ندهند و یا اینكه كسی كه تب دارد در جامعه حضور پیدا نكند، اما كرونا فرهنگ استفاده از ماسك را ایجاد كرد؛ لذا امسال كنترل بیماری آنفلوانزا را موفقیت آمیز‌تر از سال‌های قبل خواهیم داشت.

او تصریح كرد: اینكه بیماری كرونا با آنفلوانزا با هم دیده شده باشد را ثبت كرده ایم، ما به ایمنی سلولی امید بسته ایم، ایمنی به دلیل شرایط بهداشتی تقویت شده است. ایمنی سلولی كمك می‌كند تا كمتر مبتلا شویم.

قانعی با اشاره به اینكه بر روی انواع ویروس‌های ضعیف شده، پادتن‌ها و شبه واكسن‌های موجود در حال تحقیق و بررسی هستیم، افزود: واكسنی كه بر روی ایمنی سلولی استوار است بهترین نتایج را حاصل كرده است. ما به اندازه تیم‌های تحقیقاتی دیگر كشورها، پول و بودجه نداریم، بنابراین باید صبر كنیم تا آن‌ها تست‌های جدید را پیش ببرند و ما بر اساس آن‌ها یك گام پیش یا پس برویم.

او با اشاره به اینكه واكسنی كه بر روی مقاومت سلولی استوار است حدودا یك سال ماندگاری دارد، گفت: فردی كه با استفاده از این واكسن بهبودی پیدا كند، شاید بعد از یك سال دچار علائم خفیفی از بیماری شود.

رئیس كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا بیان كرد: این نوید را می‌دهیم كه اگر واكسن مبتنی بر ایمنی سلولی موفق و روانه بازار شد، ایران به چنین فناوری می‌رسد كه چرخه تولید واكسن را در كمتر از 90 روز طی كند.

قانعی با اشاره به اینكه روش تست سرولوژی تعیین می‌كند كه چه تعداد مبتلا وجود دارد و چه تعداد ناقل بیماری بوده و نمی‌دانستند، افزود: نتیجه كاربردی تست سرولوژی نشان می‌دهد ناقلین همان‌هایی هستند كه از ابتلای خود خبر نداشتند بنابراین ماسك موثرترین روش جلوگیری از ابتلا به ویروس كروناست.

روش مقابله با كرونا از طریق مصرف پادتن نیست

او با اشاره به اینكه روش مقابله با كرونا از طریق مصرف پادتن نیست، تصریح كرد: مقاومت و ایمنی سلولی حرف اول را در مقابله با كرونا می‌زند.

قانعی با اشاره به روش ابتلای گله‌ای در جامعه افزود: این فرضیه در همه دنیا وجود دارد، اما كارایی ندارد، بنابراین نمی‌توان مردم یك جامعه را به حال خود رها كرد تا همگی مبتلا شوند پس این روش نمی‌تواند یك استراتژی باشد.

او تاكید كرد: نتایج آزمایشات هفته اخیر داروی رمدسیویر، بر روی بیماران با علائم شدید كرونا نشان داد كه تفاوتی با دارو نما ندارد، ولی در مرحله اولیه بیماری كرونا موثر است.

قانعی با اشاره به اینكه رمدسیویر در كمیته تحقیقاتی كرونا به عنوان درمان قطعی معرفی نمی‌شود، افزود: این دارو می‌تواند برای مبتلایان به كرونا كه زمینه دیابت و بیماری قلب دارند انتخاب شود، اما در مراحل شدید بیماری كرونا تجویز رمدسیویر توصیه نمی‌شود.

رئیس كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا تاكید كرد: نمی‌توان ادعا كرد كه داروی كرونا كشف شده است، در حال حاضر هیچ یك از دارو‌های ضد ویروس در بازار، به طور قطع از بین برنده كووید 19 نیست و هیچ ادعایی در خصوص درمان كرونا صحت ندارد.

تعداد جوانان مبتلا به كرونا بیشتر شده است
صالحی متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران در ادامه برنامه با اشاره به اینكه تعداد مبتلایان به كرونا و بستری‌ها در حال افزایش است، گفت: در روز‌های اخیر تعداد مبتلایان جوان بیشتر شده است.

این استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به اینكه چند نكته اساسی را در بیماران می‌بینیم كه نیاز به بررسی دقیق تری دارد، افزود: افراد جوان بدحال بیش از گذشته است لذا ظرف دو هفته گذشته روند نسبی افزایشی را در بیماری كرونا سپری كرده ایم و در سطح استان تهران این روند رو به افزایش است.

او با اشاره به اینكه تعداد زیادی از بیماران را در رده‌های مختلف سنی می‌بینیم كه به بیماری كرونا مبتلا شده اند و لحظات سختی را سپری می‌كنند، ادامه داد: بیشتر افراد را باید مثبت فرض كنیم، خیلی از افراد ممكن است ناقل سالم و در حال گسترش ویروس باشند، لذا باید به احتیاط پایبند باشیم.

صالحی با اشاره به اینكه استفاده از ماسك و شستشوی دستان همچنان توصیه می‌شود، گفت: اگر فردی تست pcr مثبتی داشت باید ارتباطمان را با آن فرد قطع كنیم، دوره كمون بیماری دو هفته است و در برخی مطالعات به چندین هفته می‌رسد، در صورتی كه علائم شدید شد حتماً باید به پزشك مراجعه كنیم.

بهترین روش برای مبارزه با كرونا زمان خریدن است
عشرتی اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران در ادامه برنامه گفت: باید تلاش كنیم تا دیرتر كرونا بگیریم، بهترین روش زمان خریدن است. فقط بهداشت را رعایت كنید.

او با اشاره به اینكه عدد‌های مختلفی در خصوص مبتلاشدگان به بیماری اعلام شده است، افزود: علت اختلاف در روش‌های مختلفی است كه استفاده می‌شود، باید دید در این روش‌ها چه پیش فرضی استفاده شده است، باید به مردم گفت كه بیماری از چه طریقی منتقل می‌شود، به طوری كه اخیراً مطرح شده كه از طریق هوا هم ویروس به بدن منتقل می‌شود؛ لذا توصیه اكید می‌كنیم كه مردم از ماسك استفاده كنند و به شستشوی مكرر دستان خود بپردازند، پیشگیری از ابتلا به بیماری سخت است، اما هدف این است كه بتوانیم زمان را بخریم و بیمارستان‌ها بار كمتری را تحمل كنند.

اپیدمیولوژیست با اشاره به اینكه در ابتدا فكر می‌كردیم كه بیماری بسیار سبك است و عفونت زایی شدیدی دارد، ادامه داد: الان متوجه شده ایم كه بیماری بسیار شدید است و همچنان عفونت زایی در آن بسیار بالاست، الان قصه فرق كرده است در رابطه با عفونت مجدد بیماران به نظر می‌رسد كه نیاز به مطالعه داریم، باید بیشتر در مورد بیماران تحقیق كنیم تا ببینیم آیا عفونت مجدد در بیماران ایجاد می‌شود یا خیر.

او با اشاره به اینكه همه دانشگاه‌ها مراكز منتخب بیماران كرونایی دارند خاطرنشان كرد: در خرداد ماه یعنی دو هفته بعد از تعطیلات شاهد افزایش روند مبتلایان بودیم كه همچنان نیز این روند ادامه دارد، اگر مردم پروتكل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نكنند، همچنان شاهد افزایش روند بیماری در كشور خواهیم بود.

دسترسی سریع